Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

lauantai 2. heinäkuuta 2011

Tahtoo pihasaunan!

Tajusin juhannuspyhinä, että haluan pihasaunan. Sellaisen, jossa on myös pieni saunakamari kamiinalla, takalla tms. varustettuna. Jos vielä saisi pienen katetun kuistin, johon mahtuisi grilli sateelta suojaan ja pöytäryhmä. Ja jos vielä haavetta jatkan, niin jossain vaiheessa voisi kuvioon tulla myös kylpytynnyri muutaman askeleen päähän. Me estitään aika simppeliä ratkaisua, ja tässä on yksi siihen suuntaan:

http://www.kuusamohirsitalot.fiSaunan maalaisin ulkopinnoiltaan tummanruskeaksi, ehkä jopa mustaksi. Myös löylyhuonetta ajattelen mielessäni mustaksi. Saunakamarin pinnat maalaisin ehkä valkoiseksi.
  
Tuo palju vähän mietityttää, sillä itse en ole koskaan paljussa ollut, joten ottaisin mielelläni kokemuksia vastaan. Ja antakaas myös vinkkejä noista myytävistä pihasaunapaketeista, mikäli jollain blogini lukijoilla pihassa/mökillä sellainen on...!!!!

Meillä on täällä koko perheellä alkanut kuukauden mittainen loma ja vielä ennen juhannusta ajatuksena oli lomalla tehdä terassi talon kylkeen. Mutta kun keksin tämän saunaprojektin, niin ehkä se grillausterassi tuleekin tänne. Näin se mieli muuttuu. Ihanaa kesää!11 kommenttia:

titta kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa suunnitelmat. En osaa neuvoa vamisratkaisuista, mutta vähän samantapaiseet haaveet täälläkin on. Aiotaan tehdä pihasauna tilavalla tuvalla, joka toimisi vierastalona, takka ja vaaleat pinnat tottakai. Me ollaan nyt puolitoista vuotta hahmoteltu tiloja ja julkisivua, aiotaan suunnitella ja rakentaa itse. tänä vuonna on työn alla grillipatio, missä on viimevuonna muurattu takka ja grilli sekä palju (mikä pitää kasata uudelleen, sillä se ehti viime kesänä kuivua, kun ei kukaan ehtinyt täyttää sitä ennen helteitä)Palju ollaan katkottu ja höylätty itse omasta tavarasta, helpommalla pääsee, jos ostaa valmiin paketin. Mielenkiinnolla odotan projektinne edistymistä.

Riikka kirjoitti...

Hauskaa, että teilläkään ei lopu projektit kesken! :)
Meidän vanha ruppanen pihasauna ja kamari on kyllä meidän mieleen, mukava, että jotain oikeasti vanhaa löytyy meitinkin pihalta.
Palju olisi haaveissa meilläkin, mutta vanhan saunan yhteyteen se ei kuitenkaan taida kuulua.. Ainakin vaatisi hieman suunnittelua, ettei vanha fiilis kärsisi.
Ja pari kertaa talvella tynnyrissä istuessani kirkkaan tähtitaivaan alla, voin suositella! :)

Miten olisi joku vanha siirrettävä hirsikehikko, josta sauna ja kamari?

Onnea projektille ja hyvää lomaa, jään innolla "kuulolle"!

Riikka

TIINA P kirjoitti...

Pihasaunasta täälläkin haaveiltiin useampia vuosi, mutta sitten päädyttiin kuitenkin kotaan,kun on jo kylpytynnyri ja puita menee jo tuhottomasti muutenkin :) Kylpytynnyrin omistajan noin 5 vuotta, voin vain ja ainaostaan suositella. Aivan mahtavaa - kesät talvet. Meillä käyttöaste on siis kohdallaan eli käytetään tosi usein. Ollaan pääsääntöisesti siellä kahdestaan, joten vettäkään ei tarvitse vaihtaa niin usein. Klooria emme itse ole käyttäneet laisinkaan, vedenlaadustakin vähän riippuu, tarviiko käyttää. Suosittelen lämmöllä paljun hankkimista :)

kati kirjoitti...

titta: te oottekin jo pitkällä suunnitelmissa, ja ahkeria kun oman paljunkin ootte väsänneet. Hienoa!

