Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

sunnuntai 17. helmikuuta 2008

Ensimmäinen Tildani

Pääsin minäkin vihdoin ompelukoneen ääreen ja hurautin ensimmäisen Tilda hiirulaisen/nallen! Se on tosin vielä naamaton eli silmät ja nenu pitäisi vielä jossain vaiheessa sille väkertää. Ihan ekaksi tein "Satumainen Talvi" -kirjasta pari sydäntä, mutta ne ovat hävinneet mysteerisesti jonnekin? Taitaa olla 3-vuotias poikani ajatellut ne aarteiksi ja vienyt jemma nimiseen paikkaan. Saas nähdä mistä kätköstä ne putkahtavat joskus esille.

Kävin mummilan reissulla myös kolmessa kangaskaupassa ja sanoin etsiväni kangasta Tilda-hahmoihin, siellä vaan kukaan ei ollut näistä ihanuuksista mitään ikinä kuullutkaan. No, nytpä tietävät! Yhden kauppiaan kanssa innostuttiin katsomaan myymälän netistä Tilda sivustojakin ja ihasteltiin niitä sitten yhteen ääneen ;)

Kivahan noita oli väkertää ja otin ompelukoneen lainaan tänne omaan kotiin. Saan nyt tehdä vaikkapa niitä uusia sydämiä kadonneitten tilalle.


Löysin myös pitkästä aikaa ala-asteella tekemäni pienen käsityön. Tähän on kyllä mukavaa pistellä neulat kiinni!

12 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Tuo neulatyyny on tainnut olla opetussuunnitelmassa tuolloin :). Meiltäkin niitä löytyy sekä minun että siskoni tekemänä. Seuraava meillä päin tehty neulatyyny oli sellainen lierihatun mallinen, jossa se tyynyosa oli huomattavasti muhkeampi ja pieniä huovasta leikattuja kukkia laitettiin siihen koristeeksi nuppineuloilla kiinni. Pitipä nyt tästäkin tulla kommentoimaan :D...

kati kirjoitti...

Kiva että poikkesit Anna! Ja kaikenlaiset kommentit ilahduttavat aina, älä sitä mieti. Tuota lierihatun mallista neulatynyä en muista tehneeni, tai ainakaan se ei ole pyörinyt nurkissa niin, että olis jäänyt mieleeni ;)

Sarppa kirjoitti...

Suloinen nalle on syntymässä ja neulatyyny tosi hellyyttävä

T. sarppa

Piia kirjoitti...

mullakin on muuten JUST tuommonen neulatyyny! :D ja edelleen käytössä, nyt tosin alkaa olla jo niin pistelty, että vanu tulee ulos niistä neulanrei'istä eli pitäis varmaan tehdä uusi :D on tosiaan tainnut olla opetussuunnitelmassa! :D

Tanja kirjoitti...

Vastavierailulla! :)
Mullakin odottaa Tilda-kirjat vain sopivaa aikaa ja lainattua ompelukonetta kotiin :) Ajatuksia kyllä vilisee pääkoppa täynnä, mutta toteutus vielä toistaiseksi on jäänyt Tilda-aiheisten korttien tasolle.
Kaunis nalle!

Hanna kirjoitti...

Ihania kankaita olet löytänyt! Haaveilen taas uusista kankaista vaikka vanhojakin on paljon ompelematta...

Mukavaa viikkoa!

*Katinkainen* kirjoitti...

Nyt sitä pitäisi kaivaa ompelukone esille ja hurruutella juttuja,ennen kuin keväinen ilma huutelee ulos lämpöä ja valoa ihmettelemään!!
Odotas,kun lumet sulaa,niin meikä ei juuri sisällä viihdy!!!No,siihen on vielä aikaa ja sen tähden tämän odotuksen ajan voisi käyttää viisaasti nallukoita ommellen,mutta....
Olen saamaton laiskimus ja nahjus ja vaikka mitä!!!=O(
Josko sinun hienoa nallukkaa katsellessa kadoksissa oleva into vaikka nousisi!!
Ihania kankaita ja hieno nallukkalainen!!!=O)

kati kirjoitti...

sarppa: pitkään odotin että pääsisin koneen ääreen. Vielä tosiaan pitää persoonallisuus saada esiin ja naamavärkki tehdä. Kyllä se nalle on, vaikka hiirulaisen kaavoilla sen teinkin, sillä korvat menivät puolivahingossa nalle-asentoon. Mutta pian se syntyy kokonaan, ja sitten tietää onko se tyttö vai poika :)

piia: hih, kiva että sullakin on oma kukka-neuletyyny ;)

tanya: kiva kun kurkkasit blogiini!

hanna: minullakin jäi kaivelemaan monet kankaat joita näin kangaskaupassa. Pakkohan niitä on lisää saada!

essuntasku: sinä sen sanoit! Juuri NYT on aika näperrellä, jos meinaan. Minuakaan kun ei kevään/kesän tultua juuri sisällä näe. Olen joskus jopa miettinyt telkkarin viemistä varastoon kesänajaksi!

Hannis kirjoitti...

Moikkista! Tuo neulatyynysi on ihan uskomanttoman suloinen, voih. Noita olen varmaan itsekin koulussa tehnyt - tai samantapaisia juttuja. Mahtavaa, että sulla on se vieläkin jäljellä!!

kati kirjoitti...

hannis: kiva kun piipahdit blogissani ! Äitini on sellainen tavaroiden säilyttelijä, että meillä on tallessa kaikenlaisia muistoja komerot pulloillaan. Siinä sitä onkin sitten selvittelemistä, että mitä laittaa pois ja mitä säilyttää, kun muuton aika lähestyy...
-Kati

Noora kirjoitti...

Ihana neulatyyny!!! Tiedätkös minulla on samanlainen lapsuudenkodissani sillä erotuksella vaan että mun kukan keskusta on valkoinen. :)

Noora kirjoitti...

nyt luin koko viestiketjun!!!!
Vai on täällä useampi samanlaisen neulatyynyn omistaja! :)