Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

keskiviikko 13. helmikuuta 2008

Mitä tälle tekisin?

En edes tiedä mikä tämän oikea nimi mahtaa olla, olisiko se penkkisänky vai sivusta vedettävä tai jokin muu?! No joka tapauksessa tällainen ihanuus löytyy aittasta ja mietin, että mitäs sille nyt sitten tekisin ennen kuin sen sisälle tuon.


Ehkä suurin kysymys lienee se, että maalaanko sen valkoiseksi vai pidänkö sen tummempana. Makuasia, tiedän. Ajattelin sijoittaa tämän olohuoneeseen ison ruokapöydän toiselle sivulle, mutta hankala on miettiä kokonaisuutta kun ei ole mitään isoja huonekaluja vielä hommattuna. Vaalea tulee kuitenkin olemaan huoneen perusilme, mutta joillakin tummemmilla puukalusteilla tunnelmaa vähän terävoitän. Mietin vain, että olisiko se tummempi kaluste sitten tämä penkki, vai pöytä, vai kenties jokin kaappi?

Koska näihin entisöinteihin, kalusteiden maalauksiin ym. menee kuitenkin aikaa, niin olisi varmaan jo nyt hyvä aloittaa jostain päästä. Ettei käy sitten niin että huone on valmis, mutta huonekalut edelleen pahasti vaiheessa. Tämä kokonaisuuden tajuaminen on vain mulle niin vaikeeta, eikä asiaa kyllä yhtään auta mun jahkaaja luonteeni!

13 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Ihana!! Mitäköhän muuta sieltä aitasta löytyy :)? Riippuu pöydän väristä, mutta maalaisin ehkä tämän valkoiseksi koska olisi kevyemmän näköinen! Mutta kuten sanoit, se on makuasia ja kaunis noinkin.

Täytyypä nyt muistaessa linkittää sinut suosikkeihin, ihania juttuja sinulla!

Anonyymi kirjoitti...

Hieno sohva. Vai onko tuo nyt sivustavedettävä? Minulla on nyt sellainen vaihe, että ehdottomasti maalaisin tuon valkoiseksi, mutta puunvärikin on toki hyvä. Omani on ja pysyy punertavansävyllä vahattuna.

Juuri äsken otin postilaatikosta kaksi Meluan lecyä lisää. Olivat hyvin edullisia cdon:ssa.Levyt ovat Piece by piece ja Call of the search. Ihanaa!

Ansku kirjoitti...

Jaa-a, ja täältä tulee yksi makuasiaääni sille, ettet maalaisi tuota ihanuutta yhtään miksikään :D Eihän nyt kaikki voi olla samanmielisiä. Mutta mulla onkin nyt sellainen vaihe, että maalataan vaan, jos sitä vanhempaa väriä ei voi millään silmissään katsella :)

*Katinkainen* kirjoitti...

Katseltuani suloisenmallista puusohvaasi muutaman tovin,tulin siihen tulokseen,että hän on neiti-ihmisiä!!!=O)Ehdottomasti!!!
Vaaleapinta kera mukavan paninalisän toisi hänen hempeän luonteensa esille!!!<3
Sävy voisi vivahtaa hiukkasen harmaansuuntaan ja jostakin kuultelisi vähän tummaa.
Kulumalisät tekisivät häneen myös terää!!!
Nyt soffasi näyttää apealta ja vähän eksyneeltäkin!!!
Otraus(onko siinä sellainen?!)ei ole kovin tunnelmallinen/romanttinen!!
Tässä yksi mielipide lisää,jotta pääsi on ainakin sekaisin ja päätöksesi piirun verran hankalampi tehdä!!!
Ja jos ihastuttavanmallinen soffasi miellyttäisi sinua tuossa kuosissa,et YHTÄÄN miettisi värinmuutosta!!!Sen tähden värinvaihto on ehkä suotavaa ja viisasta!!!Eikö!?=O)

Sarppa kirjoitti...

Taitaa sinulla ollakkin todellinen aarreaitta..
Mikä ihanuus
essuntasku sanoikin jo aika kivasti asian =)

Sarppa

kati kirjoitti...

