Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

sunnuntai 13. huhtikuuta 2008

Kevät keikkuen tulevi

Olimme eilen taas käymässä keltaisessa talossa ja aloitimme tyhjentämään kaappeja tulevan lattiaremontin alta. Laatikot vain loppuivat kesken, joten jatkamme tyhjentämistä toisella kertaa.

Päivä oli oikein aurinkoisen keväinen ja tein pienen kävelykierroksen "markiilla" ja nappasin muutamia kuvia blogiini. Tänään onkin jo taas ihan eri maisemat, sillä lunta tulee taivaan täydeltä. Niin se kevät tulee keikkuen...

Tillipionikos se sieltä pilkistää?


Joki tulvii tänä vuonna maltillisesti


Telkät olivat joelle jo saapuneet. Eikä ainoastaan talo,
vaan tämäkin pönttö kaipaisi vähän kunnostamista.


Tässä kohden tuli vähän suru puseroon, sillä tässä on hevoseni viimeinen heinäpaali. Se on jäänyt sille sijoilleen, kun polle ennen joulua joutui lähtemään vihreämmille laitumille. Ikävä on.


Ihania nämä näsiän pienet kukkaset...


... ja sinivuokon


Olipas istuttamani tervaleppä rojahtanut kasvuun. Ei tässä enää kyllä merkkiä puun juurella tarvittaisi. Toin puun siemeniä taskussani parin kilometrin päästä joen töyrältä talvella ja laitoin purkkiin sitten keväällä myöhemmin kasvamaan. Parin vuoden päästä istutin taimet omaan jokirantaamme, sillä tässä meidän kohdassa ei luontaisesti kasva kuin harmaaleppää.


Mitä tässä on tapahtunut?
Papanat ovat rusakon, joka oli tehnyt suojaverkkoon reiän ja sitten se rontti oli napostellut kaikki pensasmustikanvarvut omiin suihinsa.
Hitsit vieköön, kuoleekohan koko kasvusto?!

12 kommenttia:

Ansku kirjoitti...

Ihania kevätkuvia! Tosiaan tänään saisi talvikuvia, liekö enemmän lunta kuin koko talvena ;) ja lisää vaan sataa. Jopas vain rusakko on saanut täystuhon aikaan, toivotaan että mustikka siitä jaksaisi kasvattaa vielä uutta versoa. Mutta hui, tuota näsiää minä pelkään vähän, kun se on niin hirmuisen myrkyllinen. Onko teidän lapset hyvin oppineet, ettei niihin marjoihin saa koskea, vai miten menettelette?

ilona kirjoitti...

Kauniita kuvia luonnon heräämisestä:) Ja voi teidän hevosta,voin vain kuvitella ikävän :(

kati kirjoitti...

ansku: onneksi tuota näsiää on vain pari siirrettyä puskaa, joten niistä saa helposti kerättyä myrkylliset marjat pois ennen niiden muuttumista syötävän punaisiksi.

iitu: Ikävä on kyllä hevostani kovasti, sillä yhteistä taivalta ehti meillä olla 22 vuotta. Siihen mahtuu niin paljon jo kaikkea.

Possuressu kirjoitti...

Ihania kuvia! Täällä suunnalla ei ole ollut vielä lähellekkään noi keväistä ja nyt on taas hyvästi hankea! Tuli kyllä keväinen olo!

Maissi kirjoitti...

Moi! Ihanaa kun olette selviytyneet sairastelukierteestä ja jaksatte tehdä jo jotain muutakin! Talossa varmaan tavaraa piisaa tyhjennettäväksi :´) moneksi päiväksi.

Oliko tosiaan sinivuokkokin jo herännyt, ihanaa?! Mulla myös orvokki tehnyt jo nupun, yllättävää, tosin sekin nyt lumiharson alla.. Kevättä odotellessa. Mukavaa viikkoa!

Heli kirjoitti...

Kiva kuulla, että olette toenneet taudeista!
Toiveikkaita kevätkuvia! Kerrassaan hienoa, kun vanhan talon mukana on myös vanhaa puutarhaa. Hauska idea kasvattaa puita siemenestä! Olkaahan varovaisia näsiän kanssa! Meillä on metsikköä ja lapset on tottuneet siihen, että voi syödä mustikoita ja puolukoita. Niinpä esim. tiikerililjan myrkylliset marjat pitää nyppiä tarkkaan pois eikä punakoisoa voi ajatellakaan.
Viherpeukalon painajainen tämä viime päivien lumisade: sen sijaan, että saisi viimeinkin puskea sormensa multaan, pitääkin työntää lumikola kinokseen. Arrrgggh!

kati kirjoitti...

seija: juu täälläkin on taas puhdasta uutta lunta n. 10cm peittäen kaikki kevään merkit alleen...

maissi: Oli tuo sairastelu kyllä ihan järkkyä. Luulin jo ettei uutta puhtia tulekkaan ;) Niin ja on kyllä talossa ihan hirveä purkaminen jos ajatellaan kaikkia niitä komeroita. Nyt työn alla on kaksi huonetta alhaalla ja tuntuu että sielläkin tulee monta muttaa eteen, heittääkö pois vai säilöä?!

heli: olen kyllä ajatellut, että pitäiskö vain koko näsiä heivata pois ja samaten pitäis selvittää muut myrkylliset kukat puutarhassa. Nythän me ollaan vain käväisty aina mummilassa, joten ollaan pystytty kontrolloimaan lasten kulkuja. Mutta jahka tästä isommaksi kasvavat, niin kulkevat ihan omin päin ja tekevät tutkimusretkejään.

Liivia kirjoitti...

Kaunista on! Ja kevät, jota niin haikaan. Mennäänkö tässä suoraan kesään kun lumet sulaa...

Merja K kirjoitti...

Kauniita kevätkuvia :) Luonto on niin ihastuttava kevääseen herätessään. Pitäisi itsekin lähteä kameran kanssa kevätseikkailulle. Mukavaa alkavaa viikkoa!

Hanni kirjoitti...

Ihania kukka- ja muita kevätkuvia!
En ole nähnyt vielä yhtään sinivuokkoa, niitä ei tosin täälläpäin taida kasvaakaan kovin paljoa. Mutta valkovuokkoja kyllä näin, ja eräässä ihanassa puutarhassa tässä naapurustossa näsiäkin kukki. Taas iski kauhea kevätkuume...Hauskaa viikkoa!

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihania kuvia, tuli kyllä kevät mieleen vaikka nyt takatalvi tulikin.
Ensimmäiset sinivuokot tapasin viime lauantaina ja puro solisi, oli aivan keväinen tunnelma.

kati kirjoitti...

liivia: mä kans luulen että kesä tulee sitten niin nopeasti, että pitkä kevät jää ikäänkuin välistä.

merja k: kiva kun poikkesit taas! Ja kevätseikkailulle vaan!

hanni: meillä muuten ei kasva luontaisesti sini- ja valkovuokkoja. Nuo sinivuokotkin on siirretty puutarhaamme kymmeniä vuosia sitten.

eija: sinullekin mukavaa keväänodotusta, kyllä keväänmerkit lumenalta taas pian pilkistää. Kiva kun poikkesit!