Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

keskiviikko 27. helmikuuta 2008

Yläkerran remonttisuunnitelmia

Aiemmin olen esitellyt meidän alakerran remonttisuunnitelmia ja nyt on aika vilkaista vähän yläkertaan eli vinttiin.


Varsinaista korjausrakentamista vaatii parin makuuhuoneen sisäkatot. Lisäksi parvekkeen lattiaa tsekataan, että missä kunnossa se on, ja uusitaan tarvittaessa pinnoitteita ym. Muuten remontti on lähinnä pintaremppaa ja sitä tarvitsevat kyllä kaikki huoneet. Aikuisten makuuhuone tulee olemaan oikealla ja siihen olen miettinyt, josko tekisi komerosta sellaisen walk in-tyyppisen vaatehuoneen. Siinä tosin on kantava seinä, joten pitää katsoa miten toteutuspuolen kanssa käy.

Lapsille ajattelin tehdä omat huoneet noihin pieniin makuuhuoneisiin tai sitten yhden yhteisen tuohon vasemmalla olevaan isompaan huoneeseen. Yksi vaihtoehto on myös kaataa väliseinä kahden pikkumakuuhuoneen välistä ja näin saataisiin molemmille lapsille isommat huoneet. Luulisin kuitenkin, että tämä vaihtoehto jätetään käytettäväksi myöhempään ajankohtaan eli sitten kun alkaa olemaan todellista tilantarvetta lapsilla, vai ovatkohan he jo silloin nuoria?!

Tällä hetkellä jokaisessa talon nurkassa on ns. kylmä komerotila, jossa katto menee viistosti alas. Osa komeroista on lisäeristetty, mutta niissä ei ole lämmitystä, joten ovat toimineet vain säilytystilana kaiken maailman tavaroille. Komeroille ei ole juuri sen kummempaa suunnitelmaa, lukuun ottamatta tuota aiemmin sanomaani mahdollista vaatehuonetta.

Peruskorjaus tehtiin taloon 80-luvun alussa ja tuolloin on laitettu lähes kaikki pinnat mäntypaneelille. Nyt se on kellastunut ja pimeän näköinen, joten raikastusta kovasti tarvitaan. Yläkerran aulatila on kokonaan lattiaa, seiniä ja kattoa myöden tuota tummunutta mäntypaneelia. Makkareissa on tapeetit. Mietin, että miltäköhän näyttäisi, jos maalaisin aulassa katot ja seinät valkoiseksi? Tuleekohan jo liian "lautamainen" tunnelma. Ajattelin sitä kuitenkin ensiksi kokeilla ja vaihdan sitten tapeetit päälle, jos ei miellytä.

Tässä kuvassa näkyy portaikkoa ja vähän tunnelmaa siitä miltä näyttää, kun kaikki on puuta. Heitelkäähän vinkkejä siitä, miten tätä saisin raikastettua! Yläkertaan noustessa siis on seuraavaksi kaksitasoinen aulatila, jossa on tämä samainen mäntylautatunnelma. Siihenkin tarttisin vinkkejä! Suunnitelmat kun elävät tässä koko ajan, niin olisi kiva saada vähän eri näkökulmia asiaan.

18 kommenttia:

Valloittava valkoinen kirjoitti...

Ihanaa tilaa ja minä kyllä maalaisin paneelit valkoiseksi kun en voi sietää kellastunuttta puuta.meillä vielä 3 huonekalua jotka ovat lakattua mäntyä.Mutta sukulaiset(anoppi) kun käyvät kylässä sanoo aina että ei kuulu maalata kaunista puuta:(vaikka en kyllä hänen mielipiteestä niin välitä koska meidän huonelut ovat melko uusia niin että antiikkia en olisi pilaamassa!!!Hommaa sinulla kyllä riittää hionnassa ja maalauksessa!:)

Valloittava valkoinen kirjoitti...

Minä taas,täytyypä vielä sanoa ettei tuo teidän puu kyllä kauheasti ole kellastunut!

*Katinkainen* kirjoitti...

