Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

maanantai 20. lokakuuta 2008

OmppuhilloaTänä vuonna tuli mukava omppusato ja suurimmasta osasta tein omenahilloa. Nyt on vihdoinkin kaikki hillot tehtynä ja säilöttynä. Oli siinäkin urakkaa, mutta ihanaa on omia hilloja syödä sitten vuoden mittaan. Tämä hillo on poikani suurta herkkua ja sen myötä iso puuroannos syödään iltaisin nassuun ihan heittämällä. Tämä omppuhillopurnukka viedään huomenna viemiseksi äitikaverille :)

13 kommenttia:

SariW kirjoitti...

Itsetehtyä omppuhilloa ei kyllä mikään voita. Se on niin hyvää : )

Outi kirjoitti...

Meillä kävi hieman nolommin tuon omppuhillon kanssa! tarkoitus oli sitä tehdä, mutta koskaan ei omenat keittiöön asti päässeet. kävisivät parempiin suohin matkan varrella! Ehkä sitten ensi vuonna meilläkin saadaan omppuja säilöttyjä!

Maissi kirjoitti...

Hei! Ihanan näköisessä purkissa varmasti tosi hyvää hilloa! Nam.. Sinä olet taas ollut ahkera. Minulla jäi saldo tänä vuonna vain puolukkahilloon. Mieli tekisi kokeilla joskus omenoistakin, mutta vielä ei ole tullut kokeiltua..

Hanna-Maria kirjoitti...

Itsetehty omppuhillo on kyllä huippua! Meilläkin kellari on täyttynyt purnukoista ja talven mittaan niistä sitten nautiskellaan. Sinulla on kaunis blogi ja remonttianne olisi mukava käydä seurailemassa. Laitan sinut listalleni, jos sinulla ei ole mitään sitä vastaan.

Pikku-Pihlajan Merja kirjoitti...

Omppuhillo on kyllä täälläkin herkkua!
Omppuja tuli tänävuonna tosipaljon ja hilloa myös... Vieläkin puussa on talviomppuja vaikka kuinka paljon. Osaan lasten puurohilloista laitoin mausteeksi kanelia ja ripauksen vaniliinisokeria... mmmmm!

Suosikkeja kirjoitti...

Ihana tuliainen:) Tulisitko meillekkin?

kati kirjoitti...

sariw: Omatekemät hillot ovat kyllä ihan ykkösiä minustakin ;)

outi: Meillä puolestaan osa ompuista meni lintujen suihin, kun ne kävivät nokkimassa niitä suoraan puihin päin.

maissi: Meillä taas puolukkahillot jäivät väliin ;)

hanna-maria: Säilöminen on minustakin kivaa puuhaa ja kellari oiva säilytyspaikka niille. Nautin oikein käydä kellarissa tutkimassa kaikkia purnukoitani ;) Niin ja tietenkin saat linkittää minut listallesi.

pikku-pihlaja: Kiitos hyvästä maustevinkistä! Tuota kanelia ja vaniliinisokeria täytyy ehdottomasti joskus kokeilla.

suosikkeja: Voi lähtisin mieluusti vaikka heti teille kyläilemään ;)

Hanna kirjoitti...

Olisipa ihana jos olisi omatekemää omppuhilloa. En ole koskaan kokeillut hillon tekemistä, ajattelen että se on jotain mielettömän vaikeaa ja erityisiä taitoja vaativaa.Pitäisi ehkä joskus kokeilla.

kati kirjoitti...

hanna: Omppuhillossa on tuo soseuttamisen vaiva, mutta oletkohan kokeillut esim. helppoa mansikkahillon tekemistä? Olen ihan varma että onnistut! Muistaakseni esim. hillosokeripussin kyljessä on ohje. Ei muuta kuin kokeilemaan kun vapaapäivä tulee ;)

leena kirjoitti...

Kaunista ja varmasti herkullista!

Tiia kirjoitti...

Nam, omenahillo on hyvää. Itse en ole koskaan tehnyt, mutta taidanpa joskus senkin vielä kokeilla. Kaunis purkki =)

Hanneloore kirjoitti...

Harmi kun meillä ei oo vielä isoja omppupuita..kaksi nuorta puuta ja saldona 2 omppua tänä kesänä. No sitten kun olen jo muummoiässä niin kelpaa hilloja tehdä;)

Omppuhillo on kyllä kiva tuliainen.

Oikein antoisia remonttihetkiä teille.

Terkuin Hanneloore

kati kirjoitti...

leena: kiva kun kävit blogissani ja kiitos sanoistasi ;)

tiia: ei muuta kuin kokeilemaan hillontekoa!

hanneloora: ei sinun tarvitse enää kauaa odottaa. Yllättävän nopeasti puu sitten alkaa satoa tuottamaan kun on tehnyt ensin sen kaksi omenaa. Varmaan parin kolmen vuoden päästä on jo enemmän, jos vain tulee säiden puolesta otollinen omppukesä. Pitää vain muistaa suojata talveksi puut hyvin, ettei jänikset ja myyrät tekisi tuhojaan ja joudu taas aloittamaan alusta. Kokemusta nimittäin on.