Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

tiistai 15. huhtikuuta 2008

Aarrejahdissa?

Kävimme mieheni lapsuudenkodin riihessä ja etsimme sieltä jotain huonekaluja kotiimme kunnostettavaksi. Muutamia vanhoja huonekaluja on aikanaan tuotu riiheen suojaan, kun vanha talo on purettu (voi sääli, mitähän sieltä olisikaan vielä löytynyt). Moni nämä varmasti viskaisi pois, mutta jotain potentiaalia näissä itse näemme. Näettekö te?

Minusta vanhat ovet ovat sympaattisia. Tästäkin yksilöstä voi kuoriutua vaikka minkälainen kaunotar uudessa elämässään vaikkapa pöydän kantena.
Ikkunanpokia romujen alla...

...myös valitettavasti taivasalle jääneinä :(

Riihestä löytyi myös oranssiksi maalattu vanha kalusto. Tässä ei ainakaan tarvitse miettiä, että tuhoaa alkuperäisen maalin jos maalaan valkoisella.

Tässä etualalla olisi yksi suht kiva penkki, ja senkin näen jo silmissäni valkoiseksi maalattuna. Takana oleva lipasto taitaa olla jo aika huonossa kunnossa.


Ja sitten seuraavaa siirtomme on, että laitamme traktoriin peräkärryt ja haemme kaikki pois parempaan suojaan. Riihi on nimittäin tarkoitus purkaa, ellei se romahda sitä ennen ihan itse. Kukaan muu sisaruksista ei havittele noita mööbeleitä, joten aika rauhassa saamme tehdä niille mitä haluamme. Meillä on onneksi pihapiirissä vanha navetta, jonka suojiin helposti tavaraa saa siirrettyä ja siinä yhteydessä pieni puupajakin, joten siellä sitten tarkistamme kalusteiden kunnon ja ehkäpä aloitamme niitä jopa entisöimään.

Tarkoitus ei ole kalustaa kotiamme täysin näillä vanhoilla kalusteilla, vaan yritän löytää harmonisen tasapainon uuden ja vanhan välille. Siinäpä sitä sitten onkin, varmaan liikkuttelen loppuelämäni kalusteita paikasta toiseen, kääntäen ja vääntäen.

22 kommenttia:

Maissi kirjoitti...

Vitsi mitä ihania aarteita olette löytäneet!!Kyllä noilla on mahtava sisustaa.. Tulee varmasti tosi hyvän näköisiä, eikä todella tarvitse ajatella, että jotenkin "pilaisi" vanhan pinnan valkoisella maalilla, kun varmasti jo edellinenkin kerros jo jotain ihan muuta kuin alkuperäinen.

Anne/ Huvilaunelmaa kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
~Maria~ kirjoitti...

On tuo kyllä hienoa, kun "omista nurkista" löytyy vanhaa tavaraa. Askarteluprojekteja riittää! :)

Mimmimamma kirjoitti...

Vähän ihania juttuja ootte löytäneet!=) Nuo ikkunanpokat on niin kauniita ja muutkin kyllä todellisia aarteita!

Nora kirjoitti...

Ihania juttuja, oikeita aarteita. Työtä kyllä vaativat, mutta hienoja niistä tulee.

Hanni kirjoitti...

Ihania, ihania aarteita! Olette onnekkaita, kun pääsette omasta riihestä pengastamaan...itse näen moisesta vain unia (oikeasti!!). Varsinkin se penkki on todellinen kaunotar. Onneksi te haluatte kunnosta kauniita vanhoja huonekaluja ja antaa niille uuden kodin... Monessa paikassa ne on kannettu juhannuskokkoon jo vuosia sitten...harmittaa ajatuskin. Intoa kunnostusprojekteihin!

Hanna kirjoitti...

Voi herranjestas mitä aarteita! Uskomatonta että tuollaisia löytyy omista nurkista!!!! Tuo penkki on tosi kaunis ja nuo ikkunapuut, huokaus...

Merja K kirjoitti...

Oih, mitä aarteita!! Itsekin pidän valtavasti vanhoista ovista. Ja nuo muutkin tavarat ovat aivan mahtavia. Huokaus, voi kun itsekin pääsisi joskus penkomaan johonkin samanoloiseen paikkaan :)

Valloittava valkoinen kirjoitti...

