Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

torstai 29. toukokuuta 2008

Työhuoneen remontti alkoi

Nyt nämä karmeat remppakuvat sitten alkavat, joten koittakaa kestää. Ei ole kyllä mitään herkkuja silmälle ;)

Mutta siis, tähän tulee työhuone! Mieheni saa pitää viikossa 2-3 etätyöpäivää kotona, joten tämä tila tulee olemaan pääosin hänen valtakuntaansa. Hänellä on myös paljon harrastuksia, jotka tarvitsevat tilaa, joten nekin tulevat tähän samaan huoneeseen. Myös musiikkivehkeet saavat täältä kodin ja ehkä osa meidän nykyisistä olkkarin kalusteistamme. Vaikea on vielä sanoa mitä kaikkea tähän tilaan laitetaan (n. 24 neliötä), joten muutamme suunnitelmia tarpeen t
ullen.

Huoneesta on purettu kuv
assa näkyvä keittokomero. Tässä tilassa on siis asunut aikoinaan isäni täti ja siksi tämä keittiö on nyt meille ihan ylimääräinen.

Ja koska keittiö purettiin, jäi kattoon väliseinästä yms. kaapistosta sen verran kovat jäljet, että purkasimme koko katon (haltex) pois. Sen alta paljastui vanha alkuperäinen katto. Me kuitenkin todennäköisesti asennetaan uudet kattolevyt noiden niskojen päälle.


Tässä kuvassa näette hauskasti kolmen eri aikakauden värit eli tämän sävyiset lattiat ovat aikoinaan olleet. Vasemmalla on vanhin väri ja oikealla nykyinen.

Ja näiden lattialankkujen alle kurkistamme seuraavaksi! Jännityksellä odotan mitä sieltä löytyy. Pitäkäähän peukkuja ettei mitään kovin kamalaa!!!! Tämä huone on ollut aina tosi kylmä, joten lisäeritystä ainakin tarvitaan. Lisäksi vanhat pölyävät eristeet (rukiinolki, tuhka ym.) kaivetaan pois lattian alta, koska meidän talosta yritetään tehdä mahdollisimman allergiavapaa ja vanhan lattian raoistahan tulisi kaikenlaista pikkupölyä hengitysilmaan. Todennäköisesti näitä lattioita ei saada ehjänä irti, joten lattiat täytyy vaihtaa uusiin. Vanhat lankut toki laitetaan talteen ja niillä tehdään varmaankin jotain pienempien tilojen esim. komerojen lattioita.


"Onneksi" on näitä auttajia, niin homma sujuu reippaasti ! ;) Tämä lattia onkin jo toisesta huoneesta ja sen päältä on tässä vaiheessa otettu kaksi kerrosta vanhaa muovimattoa pois.

.....ja remotti jatkunee tulevanakin viikonloppuna. Huomenna eli perjantaina lähdemme talolle ja ohjelmassa on myös vakuutusyhtiöiden kilpailuttamiset.

Oikein mukavaa ja kesäistä viikonloppua kaikille!

8 kommenttia:

Junika kirjoitti...

Esittele vain näitä kuvia. Nehän ne vasta mielenkiintoisia ovatkin! Jännittyneenä seuraan remontin edistymistä ja toivottelen matkaan paljon voimia ja iloisia löytömieliä!

Miia kirjoitti...

Voi että, minä olen täällä ihan täpinöissä kun pääsee seuraamaan vihdoinkin tällaista unelmien projektia kuvien kauttakin. Tulee mielettömän hieno työhuone.

Ansku kirjoitti...

Vai eivät ole ilo silmälle, kyllä vain ovat! Onpa jännää ja mielenkiintoista. Hengessä mukana!

Maissi kirjoitti...

Moi! Hauska nähdä, miten vanha muuntuu ihan uudeksi. Mielenkiintoisia nuo eri värisävyt ja monet kerrokset, joita puratessa löytyy! Laita vaan remppakuvia tänne, projektianne on mukava seurata!

~Maria~ kirjoitti...

Onpa mielnkiintoista päästä seuraamaan remontin edistymistä ja tietenkin koko projektia.

Kauniita kuvia olet taas ottanut sitten viime käynnin. :)

Merja K kirjoitti...

Kiva, juttu että pääsitte remonttipuuhaan. Kuvia on kiva katsella :) Tsemppiä ja onnea remonttiin!!

Hanna kirjoitti...

Tsemppiä remonttiin!!!!

Aivan ihanat ikkunat teillä on tuossa talossa, huokaus!!

Maria Kiiveri kirjoitti...

Moikka! Tulin vastavisiitille ja ihana talo teille on tulossa!! Kääk, olen ehkä kateellinen:) Niistä lattioiden väristä vielä. Mä laittaisin sinuna ehkä ihan vaaleanharmaan tai luonnonvalkoisen. Niihin on aina helppo yhdistää muita värejä siis mitkä tahansa huonekalut, tapetit ym passaa niiden kanssa.
Jos meinaat vaaleat seinät, ni sitten ehkä se harmahtava lattia, että tulee vähän syvyyttä. Tai sitten toisinpäin jos seiniin väriä, ni lattia sitten hillitympi vaalea:)Tsemppiä remonttiin!