Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

lauantai 30. lokakuuta 2010

Talven alkua

Kaunis usva, pakkasen puremat viimeiset lehdet ja vanhan navetan suojissa talvehtivat pelargoniat.  Pimeiden päivien välissä pilkahtelee aurinko. Niistä on meidän pihapiiri tehty. Syksyn lapsena mua ei ahdista tämä pimeys. Se vaan rauhoittaa ja antaa luvan elää hitaasti.
15 kommenttia:

TIINA P kirjoitti...

Kuinka voi ollakaan valloittavan ihanat kuvat? Luntako jo noin paljon? Tunnelmaa kerrakseen...

kati kirjoitti...

Itseasiassa noi lumet ovat nyt vain muisto vain, mutta muutama päivä sitten näytti tältä. Mulla kun ei nämä postaukset ehdi reaaliajassa eetteriin ;)

Hanni kirjoitti...

Noissa kuvissa ei pimeys näy. Tosi kauniita talvisia kuvia! Mikä rakennus se on, jossa on kukat (pelargonit?) talvehtimassa? Yhtä idylliä, kuolati kuolati ;-D

Hauskaa viikonloppua :)

Hanna kirjoitti...

Ihania kuvia, ihan erilainen tunnelma kuin täällä sateisessa etelässä.

Ihanaa syksyä teille!

Nonna kirjoitti...

Aivan ihana alkutalven tunnelma! Täällä etelässä ollaan kyllä taas niin kosteissa ja pimeissä tunnelmissa, että ihana katsoa väliin jotain noin valoisaa! Toiveissa pikku pakkanen täälläkin!

Ihanat pelargoniat. Ollapa meilläkin tuollainen viileä tila. Itse yritän talvehdituttaa yhtä pelargoniaa ihan vaan keittiön ikkunalla. Ei näytä kovin hyvältä, kasvattaa vaan pitkää versoa...

Mukavaa alkavaa marraskuuta sinulle!

Hurmioitunut kirjoitti...

Voi kuinka kauniita kuvia! :o Ihana pakkanen! <3

Marge kirjoitti...

KAUNISTA!!!

Mukavaa viikonloppua!:)

Merja K kirjoitti...

Kauniita kuvia :)

Rentouttavaa viikonlopun jatkoa!

kati kirjoitti...

Hanni: Meillä on tässä pihassa isohko yhtenäinen ulkorakennus, jossa on mm. vanha navetta, heinälato, liiterit ja talli. Tuo kuva on vanhimmasta osasta otettu ja just tuon ikkunan takana on vanha maitohuone. Siellä pidetään pientä lämpöä ja talvehditetaan kukkia, maalataan kalusteita ja sit siellä on mm. meidän iso pakastin. Me sanotaan sitä köökiksi :)

Hanna: Ehkä täällä tosiaan tuo loska-aika on vähän lyhyempi kun lunta tulee herkemmin maahan saakka.

Nonna: Tuo paikka on kyllä ihan loistava pelargonien talvehtimispaikka. Vein sinne nyt ekaa kertaa mun kaksi oliivipuutanikin. Kun vain vielä osaisi kastella oikeissa kohdissa niitä. Toivottavasti sullakin pelakuu selviäisi. Kastele vaan vähemmän niin josko vaipuisi horrokseen sekin ;)

Hietzu: syksyn ekat pakkaset on kyllä maagisia. Varsinkin jos on samalla ihan tyyntä.

Marge: Kiitos. Kivaa viikonloppua sinullekin.

Merja: Rentouttavan viikonlopun aionkin viettää ;) Sitä samaa sulle! Sun viimeaikaisia mökkikuvia katsellessa mullekin on muuten iskenyt ihan hirveä mökkikuume, hih. Eikä me olla edes mökkiä ostamassa.

Teija kirjoitti...

Onpa kauniit kuvat! Luntakin noin paljon! Saisi tulla tännekin jo pikkuhiljaa. Vaikka mahtaako ihan niin täydellistä talvea tänä vuonna tullakaan, kuin edellinen?

Viikonlopun jatkoa!

Unknown kirjoitti...

Ihania kuvia, tuolla on pelargonien hyvä olla, jotenkin rosoisen kaunis näkymä...juuri tuollaisesta minä pidän.

Mukavaa marraskuuta.

Saila kirjoitti...

No ei iske syksyinen ahdistus ei kun on noin kaunis auringonpaiste ja lumipeite! Teidän navettatalliliiteri on jokapuutarhurin unelma, ja muutenkin varmaan hyvä paikka harrastaa ja myös kaunis katsella ulkoa... mikä onni!

Laura kirjoitti...

meinasin kysellä että ihanko pelargoniat navetassa talvehtisi, meillä kun on pihalla myös vanha navetta.. ;) Mutta vastaus tulikin jo, eli lämpöähän siellä on kuitenkin vähän päällä. :) meillä kun ei - vielä - ole siellä semmoista tilaa, jossa koko ajan olisi lämpö. Mökötuvassa (saunan pukeutumishuone, jossa on mm. leivinuuni) on lämmintä silloin kun ulkosaunassa käydään, mutta välillä siellä kyllä lämpö laskee ainakin lähemmäs pakkasta, jos ei ian pakkaselle..

Kauniita kuvia! :)

Kotilo kirjoitti...

Ihana tuo viimoinen kuva.

Svenja kirjoitti...

real good photography, i like the picture with the leaf :)

svenja