Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

tiistai 7. lokakuuta 2008

Harmaata

Meillä alkaa viimeinkin pintaremonttivaihe työhuoneessa. Haussa on raikas (vaalean)harmaan sävy, joka ei saisi taittua kovin siniseen. Tilaan tulee valkoinen katto ja todennäköisesti valkoiset lattiatkin. Olemme valitsemassa ihan ekaa kertaa väriä näistä ihanan kamalista pikku värilappusista ja kun kokemusta ei ole, niin jännityksellä odotamme miten montaa eri sävyä täytyy kokeilla ennen kuin maali miellyttää.

Kyssäriä siis teille harmaalla maalanneet, mitä sävyä te olette valinneet? Mies hakee tänään meille Tikkurilan maalia G499 ja nyt alkoi tuntumaan että tulikohan valittua liian vaalea sävyä? Seinä pitää maalata joka tapauksessa kahteen kertaan, joten toiselle maalauskerralle voi sitten vaihtaa tummemman sävyn jos tämä ei olekkaan hyvä.

18 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Eipä ole harmaalla maalaamisesta käsitystä, mutta aina kannattaa ottaa vaaleampi... Isolla alueella se näyttää aina tummemmalta. Voi miten odotan jo valmiita kuvia:) Oikein innolla:))

Possuressu kirjoitti...

Me otettiin beigen sävy pojan huoneeseen ja värilastuissa se näytti vaaleammalta kuin seinässä.. Aika reilustikin. Samoin kävi myös sinisen ja violetin kanssa aiemmin...

kati kirjoitti...

mari: Minäkin olen kuullut tuon että valitse sävy mistä pidät ja sitten ota astetta vaaleampi. Toimii joillakin pinnoilla tämä sääntö. Ihan jänskättä jo. Purkissa maali näyttää kyllä tosi vaalealta, mutta eihän se vaaleus varmaankaan mitään haittaa ;) Huomenna kait kokeillaan seinien maalausta. Mies maalaa nyt leikkihuoneen kattoa, ekaa kertaa tekee sitäkin elämässään. On tämä opettelua meillä vielä....

seija: maalikaupassa sanoivat, että seinän pinnasta on paljon kiinni miltä maali siinä lopulta näyttää. On tämä vähän arpapleliä siis. Kiva että piipahdit, pitääkin tulla heti "teilläkin" käymään.

Hanna-Maria kirjoitti...

Vastavierailulla. Tänne kyllä aion palata uudelleenkin kurkkimaan remontin edistymistä. Saanhan lisätä sinut listalleni, jotta takaisinkin joskus löydän? Onnea maalausprojektille!

kati kirjoitti...

hanna-maria: ilman muuta saat laittaa listallesi ;) Kiva kun poikkesit ja "nähdään" taas.

Hanna kirjoitti...

Ihanaa että pääsette jo "sisustusvaiheeseen". Lopullinen värisävy riippuu paljon myös huoneen valaistuksestakin.

Muistan kun maalattiin kuopuksen seinää kermanvalkoisella ja purkissa se ei näyttänyt yhtään sävytetyltä. Lopputulos oli kuitenkin juuri se mitä mielessä oli eli toivotaan että tulee hyvä vaikka purkissa näyttää vaalealta. Vaalea on hyvä :)

Olipas sekava kommentti...

Hanni kirjoitti...

Ihanalta kuullostaa työhuonesuunnitelma! Suositan minä myös kokeilemista vaalealla, se on kuitenkin isona pintana voimakkaampi kuin postimerkin kokoisessa lapussa ;)
Olipas tutunnäköinen verho ed. postauksessasi, minulla taitaa olla kaapissa tismalleen samaa verhoa...
Saippua odottelee -valitettavasti- vielä huomiseen lähtöä teillepäin!

Hanneloore kirjoitti...

Moikka Kati.

Mulla on samanlainen kokemus maaleista kuin muillakin, ota astetta vaaleampi kuin se josta pidät. Nykyään haluan aina nähdä maalatun pinnan isona. Muutaman kerran on mennyt aika pahasti pieleen ja kun valitsimme talon väriä niin ajelimme ympäri uusia asuntoalueita ja katselimme värejä.
Kun näimme erään kauniin värisen talon niin menin sisälle ja kysyin värinumeroa. Kuulemma oli joku muukin poikennut samaa kysymässä;))

Mukavia maalaus hetkiä:)

Hanneloore

Anonyymi kirjoitti...

heipsan kaima!
tuo harmaa jonka klikkaamalla sain näkyviin näytti näytölläni aivan sellaiselta talvisen huurteiselta sävyltä, mutta lämpimältä. hieno sävy!

