Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

lauantai 6. kesäkuuta 2009

Lemmikinsinistä

Nämä säästetään. Vaikka joku sanoo miten rikkaruohoksi. Ovat vieneet sydämeni ja haluan näitä ehdottomasti lisää luonnonpuutarhaani. Ovat vaan niin ihania!

13 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Mä tahtoisin kans, mutta tiedän että ne jäis ruohonleikkurin teriin.

vanamo kirjoitti...

Ihania lemmikkeja, kukkivat varmasti, jos annat niiden siementen tuuleentua siina rauhassa. Ovat myos kaksivuotisia, joten ei kannata huolestua, jos ensivuonna kukintaa on vahemman. Varmaan nama jo tiesitkin.

Ja tuosta pionin siirrosta...olisi hyva siirtaa vasta kukinnan jalkeen. Nostettava maasta tarpeeksi suuren multapaakun kanssa ja ehdottomasti istutettava uudelleen samaan syvyyteen. Eli pioni ei tykkaa liioista maakasoista juuristonsa paalla. Itse siirtaisin pionin vasta loppukesasta (elokuun lopussa), kun pahin kuumuus on ohi ja on ehka kosteampaa... Voi olla, etta tamankin jo tiesit, ajattelin kuitenkin mainita...

Hanni kirjoitti...

Ihania lemmikkejä! Toivoin niitä aikoinaan morsiuskimppuunikin, mutta niitä ei enää heinäkuussa saanut. Eräs lempikukistani, meillekin niitä aiotaan laittaa lisää.

Mukavaa sunnuntaita :)

Vuokko kirjoitti...

Säästäisin minäkin, jos niitä meidän pihalla olisi. Ostin viime viikolla lemmikeiden siemeniä pussillisen, täytyy katella sellainen kasvupaikka, jossa saavat olla rauhassa leikkurin teriltä (ja lasten juoksuaskeleilta)

kati kirjoitti...

Heippa kaikki! Meillä on lemmikeillä oma rauha jossa ruohonleikkuria ei käytetä laisinkaan, lähinnä trimmeriä vaan. Meillä on talon pohjoispouolella pieni "metsikkö", jonka haluaisin mahdollisimman luonnontilaiseen muotoon. Siellä kasvaa lemmikkien seurana nyt mm. metsämansikoita ja puna-apilaa, mutta toki kitkettävääkin löytyy ja nyt kun sieltä on kaadettu kasa puita, nin tila on vähän ongelmallisen paljas etupihaan päin. Mutta katsellaan ja suunnitellaan.

vanamo: kiitos pionin siirtovinkeistä. Tulevat tarpeeseen. Yritämme suojella pionia mahd. paljon, mutta se näyttäisi olevan pahimmoilleen kavurin reitillä, harmi.

Parolan asema kirjoitti...

Ihania ovat lemmikit, on kyllä hyvä idea jättää vähän villimpää kohtaa pihaan. Meillä yritetään myös pitää vähän niityttyvämpiä kohtia siellä täällä, meinaa vain horsmat ja muut isommat tulla kukkoilemaan samantien, täytyy kai vain pitää kovempaa jöötiä ;)

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Lisää vaan lemmikkejä niiden sini on niin hempeää.

mimmuli kirjoitti...

Olen niitä etsinyt myös omaan pihaani ja taatusti kävelen aina pieni haarukka taskussa koska ei koskaan tiedä milloin löydän=))

pioni kirjoitti...

Munkin mielestä lemmikit on ihania. Ja meilläkin niitä on niin paljon, että raaskii kerätä maljakkoonkin;)

Sarppa kirjoitti...

kauniitahan nuo ovat..

Mari kirjoitti...

Lemmikit on minunkin lemppareita;) On ne niin kauniita.

Hanna kirjoitti...

Lemmikit ovat niin ihania, niin herkkiksiä.

Miia kirjoitti...

on ne ihania, meilläkin näytti muutama olevan :)