Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

perjantai 6. kesäkuuta 2008

Muutoksia käsikirjoitukseen

Voi mikä viikko! Sydämentykytystä ja harmittelua on riittänyt! Meillä alkoi vastoinkäymiset oikein urakalla, kun tulevan työhuoneen vanhaa keittiötä purkasimme. Kun purkasimme siis tuota keittiötä, oli seinän toisella puolella komerossa oleva vesiputken liitoskohta vähän päässyt liikkumaan ja alkanut tiputtamaan vettä lattialle. Meillä meni arviolta 4 päivää, ennen kuin huomasimme vahingon tapahtuneen. Nyt olemme purkaneet kostuneita villoja ja lattiaa pois sekä aloittaneet kuivaamisen. Uusiksi menee mm. olohuoneen lattia, johon ei ollut tarkoitus remontissa ollenkaan koskea. Mutta suurilta vahingoilta onneksi vältyttiin, koska vesi ei ehtinyt olemaan kauan rakenteissa. Ja homettakaan ei siis tuossa ajassa ehtinyt muodostua. Mutta meneehän tähän nyt oma aikansa, vaivansa ja vakuutuskaan ei ihan kaikkea korvaa, kun putket olivat vanhat.

Mutta olemme me tehneet muutakin kuin vesivahinkoa korjailleet. Tässä on kuva, kun vanhoja lankkulattioita irroitetaan ja yllätykseksemme ne saikin ehjänä pois, eli kunnostamme ne ja laitamme entistä ehompana takaisin lattiaan. Nyt vain antakaa minulle värisävyvinkkejä!!! Maalikaupassa kun sävyjä on satoja, niin on jotenkin tosi vaikeata tietää mikä toimii. Jos joku oman lattiansa maalannut vinkkaisi tarkan sävykoodin, niin voisin sen sopivuuden meillekin tsekata ;) Harmaata, valkoista, ruskeaa vai jotain muuta? Heitelkäähän siis ideoita väristä.


Lasivilla paljastui lankkulanttioiden alta.


...ja sen alla on vanha ja pölisevä lattiaeriste, jossa on turvetta, sammalta, hiekkaa ja sahanpurua.


Pistän vielä viikon vanhan pionikuvan tänne, vaikka nyt sen kukinta onkin jo hiipunut. Harmi kun se oli niin hetken kukassa.


Angervopensaatkin intoituivat kukkimaan tämä vuonna todella komeasti. Talon ovi on kuvassa vähän hassusti auki.

12 kommenttia:

Mimmimamma kirjoitti...

Voi harmi tuota vesijuttua!
Mutta mikä onni,että saatte noin hienoista lankuista lattian.:)

Mari kirjoitti...

Kuullostaa niin tutulta tuollaiset vastoinkäymiset... Niistä ei passaa lannistua:) Kivalta näyttää teidän keltainen talo!

Mari

Valloittava valkoinen kirjoitti...

Voi tuolllaiset aina harmittaa joten voimia sinulle!!!ja kyllä on ihanat lattiat, meillä oli vain tylsää levyä lattia ja nyt laminaattia kun raha oli esteenä uusille lautalattioille!
ja voi mikä kukkaloisto siellä onkaan!

kati kirjoitti...

mimmimamma: Hyvää onnea oli kyllä tuo kun saatiin lankkulattia pelastettua. Ihanaa on säilyttää jotain alkuperäistä!

mari&maiju: Alkufiilis oli kyllä lannistava ja koko remonttiprojekti menetti muutamaksi päiväksi tyystin kiinnostukseni. Mutta sisulla siitä noustiin ja nyt on jo taas hyvä fiilis.

anu: Kiitos voimalähetyksestä! Sitä tarvitaan kyllä varmasti vielä monta kertaa ;)

Possuressu kirjoitti...

Voi itku noita vastoinkäymisiä... Onneksi selvisi hyvissä ajoin! Minä näin vasta jossain aivan ihanan valkean lankkulattian! Nyt olen siis totaalisen ihastunut niihin... ;) Harmi kun ei oikein meille passaa...

ilona kirjoitti...

Meillä on osa puulattioista maalattu vanhan ajan valkoisella(sellainen kerman värinen)pidän kyllä tosi paljon.on kuitenkin lämmin sävy kun ei ole ihan vitivalkoinen! Osa meidän lattioista on vanhan ajan sinisiä,se hiukka harmittaa kun ei kaikkia vaalealla vedetty,vaikka kyllä sininenkin kaunis on:)

Sateenkaarentaa Riikka kirjoitti...

Voi teidän vastoinkäymisiä...voimia vain keltaiseen taloon. Meillä kaupalla maalattiin lautalattiat betoluxin (erillinen lattiamaalikartta)kartasta harmaa, taittuu ruskeaan sävy, itse pidin siitä on pehmeämpi kuin kartan siniselle taittava harmaa.
toivotaan että oikea väri löytyy
ilona

Merja K kirjoitti...

Onni onnettomuudessa, että vesi ei ehtinyt valua kauaa :( Tsemppiä ja jaksamista remontin keskelle!!

Jatta kirjoitti...

Elä lannistu! Vastoinkäymisiä ihan varmasti tulee vielä eteen näissä projekteissa, niistä ei auta kuin kahlata läpi, ja tarttua taas uuteen... ;)

Aina kannattaa muistaa se positiivinenkin puoli, ajattele jos olisitte huomanneet vuodon vaikkapa vasta reilun viikon päästä. Ja tuo lankkujen säilyminen hyvinä on aivan mahtava juttu!

Meillä on tuo vanha lattia vessassa perinteisellä sinisellä, uudestakin tulee varmaan samanvärinen. Olohuoneessa/salissa on vanha ruskea, ja saa säilyttää aluperäisen värinsä.

Kovasti vaan tsemppiä ja pitkää pinnaa vastaisuudessakin! :)

kati kirjoitti...

Kiitos värivinkeistänne kuin myös kannustavista sanoistanne!

jatta: just tuo positiivisuus täytyy yrittää muistaa tässä projektissa! Pessimistinä kun ei pitkälle pötkitä.

Evy kirjoitti...

Tsemppiä remonttiin. Tervehdys Rantakallion työmaalta!

Anonyymi kirjoitti...

Voi kurjaa! Kovasti voimia! Kulminaatiopisteen saavuttaminen helpottaa = kun purkaminen muuttuu pikkuhiljaa rakentamiseksi ja lopulta pintojen laittamiseksi. Meidän remontti netissä: remontti.vuodatus.net