Kiva kun poikesitte blogissani ja annoitte ajattelemisen aihetta!

hanna: Hyvä pointti tuo, että valkoisena olisi kevyemmän näköinen

sanni: Minullakin tuppaa olla nyt kaikessa the valkoinen vaihe, siksi yritänkin pitää edes mielessä muutkin vaihtoehdot ;) Tsekkasin kans tuon cdon:in, ja edullisesti sieltä saiskin musaa. Pidetään mielessä, kiitti vinkistä!

ansku: alkuperäisyys kyllä kiinnostaa omalla tavallaan, mutta tuo yksilö on sen verran likainen ja jotenkin tunkkainen, että pakko se on uudestaan pintakäsitellä

essun tasku: Sinäpäs sen sanoit kauniisti ;) Siinä on juuri tuo otraus pinnassa ja minuakaan se ei miellytä

sarppa: Aika näyttää mitä kaikkea salainen aitta oikein pitää sisällään, mutta uskoisin että sieltä vielä jotain kivaa löytyy ihan sisällekkin asti vietäväksi

~Maria~ kirjoitti...

Ihana sohva! Minä taas varmaan jättäisin sohvan tummaksi, jos muutoin tulee paljon valkoista/ vaaleaa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ehdottomasti jättäisin sohvan niinkuin se nyt on! Sehän on aivan upea ja tuo varmasti sitä kaivattua terävyyttä. Aivan ihana tällaisenaan!

Vintage living kirjoitti...

Varmasti hieno niin maalattuna kuin alkuperäisenäkin. Yksi näkökulma asiaan on sekin, että sohvan arvo on paljon suurempi, jos se on alkuperäiskunnossa oleva ootrattu. Maalaaminen alentaa arvoa... Alkuperäiskuntoisia on vähemmän, koska niin moni huonekalu on maalattu jossain vaiheessa. Mutta muuten tietysti makuasia, ja ilme kirkastuu kovasti kun sen pesee puhtaaksi ja tuo vaaleaan ympäristöön. Jos seinät, lattia ja muut huonekalut ovat valkoisia, jättäisin maalaamatta, toisi hienon kontrastin.

Heli kirjoitti...

Oletpa tehnyt hienon löydön aitastasi, taitaa ollakin oikea aarreaita! Upea, nimenomaan sellaisenaan upea sivustavedettävä. Jos siinä on ootraus (joo-o, ootraus, ei otraus), niin maalaamalla menee pilalle ja arvo romahtaa. Aitoja, oikeita ootrauksen taitavia ei enää montaa löydy. Vaatimattomana mielipiteenäni sanon, että älä missään nimessä maalaa. Jos ja kun haluat vaaleampaa ilmettä tähän kaunottareen, niin sen saa tehtyä tekstiileilläkin. Vaaleat tai valkoiset tyynyt, tyynynpäälliset, peitto jne. korostaisivat tummaa väriä upeasti.

Possuressu kirjoitti...

Minulla ei ole mitään sanottavaa edellisten puhujien lisäksi tuosa ihanuudesta! Piti vain tulla kertomaan, että mellä päin tätä ihanuutta sanottaisiin lotjaksi... ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana sivustavedettävä! Älä tee sille mitään. Valkoinen tanskalaistyyli jyllää kyllä, mutta kaipaa terästykseksi ja jännitteeksi myös tummempaa. Valkoinen valkoinen ja aina vaan valkoinen käy "ehkä" tylsäksi..:) Upea huonekalu jossa ajanpatina näkyy.

Anonyymi kirjoitti...

Niinkuin monet muut jo ovat sanoneetkin, maalaaminen alentaa sivustavedettävän arvoa huomattavasti. Itse pitäisin sen alkuperäisessä kunnossa, puhdistaisin vain mahdollisimman hyvin. Voithan teettää siihen vaikka valkean sävyisen patjan ja tyynyt niin ei "hyppää" niin vaaleassa sisustuksessa silmään. Jos arvon haluaa säilyttää mahdollisimman hyvin, mutta kuitenkin tahtoo uuden pintäkäsittelyn, kannattaa googlettaa entisöintejä tekeviä kouluja. Osaavat opettajat valvovat oppilastöitä, joten jälki on hyvää ja edullisempaa kuin yrittäjillä ja pinnat käsitellään niin, että alkuperäinen pintakäsittely säilyy mahdollisimman hyvin.