Voi mitä aarreaittoja sitä oikeasti jossain vielä on minä näen unia tuommoisista!Ja luin että sanoit jonkun kaapin olevan liian huonossa kunnossa niin jos nyt kuvasta oikein näin niin eihän se nyt niin huonossa ole ettei puusepän taidoilla kuntoon laitettua saisi?:) Mieheni on puuseppä ja ihan uskomattoman huonokuntoisesta vanhasta pöydästä(oli ollut ainakin 6vuotta kellarissa liimasaumat auki ja silleen) sai tehtyä upean sen pinta käsittely vain on kesken...mun hommia olis!
Ja voi että vielä kerran!:)Niin ihania!

Sateenkaarentaa Riikka kirjoitti...

Kiva nyt löysin blogisi, apua mitä aarteita nuo ikkunat kyllä silmä lepää

Minttu kirjoitti...

Heippa Kati!

Kiva kun vierailit blogissani, en ole minäkään käynyt sinun luonasi aikaisemmin!Mutta kyllä on teillä oikeat aarreaitat siellä, ota vain kaikki mikä ei ole aivannut läpi lahonnut sillä niistä saa kummasti taiottua ehjiä esineitä. Tiedän entisöinti kokemuksestani...!Muuten sinua harmittaa, jos et kaikkia haali. Ikkunat, ovi ja penkki ole kyllä minunkin mieleeni...näkisin ne heti kotonani kauniina yksityiskohtina!

Nyt töiden äärelle, kunhan pääsen kotia niin lueskelen aikaisemmatkin postauksesi!

Minna

pioni kirjoitti...

Melkoinen aarreaitta tuo riihi. Noista saa ihania maalaamalla.

Junika kirjoitti...

Oijoijoi! Mahtavia löytöjä ja hienoa, että kiikutatte nämä aarteet turvaan!

Riitta / Wanilla kirjoitti...

Hei Kati!

Hurjan ihania juttuja oletkin löytänyt.
Mukavia hetkiä niiden kunnostamiseen!
Keväisin terveisin,
Riitta

Heli kirjoitti...

Hienoja löytöjä kaikki tyynni! "Kaikki tarkasti talteen vaan", kannustaa sisäinen hamsterini. Teillä on oivallinen säilytys- ja kunnostuspaikkakin olemassa. Näillä aarteilla on mukanaan myös tarina, koska ovat peräisin miehesi lapsuudenkodista.
Kelpuuttaisin minäkin vaikka kaikki, myös sen taivasalla olleen kasan ja pyykkilaudan ja sinkkiastiat.
Kaksi vanhaa ovea meillä on. Tarkoitus on antaa niille uusi elämä pöydän kantena. Sitten joskus putsaan maalit pois, vahaan, teetän niihin jalat alle ja lasilevyn päälle.

Heli kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Heidi kirjoitti...

Heippa hei Kati =)

Mahtavia aarteita, WAU !!! Noilla pääsee kyllä kivasti luomaan ihanaa vanhaa tunnelmaa *huokaus*

Juu kyllä se niin vaan on että tämä elämä on näiden huonekalujen paikan vaihtoa aina vaan ;)

Entistämisen iloa

Heidi
<3

Maissi kirjoitti...

Moi! Blogissani on sinulle jotain!

Valloittava valkoinen kirjoitti...

heipsan,minulla on sinulle haaste blogissani!

kati kirjoitti...

Hei kaikille ja kiitos rohkaisevista kommenteistanne! On niin ihanaa kun täältä blogimaailmasta löytyy niin paljon samanhenkistä porukkaa.

Ja ihanaa, että teitä uusiakin lukijoita/kommentoijia löytyy. Tulkaa pian uudestaan.

ilona kirjoitti...

voi että kun itse pääsisi tuollaiseen aarreaittaan:) huippulöytöjä!!itse maalaisin myös valkoiseksi tai vaaleanharmaaksi osan,ja kauniita tulee:)erikoisia nuo ikkunankehykset,tosi kauniita!!meillä mies maalaa maaliruiskulla kaikki huonekalut,on nopeaa ja pinnasta tulee tosi tasainen,ja maalia menee vähän.(Se tosin vaatii omat välineet ja tilan.)

Villa Vaalea kirjoitti...

Olenkin ensi vierailulla täällä, teillä on mielenkiintoinen projekti käynnissä!

Aitta näyttää varsinaiselta aarreaitalta, aivan ihania vanhoja asioita.