Minä asustelin pienenä talossa,
jossa KAIKKI pinnat olivat puuta!!No,olihan siellä vähän tapettiakin....mutta enimmäkseen puuta....
Tummuessaan puu on tunkkaista ja tekee tilan ahtaan tuntuiseksi.=O(
Onneksi pintaa voi raikastaa ja piristää maalilla!!!!=O)
Minä voisin ajatella maalaavani portaat vaaleiksi,askelmat ehkä pikkiriikkisen tummenpaa sävyä ja maalaisin askelmien"pystyosaan"kirjaimia tai numeroita!!Ymmärsitkö mitä kohtaa tarkoitin!?

kati kirjoitti...

anu: Minuakin ahdistaa niin tuo kellastunut puu, ei ole kyllä yhtään tätä päivää. Jokunen mäntykaluste meillä täällä rivarissa on ja pitkin hampain niitä katselen, yöks.

essuntasku: ymmärsin tuon numero/kirjainpontin. Jossain olenkin sellaiset portaat nähnyt, mutta hyvä kun palautit sen mieleeni taas. Nuo lattiat ja portaat ovat mietintämyssyssä kovasti, sillä jos portaat valkaisen, niin sitten pitää hioa kaikki muutkin lattiat alhaalta ylös, kun ovat niin samaa jatkuvaa pintaa. Värisävy niihinkin siis ihan haussa vielä... harmaata, kuultovalkeaa, valkoista vai jotain muuta?!

Nora kirjoitti...

Minä varmaankin maalaisin portaat ja lattiat harmaalla, paneeliseinät ja -katot valkoisella. Ehdottamasti peittävillä maaleilla, ei mitään kuultojuttuja. Ja portaisiin valkoisella/mustalla Essuntaskun ehdottamat numerot, tulis varmaan ihanat.

t. Nora

kati kirjoitti...

nora: kiitos kommenteista sinullekkin! Hitsit kun löytäisin/muistaisin missä olen nähnyt sen numerojutun niin vois tsekata vielä miltä se näytti.

Heli kirjoitti...

Hurja homma hioa kaikki puupinnat, mutta "mikään ei tuu ittellänsä". Makuasioita nämäkin, itte tykkään, että kun kerran on puuta, niin se eli puunsyyt, mahdolliset oksankohdat jne. saavat näkyä. Esim. Osmocolorin valkoisella puuvahalla vahattu katto on kaunis, raikas ja sopisi vanhan talon henkeen. Tuo vaha on siitä kiva, että puu ei sen alla kellastu tai muutenkaan tummu. Jos haluaa vahata peittävämmin, niin edellistä kerrosta ei tarvitse hioa pois.
Serkkuni talossa on lastenhuoneissa siniseksi vahattu katto, johon on sabluunalla töpötelty tähtiä. Hauska sekin!
Hulppeat säilytystilat teillä räystäskamareissa (siis noissa kylmissä komeroissa)!
-Missä päin projektinne sijaitsee?

kati kirjoitti...

heli: kiva kun poikkesit blogiini kommentoimaan.

Kuultojutuista tykkään minäkin ja siitä että puun syyt kuultavat lävitse. Sopii tiettyihin paikkoihin, mutta peittävää tulee meille silti varmaan enemmän. Olen nyt kysellyt monilta tuosta kuultomaalauksesta ja on tullut jostain syystä sellaista palautetta , että se ei aina välttämättä onnistu. Eli siis lopputuloksesta tulee suttuinen. En sitten tiedä miksi se epäonnistuu, onko jokin erityisen herkkä tekniikkkatapa jolla se menee piloille, en tiedä. Pitää tutkia lisää.

Pohjanmaalla asustellaan ;)
- Kati

kati kirjoitti...

helille vielä, että nuo räystäskomerot ovat kyllä oiva piilopaikka ylimääräisille tavaroille. Tosin, sitten ei pian laita mitään pois ja pian on turhaa tavaraa komerot täynnä. Nytkin niistä löytyy ties mitä ja voi sitä urakkaa mikä odottaa kun aletaan niitä tyhjentämään. Periaatteessahan ne ovat ihan huoneen kokoisia, mutta ei meidän pikkuperhe tee mitään kahdeksalla makkarilla ;)

Mira kirjoitti...

Heippa Kati! :)

Minä kans maalaisin panelit valkoiseksi. Ehkä seinät voisi olla vähän harmahtavatkin. Mutta työtä teillä on kyllä hurjasti! Me maalattiin kesällä meidän yläkerran aulan paneelikatto valkoiseksi ja oli tosi kova homma. Kolmeen kertaan piti maalata, ennen kuin peitti kunnolla. Portaiden yläpuoli on vieläkin maalaamatta, kun ei keksitty miten sen saisi helposti tehtyä, joten on jäänyt sitten tekemättä. Ehkä ens kesänä...

