Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

perjantai 10. kesäkuuta 2011

♥♥♥ Kesälampaat saapuivat ♥♥♥

Ihanaa, vihdoinkin löysimme lammastilan, joka suostui vuokraamaan meille kesäksi lampaita. Saimme yhden ruskean ja kaksi mustaa lambia. Lampuri toi ne viikko sitten meille ja hakee ne syksyllä takaisin kun laitumet loppuvat. Meillä on vanha hevosenlaidun jokirannassa jossa ei ole muutamaan vuoteen ollut elämää, joten se onkin jo kaivannut kovasti luonnollista niittäjää ;D

Lapset ovat innoissaan. Äiti on innoissaan. Myös lampaat ovat innoissaan ja seuraavat varsinkin pikku-tyttöämme niin, että yksi jo hyppäsi aidan yli perässä. Ovat tosi kilttejä. Ihania.
17 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Tahtoo tuollaisen ihanan pihalle rouskuttamaan! :)

Hanni kirjoitti...

Lampaat on ihania! Mahdatte tosiaan olla innoissaan, niin mäkin olisin ja meidän lapset myös...! Mukavia tutustumispäiviä :) ja leppoisaa viikonloppua teille ♥

Marika kirjoitti...

Lampaat ovat kyllä mahtavia eläimiä! Eivät sieltä fiksuimmasta päästä, mutta niin hyväluontoisia ja ihmisläheisiä. Mun lapsuudessa on ihania lammasmuistoja, toivottavasti niitä saavat myös sitten joskus omat lapseni. :)

Nonna kirjoitti...

Oi, kuulostaapa tosi kivalta! Pystyttekö olemaan yhtään poissa, eli voiko joku hoitaa karvapalloja poissaollessanne?

inkku kirjoitti...

Voi ihanaa!! Lampaat on ihania <3
Minä olen kuukauden ettinyt käytettyä paimenpoikaa, että saataisiin sähköaitaus ja kesälampaita, mutta huonolla tuloksella. Tänään soitti naapurin isäntä ja tarjos heidän vanhaa paimenpoikaa :) Olen niin onnellinen, me saadaan nyt ne lampaat :)

Ville kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
kati kirjoitti...

Miia: ihania rouskuttajia ovat kyllä!

Hanni: Juu ollaan innoissamme. Viime kesänä jo yritimme saada lampaita, mutta vasta nyt onnisti eli odotettuja kesävieraita ovat.

Marika: Näistä kaikki ovat tosi hyväluonteisia ja yksi varsinkin tosi ihmisrakas. Tunkee päänsä heti syliin rapsutettavaksi.

Nonna: Kyllä meillä lampaanhoitajia löytyy, jos/kun reissussa oomme ;D Mutta itseasiassa nämä ovat kyllä erittäin helppohoitoisia kavereita. Ovat pihalla koko kesän eli niitä ei tarvitse kuljettaa talliin yöksi. Niillä on suoja johon pääsevät halutessaan esim. sateella tai nukkumaan. Vettä saavat koko ajan joesta, mutta on meillä sangossakin vesi lähempänä porttia. Kivennäinen ja suolakivi hoituu itsestään myös koko ajan pellolla. Ei siinä oikeestaan sen kummempaa ole. Paitsi tietty rapsuttelua ja rakkautta paljon ;D

Inkku: hei kivaa, teillekin tulee lampaita. Meillä oli jo entuudestaan vanha paimenpoika tallella hevosenpitoajoista eli se vaan laitettiin seinään napsuttamaan. Portit tehtiin laudasta ja sitä on tosiaan jo kertaalleen korotettu, mutta nyt luulis niiden jo pysyvän aidan takana. Yllättävän korkealle lammas hyppäsi kyllä.

Susanna kirjoitti...

Ihania kavereita!

Tämä juttu ei liity teihin millään, mutta en ihmettele, etteivät lammastilalliset kovin innokkaasti ole lampaitaan kesälaitumille vuokraamassa...

Kun olin lapsi, meillä oli paljon lampaita. Annoimme kerran yhden nuoren pässin kesälampaaksi jollekin perheelle ja se oli aika surullinen juttu. Ilmeisesti vanhempieni mieleen ei ollut juolahtanut, ettei perheellä ole mitään tajua lampaiden hoidosta. Pässi oli saanut nimekseen Pellava ja se oli elellyt tiiviisti ihmisten seurassa. Sitä oli syötetty vain maidolla! Sitä oli myös pesty ilmeisen tehokkaasti. Kun Pellava palasi kotiin syksyllä, sen turkki oli kuin Ikeasta. En vieläkään keksi, millä ne ihmiset ovat voineet saada lampaan villoista irti kaiken sen tarvitseman rasvan. Myös maidon juominen oli ilmeisen huono juttu, sillä Pellava meni nopeasti huonoon kuntoon ja kuoli.

Taisi olla viimeinen kerta, kun meiltä lähti kesälampaita mihinkään.

KAunista kesää teille ja lamposille! :-)

Heikku kirjoitti...

ihania määkimysotuksia. :) meillä oli kanssa kesälampaita kun olin pieni. alkukesästä talutettiin ne aina latoon yöksi ja aamulla taas pihalle. ne oli kyllä hurjan veikeitä otuksia! ja tykkäsivät rapsutteluista. sitten kun joskus on se oma tupa maalla, niin kesälampaat on meillekin enemmän kuin tervetulleita. :)

Merja K kirjoitti...

Onpa teillä ihania kesävieraita :)

gone to the beach kirjoitti...

Bää...Mää...ihania!!

kati kirjoitti...

Susanna: tuollainen tapaus on kyllä tosi surullinen. Samaten kuin esim. kesäkissan ottajat, jotka jättävät kissan sitten kesän loputtua heitteille, ihan käsittämätöntä touhua. Meillä ainakin lampuri on tosi vastuuntuntoinen ja toi itse lampaat paikalle, tarkisti tilat jne. Ollaan nyt eläintenpitorekisterissä ja kaikki muutkin eu-paperit on tehtynä. Ja onhan meillä ollut kotona omassa nuoruudessani lampaita muutaman vuoden, siis ihan omia, joten lampuri jätti määkijät meille luottavaisin mielin. Mielestäni ei kyllä kenelle tahansa soittajalle kannatakkaan suin päin luovuttaa eläintä ja se pitäisi koskea ihan kaikkia eläimiä.

heikku, Merja, gone to the beach: Jep, näistä kesävieraista nautitaan ;)

Emma kirjoitti...

Oi kun kesälampaan saisi <3

Anonyymi kirjoitti...

Kivoja kesälampaita! Kollegani otti kesäksi maatiaiskanoja.

marjamatilda kirjoitti...

Eläimet ovat aina niin ihania ♥

Kirsikka kirjoitti...

Mikä onni saada lampaita omalle pihalle, aivan ihania! Omat kanatkin olisi aika kiva juttu...

Niina kirjoitti...

Ihania lampaita, oikein suloisia söpötyksiä :) ♥