terkuin kati

kati kirjoitti...

hanna: joo on tämä kyllä aivan ihanaa kun saa "jo" maalia valita. Monta kuukautta ollaan tehty korjausrakentamista, joten ihanaa kun alkaa nyt jotain valmistakin tulemaan.

hanni: hauskaa jos sinultakin löytyy samanlaista verhokangasta. Ja sitä saippuaa odotan oikein innolla, mutta ei mitään kiirusta sen lähettämiselle ole kuitenkaan. Teilläkin siellä on monta muutakin tärkeämpää tekemistä ;)

hanneloora: tuo oli kyllä hyvä vinkki ajella uusilla asuinalueilla ja katsoa valmiiden talojen värejä. Meillä nimittäin on kans tuo talon värin valinta edessä jossain vaiheessa. Ehkä keltainen jää, mutta sävyä vaihdetaan.

kaima-kati: kiitos kommentistasi ja rohkaisusta. Mukavaa viikkoa punaiseen torppaasi.

Maissi kirjoitti...

Hei! Edellisen postauksesi verhot ovat muutes tosi hienot ja ihana tuo kuva, jossa näkyy sekä lyhty, että tuo verho. kaunista! Ja ihanan verhon silitysavun sait. Hauska tuo pieni valurautainen rauta :´)

Harmaiden sävyjen kanssa en minä kyllä osaa auttaa yhtään. Noista pienistä lapuista kun on tosiaankin niin vaikea aavistaa ison pinnan lopullistä sävyä..

Tsemppiä värivalintoihin!

Unknown kirjoitti...

Hei!
Tsemppiä harmaan valinnan kanssa :)
Meillä maalattiin käytävän seinää kahteen kertaa viime kesänä.. Ensin valittu harmaa näytti harmaanvioletilta ja nyt se on vaaleansiniseen taittuva varsinkin hehkulampun valossa.. ja olisin halunnu vaan harmaanharmaan.
Ihan nuo molemmat harmailta lapulla näyttivät.

Toivottavasti teillä sujuu maalin valinta paremmin :)

kati kirjoitti...

maissi: kiitos verhokehuista. Yllättävän hyvät noista vanhoista tuli, vaikka ihan valkoiset verhot aion siihen joskus laittaa. Mutta nämä oli kyllä hyvät nyt tähän hätään ja sain jo vähän oman näköistä tähän keittiöön.

petra: kiitos kommentistasi. Just tuota pelkään, että sävy muuttuu kovasti eri valaistuksissa ja varsinkin johonkin väärän sävyn suuntaan. Vielä ei tiedetä miten ollaan onnistuttu valinnassa, ei päästykään vielä maalailemaan, kun taas tulee noita mutkia matkaa muualla talossa jotka täytyy ensin hoitaa pois alta.

Nicole kirjoitti...

Maalaaminen on vaikea, eihän väri kartassa ole koskaan samaa kuin lopputulos! Fiksuin ratkaisu on vamasti maalata yksi kerros, katsoa miltä näyttää, ja lähteä hakemaan uutta väriä jos lopputulos ei miellytä.!

Mari kirjoitti...

Heip! Unohdin, että meidän pönttishän on maalattu harmaalla... Ihan vaalealla. Valkoiselta se kyllä näyttää. Mukavaa viikonloppua!

Tiia kirjoitti...

Mukavia kuvia edellisessäkin postauksessasi. Maalatessani tytön huonetta muutama vuosi sitten, värilastussa se näytti todellakin vaaleammalta kuin sitten koko seinällä.

Ada och Emil kirjoitti...

Tämä värien valitseminen tosiaan on TODELLA vaikeaa. Itse maalasin hijattain makuuhuoneen,salin ja keittiön seinät harmaan sävyllä :) Olen myynyt maaleja pian 2 vuotta ja silti meni monta päivää miettien oikeaa sävyä. Mutta se venkslaus kannatti, sillä lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen :)

Toivon että teilläkin on jo päästy nauttimaan työn tuloksesta, edes vähän :)

POMPOM kirjoitti...

Täällä uppoudutaan uuteen ihanaan blogiin... :)
Ja meillä etsitään kai edelleen sitä just oikeaa väriä, tikkurilan kaikki lähisävyt J484:n läheltä on testattu ja tähän siis nyt päädytty. Tämäkin väri elää täysin päivän valomäärän mukaan, milloin on ruskeahko, milloin harmaa, milloin vaalea ja milloin tumma...outo väri! Vaan sitä menen nyt sutimaan toista kerrosta! :)