On kyllä kiva seurata teidän projektia! :) Upea talo teille varmasti tulee ja ihanaa, kun voi tarvittaessa tehdä noista räystäskamareistakin makkareita!

kati kirjoitti...

Miralle moikat takas!
Hyvä kun toit esiin tuon kovan työmäärän, pitää kyllä siis asennoitua useampaan maalauskertaan. Voi niskaparkoja vaan kun kattoja maalaillaan, auts. Mutta pakko ne on, ihan pakko. Ennemmin en taloon muuta!

- Kati

Hanna kirjoitti...

Teillä on kyllä mahtava talo tulossa! Ei kyllä näytä mitenkään kellastuneelta nuo puupinnat, mutta minä kyllä maalaisin kaiken valkoiseksi :) Se on niin ihanan "huomaamaton" ja raikas.

Nora kirjoitti...

Hei vielä!

Jossain syksyn sisustuslehdessä oli numeroidut portaat, muistan kuvan mutten lehteä. :( Yritän etsiä vkl aikana.

kati kirjoitti...

hanna: kiitos uskonvahvistuksesta jälleen!

nora: niin jos se numerointijuttu olisi ollutkin jossain sisutuslehdessä *miettii kuumeisesti*. Tsekkasin äsken TILAn ohjelmia jos olis ollut siellä, mutta ei tullut kyllä vastaan. Ja KIITOS vain avusta ;)

Vintage living kirjoitti...

Oikein tilava talo teillä! Paeliseinistä ja katosta tulee ihanan raikkaat jos maalaat valkoisella peittävällä maalilla. Jos paneelit on lakattu, niin kova hommahan siinä on hioa ne ensin, mutta varmasti vaivan väärtti. Ja jos ovat lakkaamattomia, niin eikun pensseli heilumaan:) Kuultojutut on vähän sellainen 90-luvun ohimennyt trendi, eikä yleensä ole oikein kivan näköinen jos ei ole maalattu aivan uudelle vaalealle puulle, kellastuneeseen käy peittävä maali paremmin. Kaunein pinta tulee mun mielestä pellavaöljymaalilla. Kolme maalikerrosta joutuu kyllä laittamaan...Lattiat ja raput vois olla vaikka harmaan sävyisellä maalattu tai vaikka öljytty tai vahattu. Tai miksei valkoisellakin maalattu. Tämmöisiä ehdotuksia tuli mieleen:)

Maissi kirjoitti...

Moi Kati! Maalia "heittäisin minäkin pintaan, niin kuin silloin joskus juteltiin! Kova homma hiomisessa, mutta uskon, että on todella vaivan arvoista.

Heli kirjoitti...

Kolmelapsinen ystäväperheemme rakensi talon ja fíksusti tekivät, kun kaikkiin makkareihin tuli oma vaatehuone. Niinpä huoneissa ei ole isoja komeroita viemässä tilaa. Suuri osa kunkin lapsen leluista, harrastusvälineistä jne. on myös siellä oman huoneen vaatehuoneessa. Ylellistä!
Totta on, mitä Kati sanoit, että kohta on räystäskomerotkin täynnä, ellei mitään heitä pois. (Kuulostaa jotenkin tutulta...) Nyt niistä voi löytyä vaikka mitä wanhoja aarteita ja talon historiaan kuuluvia ihanuuksia!
Mulla olisi sulle yksi vinha idea portaisiin, mutta sitä varten tarttisin sähköpostiosoitteesi.

Ansku kirjoitti...

Onpa tosi ihana tuo uusi, talvinen talokuva tuolla otsikon takana! Tämän postauksesi innoittamana priorisoin portaikkoteeman muiden edelle, käy katsomassa onko mitään ideaa siellä.

Meidän tuttavilla on vanha, remontoitu talo. Siellä on siniset portaat, eikä siinä haittaa yhtään se, ettei sen enempää ala- kuin yläkerrankaan lattiat ole siniset. Siitä se portaikko sitten erottuu omaksi kokonaisuudekseen. Sopii heidän talonsa tyyliin hyvin.