Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

perjantai 8. elokuuta 2008

Loppukesän tunnelmia


Tallensin tänne blogiini vähän kuvia loppukesän kukkaloistosta. Kukkapenkkejä on täällä aika paljon, mutta ensi kesän pihatyöt tuhoavat vanhoista istutuksista varmasti osan. Toivon vaan kovasti, että saamme vanhoja perennoja säilymään. Ensi kesänä on siis tarkoituksena myllätä pihaa ja kaivaa mm. talon kivijalkaa paremmin esiin.

Ostin kesän alussa myös tällaisen riippumaton! Ihana lekottelupaikka, mutta ainuttakaan lehteä en ole siinä ehtinyt lukemaan saati yksin siinä keinuskella. Aina kun on näitä pikkutaaperoita kirmailemassa ympärillä ;) Riippumaton kattona on lehtitaivas, toisella puolella on puutarhaa ja toisella puolella kasvimaa eli hernemaan antimia usein keinutellen nautitaan.

12 kommenttia:

leena kirjoitti...

Ihania kukkasia ja suloinen herneensyöjä!
Riippumatto on ollut lasten suosiossa meilläkin. Minä olen nukkunut riippumatossa vain yhdet päiväunet koko kesänä... mutta oli se ihanaa!

Mari kirjoitti...

Voi mikä kuva tuo, jossa teidän talo siintää kukkasten takaa... Niin kaunis. Riippumaton hankin minäkin ensi kesänä. Vastasin hirsiseinäkysymykseesi tuonne omaan blogiin...

Mukavaa viikonloppua:)

Mari

Heli kirjoitti...

Voi, mitä kukkaloistoa! Kaikki aivan i-ha-ni-a!
Voisiko perennoja siirtää johonkin 'jemmapenkkiin' turvaan pihan mylläämisen ajaksi? Kurjaa, jos yksikään noista suotta menehtyy.
Herneitä riippukeinussa: kesäistä arjen iloa!

Ansku kirjoitti...

Ihania! Kyllä nuo vanhat perennat onneksi usein on sitkeähenkisiä (kun hoitamattakin selviävät), etköhän saa niitä säilyteltyä johonkin. Nythän syksylläkin voi siirrellä johonkin jo turvaan väliaikaisistutukseen, vaikka sitten kasvimaan nurkkaan niistä penkeistä, mitkä ovat jäämässä mylläyksen alle. Tahi sitten keväällä. Mutta suuria aarteita ne on, että elä päästä kaivurin/lapion mukana hunningolle, ethän.

Maissi kirjoitti...

Ihania kukkia. Tutulta näyttää, sinullakin on tuota malvaa. Minusta se on tosi kaunis ja valkoista sammalleimuakin ajattelin vielä hankkia.. Minkähän kasvin ovat nuo siemenkota -pallukat?? Kauniita nekin. Olen monesti muuten ajatellut, että poikettaisiin.. Täytynee soitella.

jaana kirjoitti...

Kaunista tunnelmointia kuvissasi!
Riippumatto olisi minunkin unelmani :)

kati kirjoitti...

Moiks vaan!
leena: Nuo päikkärit riippumatossa laitetaan kyllä ensi kesän listalle, kuulostaa nimittäin niin hyvältä ;)

mari: Riippumattoa voin kyllä lämpimästi suositella. Alahan vain miettimään sopivaa paikkaa.

heli: Pitää kyllä tosiaan tehdä jokin jemmapenkki noille perennoille. Ainakin yksi kukkapenkki lähtee pysyvästi pois, kun ajattelin terassia siihen rakennella.

ansku: Vanhat perennat ovat kyllä tosiaan onneksi sitkeähenkisiä. Meillä on jo nyt yhdessä kesässä päässyt osa penkeistä ihanasti rempalleen rehottamaan, kun ei ole ollut kenelläkään aikaa kitkeä rikkaruohoja.

maissi: noi siemenkota-pallukat ovat jotain unikkolajia, joka onkin kuvattuna siinä edellisessä kuvassa, siis se punavalkoinen kukka. Se aina itsensä siementää suurin piirtein samaan paikkaan ;) Mä olen jonakin vuonna myös kuivannut noita pallukkaoksia, ihan hauskoja nekin. Ja niistä kuivatuista olen saanut sitten niitä siemeniäkin samalla talteen. Sua mä olenkin täällä jo monesti kaivannut ;) Tulkaahan käymään, eihän päästetä lunta maahan ennen sitä!?

jaana: Kiitos. Ja toivottavasti löydät sinäkin pian paikan omalle riippumatollesi.

Merja K kirjoitti...

Kauniita kuvia, toivottavasti saatte remontin keskelltä perennoja turvaan. Mikä on tuo valkoinen kukka? Unelman pihan kasvit on suunnitelun alla ja tuo valkoinen sopisi sinne tosi hyvin.

Iloista alkavaa viikkoa :)

Marja kirjoitti...

Rakastuin punavalkoiseen unikkoon!

arleena kirjoitti...

Kaunista kukkaloistoa. Siirtäminen onnistuu monivuotisten kukkien osalta yleensä aika hyvin, joten ensi kesänä uudessa paikassa kukkinevat nämä kukat.

Krisse kirjoitti...

Hei Kati!
Ihania vanhanajan perennoja. Ja kyllä se piha on loppukesästäkin todella kaunis kun valitsee myöhemmin kukkivia lajeja puutarhaan. Ilo katsella erilaisia puutarhoja...
Saanko linkittää sinut suosikkeihin? Mukava blogi!
T.Krisse

kati kirjoitti...

merja k: Tuo valkoinen kukka on mielestäni syysleimu.

krisse: ilman muuta saat linkittää minut suosikkeihisi, olen otettu.