Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

torstai 7. helmikuuta 2008

Alakerran remonttisuunnitelmia

Koska yksi blogini tarkoituksista on seurata tulevaa remonttiamme, niin täytyyhän minun siinä tapauksessa uskaltaa vähän esitellä itse taloa.

Tässä siis pohjapiirros alakerrasta:


Pesuhuonetilat on tarkoitus piirrättää uusiksi ottaen käyttöön toinen käytöstä poistunut lämmin eteinen sekä ylimääräinen wc. Siihen saisi kenties jotain kodinhoitohuonetta kehiteltyä? Tällä hetkellä sisäänkäyntejä taloon on kylmästä eteisestä vielä kaksi, sillä aikoinaan talossa asui syytinkiläisenä isäni täti. Tämä nk. tädin pääty muutetaan työhuoneeksi sekä toinen aiemmin makuuhuoneena toiminut tila lasten leikkihuoneeksi. Täällä täytyy lattialankut aukaista ja uusia kaikki pohjarakenteet, sillä se on aikoinaan korjattu huolimattomien työmiehien vuoksi puutteellisesti. Onneksi isäni antoi heille sitten aika pian potkut, mutta tehtyä työtä ei valitettavasti tuolloin korjattu. Ovi on tuolta tädin päädystä otetettu taas seinän alta esiin ja sieltä pääsee suoraan olohuoneeseen.

Keittiö on rempattu jokunen vuosi sitten ja sille tuskin mitään seinien maalaamista suurempaa tehdään tässä vaiheessa. Muut tilat menevätkin sitten remonttiin lattiasta kattoon saakka. Remontin edetessä selviää vielä paremmin rakenteiden ym. kunto ja toivon vain, ettei niitä ikäviä yllätyksiä kovin tulisi.

Mieheltäni pitäisi kysellä tuota "syvällisempää" remppasuunnitelmaa, mutta sen tiedän, että käyttövesiputket ainakin uusitaan, osaa lattioista vaihdetaan ja mahdollisesti lisäeristystä ja pattereita uusitaan. Tämän päälle tulee tietysti se minulle mieluisin juttu eli pintaremontit ja itse sisustaminen.

Talossa asuvat vielä vanhempani, mutta heille etsitään kuumeisesti pienempää eläkeläistupaa. Aloitamme joka tapauksessa varmaan tuon toisen päädyn remonttia tässä puolen vuoden sisällä ,vaikka he siellä vielä asustelevatkin. Katsotaan nyt, suunnitelmat elävät ja ovat pahasti vaiheessa...

Laitan myöhemmin postauksen vielä yläkerrasta.

17 kommenttia:

Olivia kirjoitti...

Voi, onpa mielenkiintoista päästä seuraamaan remonttianne!

Piia kirjoitti...

Hih, näin se innostus leviää! :D Onnittelut sinullekin blogielämän aloittamisesta ;) Mielenkiinnolla seuraan projektinne edistymistä :)

Possuressu kirjoitti...

Ihana kun pääsee teidän remonttia seuraamaan! Ihana jo tuo sinun alku tuossa blogissa!

Villin pihan Sanna kirjoitti...

Ihana talo!! Oi sentään, miten ihania suunnitelmia ja kuvia.

Vanhat tuolit ovat suosikkejani kaikista vanhoista huonekaluista. Kaapit tulevat tietysti hyvänä kakkosena.

Kauniita kuvia, kauniista tavaroista.

~Maria~ kirjoitti...

Ihanalta näyttää kyllä tuo talonne!! Tosi kiva, että pääset ajatuksia ja suunnitelmia jo tässä vaiheessa projektia tänne arkistoimaan. Innolla seuraan remonttianne ja muistelen omaamme. ;)

Sanna kirjoitti...

Käääk, miten ihana talo teille tulee! :) Tuskin maltan odottaa tarinalle jatkoa.

Anonyymi kirjoitti...

Voi kiitos kutsusta tänne! Ihanan blogin sitte päräytit pystyyn. Ja hauska päästä kurkkimaan remppaanne. Tupa on ainakin ihan ihana ja huippu!

magi kirjoitti...

Voi kun kiva seurata rempan etenemistä...

Mira kirjoitti...

Kivalta vaikuttaa tuleva projekti! Jään innolla odottelemaan sen etenemistä! Niin ja meidän sohva on nahkaa. On ollu meillä nyt kolme vuotta ja oon tykänny kovasti, kun voi vaan pyyhkäistä pois, jos jotain sotkua siihen tulee. Kaipaa kyllä ajoittain kunnon pesua ja käsittelyä ja nyt olen huomannut, että on alkanut tummua istuintyynyistä. Pitäis varmaan hakea jotain järeämpää ainetta, kuin kissasaippuaa pitämään sohva puhtaana.

Ihana tuo sun keittiönpöytäsuunnitelma! :)

kati kirjoitti...

Voi kiitos kaikille kommenteistanne, ne lämmittävät kovasti!

Minua kyllä hieman hirvittää tuo talon tuleva remontti, kun kokemusta minulla ja miehelläni ei juurikaan ole. Täytyy vaan luottaa että työ tekijäänsä opettaa. Ja onneksi tukijoukkoja kuitenkin löytyy ja tietysti niihin tärkeimpiin töihin palkkaamme ammattilasen paikalle. Mutta monta kinkkistä tilannetta on siis varmasti tulossa...

- Kati

emäntä kirjoitti...

Heippa, tulin vastavierailulle=). Ja tulen varmasti uudelleenkin, mielenkiintoisia suunnitelmia ja ihana talo täällä.

pioni kirjoitti...

Sannin puutarhasta löysin sinun ihanan blogisi ja tulen varmasti käymään uudelleenkin seuraamassa projektianne.

Hanna kirjoitti...

Terveiset Tukholmasta, oli iiihanaa! Raporttia seuraa...

Aivan ihanainen tuo teidän tuleva kotinne! Wau!!!!!Minulla ei aikaisemmin jostain syystä näkynyt tuo pohjapiirustus niin pääsin sitä vasta ihastelemaan.

kati kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
kati kirjoitti...

Hanna: juu tuo pohjapiirros jostain syystä hävis hetkeksi aikaa, en yhtään tiedä mitä tein taas. No, liitin sen sitten uudestaan niin nyt on pysynyt näkyvillä. Ja teidän Tukholman reissun kuulumisia odotantodella innolla!!!

-Kati

Lissu kirjoitti...

Kiva projekti! Tätä tulen seuraamaan!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa! En ole aiemmin lukenut/pitänyt oikeastaan minkäänlaista blogia, mutta tämä tuli vastaan kun etsin tietoa 100-vuotiaan talon remontoimisesta! Itsellänikin on saman tyylinen suuri urakka joskus edessäpäin vuosien päästä, mutta kamalasti tekee mieli aloittaa jo suunnitteleminen!

Montako neliötä keltaisessa talossa on ja missä päin Suomea se sijaitsee? Oma keltainen taloni (tai siis tuleva omani) näyttäisi pohjapiirustukselta lähes samanlaiselta, mutta en nyt muista neliömäärää. Mahtavaa seurata sivusta miten muiden remontti etenee.