Riikka: joo ei nämä projektit lopu meilläkään. Siksi olenkin nyt kallistumassa tällaiseen puolivalmiiseen ratkaisuun, jotta saatais se nopeammin, sillä muuten se ei ole to do-listan kärkipäässä. Olemme jonkun verran etsineet kyllä myös vanhaa hirsikehikkoa, mutta vastaan ei ole tullut sopivaa. Ehkä vielä tämän kesän etsimme ja mietimme ratkaisuja. Tässä pihapiirissä ei ole vanhaa pihasaunaa, se oli joskus navettakeittiön yhteydessä johon sitä ei enää saa. Muutenkin paikka joenrannalla olisi uudelle saunalle oiva paikka.

Pakkasakka: Kiitos paljukokemuksista! Juuri tuo ympärivuotinen käyttö sen hankkimisessa kiinnostaakin. Olis varmaankin aika kivaa kölliä siellä tähtitaivaan alla.

Hanni kirjoitti...

Mulla ei ole paljukokemuksia, mutta pihasaunasta haaveilen minäkin -ja meillä kun se ei oikein ole mahdollista, jatkan haaveilua :) Joten jään seuraamaan innolla!
Rapsuttele lampaita mun puolesta ja hauskaa lomaa teille ♥

kati kirjoitti...

Hanni: Haaveile vaan, sillä joskus ne voivat toteutua! Meilläkin tämä haave voi kaatua. Pitäisi saada pihasaunan piirustukset valmiiksi ennen kuin leppoisa rakennustarkastaja jää eläkkeelle. Meillä kun menee siinä joki aika lähellä, niin lupa ei ole ihan varmaa.... Lampaat voivat hyvin ja voi että muksut tykkäävät. Ovat kuin hellyydenkipeitä seurakoiria kun tunkevat päätänsä rapsutettaviksi. Ihania.

marjamatilda kirjoitti...

Nyt heräili minullekin haave saada tuollainen pihasauna, kamarilla ja kuistilla vanhan saunarakennuksen tilalle!

Maija Eskurista kirjoitti...

Pihasauna on pop! Katsoin tuota saunan pohjakuvaa ja mieleeni tuli saunan talvikäyttö. Olisiko sitä tarkoitus käyttää myös talvella? Jos on, niin laittaisin saunan ja saunakammarin väliin oven tai avattavan ikkunan lämmityksen vuoksi. Meillä on Eskurissa sauna piharakennuksessa ja sekin tullaan sävyttämään mustaksi lähipäivinä :)

Katja kirjoitti...

Paketeista ja paljuista ei ole kokemusta, mutta pihasaunasta sitäkin enemmän. Pois en vaihtaisi. Meillä saunotaan siellä kesät ja talvet, helteet ja pakkaset. Talvella tuvan puoli on kylmänä ja vain pieni pukuhuone lämmin. Nautinto se on silti :)

heinis kirjoitti...

Mmmm, kuulostaa ihanalta! :)) <3 Onnea projektille - kerrothan, millaisiin ratkaisuihin päädyitte!

kati kirjoitti...

marjamatilda: innostuminen on ihanaa!

Eskurin emäntä: hyvä pointti mietittäväksi, kiitos ajatuksesta!

Katja: Näin minäkin haluaisin, että pihasaunaa käytettäisiin sitten ympärivuoden. Niinköhän sisäsauna sitten jää varastokäytölle, hih.

heinis: juu, kerrotaan. Toivotaan että ensi kesänä tapahtuisi jotain sillä saralla. Nyt etsitään idiksiä ja vaihtoehtoja ;D