Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

perjantai 17. heinäkuuta 2009

Heinätöitä


Meillä on pieni peltopläntti josta tavoittena on saada kukkiva perhosniitty. Tänään teimme siellä vähän heinätöitä, jotta saamme maata köyhdytettyä. Ehkä haemme siihen vielä pari hiekkakuormaakin asiaa edistämään. Lampaita tähän jokirantamaisemaan haaveilin, mutta en tänä kesänä niitä vielä saanut. Viimeksi tätä on laiduntanut hevoseni pari kesää sitten. Viime kesänä kuvasin kukkia tältä samaiselta niityltä, näet postauksen täältä.

Ja jotta meininki olisi kuin ennen vanhaan, joimme kaffit pellonpientareeella heinätöiden lomassa ;)

Aurinkoista viikonloppua kaikille! Me keskeytetään hetkeksi eteisen remontti ja lähdetään mökkeilemään merimaisemiin!

14 kommenttia:

Lisay kirjoitti...

Tulipa lapsuus ja heinatyot mummolassa mieleen.
Mummo toi evaaksi kahvia,mehua ja itsetehtya leipaa!!!
Kuuman ja hikisen paivan jalkeen pulahdettiin jokeen uimaan...

Vuokko kirjoitti...

Samoin lapsuus mieleen tuli heti.Olen maalaistalon tyttö ja meillä tehtiin heinät seipäille vielä -80 luvulla kun muilla oli jo paalaimet.Eräskin seiväs on tullut kasattua.Meillä oli siihen aikaan vielä hevonen, jonka avulla kuiva heinä tuotiin pihalatoon.Aika hulppeaa kyytiä oli heinäkuorman päällä...
Hyvää lomaa meren äärelle :)

Galleri MochB kirjoitti...

Låter som en underbar dag! Drömmer också om en blommande sommaräng här nedanför vårt hus och några getter som spatserar omkring ;O) Ha en skön helg vid vattnet!

Missfrida kirjoitti...

Aina kun näkee heiniä seipäillä, tapahtuu aivoissa jokin vinksahdus ja ajatukset palaavat kuumiin päiviin mummolan heinäpelloille. Ihania kuvia, joista syntyy kauniita muistoja!

Annika kirjoitti...

Onpa nostalgista! Ihan tulee lapsuusajat mieleen. Kukkaniitty on ihana idea.

Marge kirjoitti...

Voi, kun oli iiihana nähdä kunnon vanhanajan meininkiä!!!:))

vanamo kirjoitti...

Monella näkyy olevan mukavia lapsuusmuistoja mummulan heinätöistä. Niin myös täällä:) Heinät seipäällä ovat ihanan nostalgista nähtävää. Onneksi niitäkin vielä näkee silloin tällöin.

Anonyymi kirjoitti...

Upea tuo lähikuva haravasta! :) Kuvista näkyy auringonpaiste, mukava tunnelma!

-T kirjoitti...

Oi kun tykkään just tällaisia tunnelmallisia kuvia katsella! Toivotaan että perhosniittynne pääsee aikanaan kukoistukseen :)

Mukavaa mökkielämää toivottelen :)

Maria kirjoitti...

Kuulostaa tutulta ja mukavalta puuhalta! :))
Meillä sama rojekti mökillä. Hiekkaa oli tarkoitus ajella tälle kesää, vaan en ainakaan vielä ehtiny. Heiniä on kumottu urakalla. Vanhan vikatteen haluaisin siihen puuhaan, vaan kiven alla tuntuvat olevan. Naapuritilalla on joen takaan lampaita, ja ne haluaisin meidän puolelle ensikesänä. Niittykukkia ja perhosia... voisiko enemmän kesältä näyttää? :))

Ninnu kirjoitti...

Ihania kuvia! Meinasin ensin kirjoittaa, että "ihanaa nostalgiaa", mutta eihän tämä nostalgiaa ole, vaan tätä päivää :-).

Kukkiva perhosniitty tulee olemaan varmasti upea.

Sarppa kirjoitti...

Oikeata vanhanajan tuntua kuvissa, ihania!

arleena kirjoitti...

Ennen - lapsuudessani - oli eväät pelloilla mukana . Ihania kesäpäiviä ne silloin olivat.

Pau kirjoitti...

Ihania tunnelmia, ja hikisiä muistoja tuli mieleen, kun kilpailtiin lähestyvän sateen kanssa. Seipäälle en olekana kuin näytöstarkoituksessa tehnyt heinää, muuten kyllä (paaleilla) päässyt heinätöiden makuun - ja tuoksuun... se on jännä tuoksu. Oletko perhosbaaria jo harkinnut?