Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Eteinen

Tässä on kuvaa meidän sisäeteisestä, johon tullaan nk. kylmän ulkoeteisen kautta. Tämäkään tila ei ole vielä valmis, kuten ei mikään muukaan paikka meillä. Paljon pikkuasioita puuttuu, mutta pistän nyt kuvaa ja juttuja silti keskeneräisyyykisiä kaihtamatta tulemaan, sillä remonttia ja talon muttumista oman tyyliseksi tämän blogin tarkoitus onkin seurata ;)

En löytänyt oikein hyvää kuvaa ennen eteisen muutosta, sillä tässäkin on jo osa kaapistosta hajotettu ja remonttiakaaos vallitsee ympärillä.

Eteisessä oli vasemmalla seinustalla 30 vuotta sitten pystytetty kaappikamaluus. Piirrätin eteiseen uudesta liukuovisysteemistäkin kuvat, joka taatusti olisi ollut toimiva ja imenyt sisäänsä huomattavasti enemmän tavaraa kuin nyt toteuttu suunnitelmamme. Tuo liukuovisysteemi ei vain tuntunut omalta jutultamme, joten haimme vanhan kaapin tallinvintin ylisiltä alas, pesimme sen ja pistimme töihin vuosikymmenten tauon jälkeen. Tässä on vanha postaus kaapin siirrosta. Tähän kaappiin kuuluu ovetkin, mutta ne ovat vielä pienen korjauksen alla. Kaapin väristäkin pidän, joten kaappi pysynee ihan alkuperäisessä asussaan.

Meille on kylppärin yhteyteen valmistumassa (sinne lähtee ovi heti kynnykseltä vasemalle, ei vain näy kuvassa) vielä sellainen komero, johon saadaan esim. lasten haalarit ja harrastusvälineet piiloon sekä kuivumaan. Silloin vaatesäilytysongelma pienenee ja eteiseen voikin sitten laittaa vain osan päivittäisistä ulkovaatteista.
.
Tähän eteiseen on haussa vielä oikealle seinälle jokin vanhanaikainen tapetti, mutta sitä oikeaa ei vain meinaa löytyä. Haluaisin sen olevan vähän räväkämpi ja ehkä suurikuvioinen, sellainen johon on vaara kyllästyä. Mutta koska tila on pieni ja siihen menisi vain pari rullaa tapettia, niin tässä kohdassa haluaisin vähän irrotella ;) Tilan kun voi kätevästi tapetoida uudestaan vaikka parin vuoden välein. Ehdotuksia otetaan vastaan!

19 kommenttia:

maiju kirjoitti...

Hieno ratkaisu ja mahtavaa, että vanha kaappi tuli taas käyttöön! Hienolta näyttää eteinen kokonaisuudessaan!

~Maria~ kirjoitti...

Ihanan näköistä, siis tosi ihanan!! Millä nuo lattiat on käsitelty? Kauniit nekin. :)

Susanna kirjoitti...

Oi mikä upea kaappi. Ja millaiset kengät sen sisältä löytyikään. Aarteita, ihania aarteita!

titta kirjoitti...

Näyttää tosi kauniille teillä eteisessä, innolla odotan jatkoa. Lattia on todella upea! :)

Mari kirjoitti...

Niin ihanalta näyttää eteisenne... Kivasti tehty kaapista naulakko, kun ovet ovat poissa paikaltaan. Jään odottamaan lisää kuvia!!!

maano kirjoitti...

tosi kauniiseen ratkasuun olette päätyneet :)

Hanneloore kirjoitti...

Moikka Kati ja hyvää uuttavuotta:)
Hienolta näyttää muutoksenne ja lattia on valkoisena ihastuttava..
Ja onnea muuten kotiin muuton johdosta, tuntuu se niin ihanalta vaan olla omassa kodissa. Vaikka se olisi keskeneräinenkin;))

Innolla odotan uusia kuvia.
Terkuin Hanneloore

"Kantriina" kirjoitti...

Kaunis eteinen ja ihanasti otettu vanha kaappi käyttöön <3

Rauhallista loppiaista toivottelee Kantriina :)

Merja K kirjoitti...

Olette olleet kyllä tosi ahkeria, paljon olette saaneet aikaiseksi lyhyessä ajassa :)

Onnea työhönpaluuseen!

jaana kirjoitti...

Onpas kaunis kaappi!
Ja hauska idea se "irroittelu" tapetilla!
Onnea tapetin etsintään - ja työhön paluuseen!!!

tina kirjoitti...

Ihana eteinen!Kaappi vallan ah.Olette ollut ahkeria, itsellä vähän kaikki rempallaan ja kesken.

Maija kirjoitti...

Upea kaappi, huokaus! Meillä on englantilaista Sandersson tapettia. Siellä on ainakin vanhanajan malleja -tosin tyyristä tapettia ompi, mutta kestävää. En olisi todennäköisesti itse osannut tuota Sanderssonia edes ajatella, mutta aikaisemmat asukkaat olivat aloittaneet Sanderssonilla, niin halusimme sitten jatkaa samoilla linjoilla. Sanderssonilla on suoraansanottuna myös "kaameitakin" kuoseja, mutta hienojakin löytyy plarailemalla alan liikkeessä kansiosta (en ole löytänyt netistä hyvää valikoimaa edes yrityksen sivuilta).

tähtisädetikku kirjoitti...

kaappi on kyllä aivan mahtava! terveisin liukuovisysteemien vastustaja ;)

Marge kirjoitti...

ONNEA KOTIIN MUUTON JOHDOSTA!!
Ihana, ihana kaappi! Ja sopii teille hyvin! Jään minä myös odottamaan lisää...
Mukavaa loppuviikkoa!

Anonyymi kirjoitti...

Teillä on kaunis eteinen! Ja muutenkin ihana talo ja kiva blogi sinulla. Remppa-aihetta on mielenkiintoista lukea, kun itselläkin vastaava menossa.. mm tuota vanhan panelin maalailua on tiedossa meilläkin.

Meillä juuri valmistui eteisen remppa, on tosin kyllä neliöitä vain murto-osa teiltä ja aivan erilainen siitä syystä.. mutta tyytyväinen olen siihenkin, pieni tila avartui ja muutenkin järkeistyi monella lailla. Koitan saada blogiini kuvia siitä piakkoin.

Hanna-Maria kirjoitti...

Hurjan kaunista.

Kesäkukka kirjoitti...

Voi, olisipa meilläkin isompi eteinen. Tuo näyttää niin upealle!

Auringon paisteista viikonloppua!

Hanna kirjoitti...

Kauniilta näyttää! Tuo kaappi on ihana kuten myös lattia. Ei taida olla maalattu?
Tsemppiä töiden aloittamiseen!!

kati kirjoitti...

Hei vaan kaikki ja kiitos ihanista kommenteistanne. Tuo eteinen ei ole kyllä mikään suuren suuri, hauskaa jos se siltä näyttää. Muutenkin se on aika hankala tila, sillä siitä lähtee ovet ulkoeteiseen, kylppäriin, keittiöön, vessaan sekä suoraan kävellessä pääsee keskitupaan eli olkkariimme. Tuo kuva taitaa vähän vääristää tilaa, kun ne ovet ovat onnistuneet piiloutumaan kuvasta ;)

Lattia on lakattu, sillä se on tuossa kohdin tosi kovassa käytössä. Sävyksi valitsimme "lumen" ja sen alta paistaa hillitysti puun luonne. Me tykkäämme.