Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Puuhailua puutarhassa


Tänään teimme puutarhan syystöitä ja leikkasimme mm. humalan alas. Oli ihan pakko siltä seisomalta pyöritellä humalan oksista pari kranssia. Alastomiahan nuo vielä ovat, joten täytyy jotain kehitellä kranssille vielä vaatteiksi. Mukavan taipuisia oksat olivat, joten laitoin osan humalan varsista suojaan ulkovarastoon, josko vaikka innostuisin vielä enemmänkin kransseja pyörittelemään.

Puutarhassa olisi kyllä paljon hommia ja emme kaikkea ehdi millään tekemään. Kukkapenkit olemme suurimmaksi osaksi siistineet, mutta haravointia ollaan tehty vain jonkin verran ja olenkin sitä mieltä että osa saa jäädä lannoittamaan maata ensi kasvukautta ajatellen ;)

Kiitos kovasti kommenteistanne koskien värin valintaa työhuoneeseen. Maalailemaan emme ole vielä ehtineet, kun tässä tuli kaikenlaista muuta pientä säätöä eteen (tyypillistä kait korjausrakentamiselle). Miehet ovat nyt nostaneet kodinhoitohuoneen lattiaa 3 senttiä ja valaneet siihen vähän lisää betonia jne. Mutta josko ensi viikolla pääsisimme sitten maalailemaan, minua kun ei juuri kiinnosta mitkään lattian nostot ;) Seinät on jo kitattu ja pesty maalipesulla, joten sitä sopivaa maalausaikaa enää etsimme.

Nyt työhuone näyttää tältä. Lattialla on kuivumassa kylppärin kattoon tulevat panelointilaudat. Alimmassa kuvassa näkyy vanha lankkulattia, jonka saimme laitettua takaisin. Sen väriä olemme pyöritelleet kovasti, mutta koska seinät tulevat olemaan harmaat, niin lattian maalaamme todennäköisesti Tikkurilan vanhan ajan värikartasta valkoisella. Tähän ja viereiseen huoneeseen olemme tehneet rossipohjan uusiksi ja jahka saisin miehen koneen ääreen, niin hän saisi laittaa sen teosta oman postauksen. Oli siinä rossin kunnostuksessa sen verran kova homma, että pakko on postaus siitä tänne saada. Mutta se siis myöhemmin. Nyt hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

12 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Nuo vanhat lankkulattiat nostattavat muistoja, lapsuuskodissani olivat sellaiset. Ja juuri tuon harmaan väriset.

Täälläkin on perkkailtu kukkapenkkejä talven varalle. Keväällä on jotenkin helpompi aloittaa, kun on enimmät kasvien jätteet perkattu

Rouva Kulta kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Rouva Kulta kirjoitti...

Hyvin menee tämä kommentoiminen aamuisin ;-) Kirjoitusvirheiltä ei voi välttyä tai väärän napin painallukselta, eli jospa tämä onnistuisi toisen kaffekupin kera.

Olin siis "sanomassa", että talonne on todella kaunis!

SariW kirjoitti...

Kiva nähdä näin talonne remontin edistymistä : )
Minäkin eilen haravoin ja istuttelin kukkasipuleita. Oli kyllä upea ilma.

Mari kirjoitti...

Hieno kranssi! Vau, ja ihan omasta pihasta materiaalit. Hyvältä kuullostavat suunnitelmat tuon lattian värin suhteen;)

Niin, ja teidän talo on kyllä niin kaunis ulkoakin;)

Rebecca / Sanctuary kirjoitti...

Sinulla on ihana blogi, en muista olenko käynyt ennen kommentoimassa. Mukavan näköisiä puuhasteluja, kadehdittavan iso työhuone sielä työn alla! Seurailen mielenkiinnolla edistymistä.

Merja K kirjoitti...

Remonttitsemppiä ja intoa sinne!!

Aivan ihana lautalattia :)

Maria Kiiveri kirjoitti...

Tervehdys!
Hieno tulee uudesta huoneesta! Meilläkin käytiin tuo sama homma läpi. Rossipohjan fixaus ja lattian nosto 8cm. Se oli työlästä puuhaa, mutta nyt ollaan kyllä tyytyväisiä, että tuli tehtyä:)
Tarmoa teille remonttiin!
T:Maikki

Pikku-Pihlajan Merja kirjoitti...

Vastavierailulla... Aivan ihana lankkulattia teillä ja muutenkin kauniita kuvia blogissasi.

Miullakin on olohuoneen seinällä humalakranssi. Tein sitä kolmena vuotena... Aina kun syksyisin laskin humalan alas, laitoin siitä lisää kranssiin. Se on semmonen puol metriä halkasijaltaan oleva jättiläinen :D

Mukavaa syyspäivää siulle!

Valloittava valkoinen kirjoitti...

Ihania syyskuvia!!! tuo kranssi on tosi kaunis ihan noinkin...olisimpa yhtä hyvä tekemään kun minun kranssit näyttää aina joltain muulta kuin pitäisi:D
Nuo teidän lattiat on niin kauniita minä niin olisin halunnut että meidänkin talossa olisi ollut lautalattiat mutta ei!
Aurinkoista tiistaita!
Ja kiitos sanoistasi!!!
Anu

Maissi kirjoitti...

Blogissani on sinulle haaste!

Marja Kristiina kirjoitti...

Kiitos vierailusta, kylläpä ilahdutti saada kommentti!

Minä inspiroiduin niinikään hurjasti lankkulattiastanne; tuli muistoja mieleen, hyvin kaukaa, hyvin lämpimiä!

Jaksua Projektin kanssa!