Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

torstai 28. toukokuuta 2009

Toukokuun lopulla

Pionit ovat kukassa ja odottavat siirtämistä kaivuutöiden alta. Tämä puska pitää kyllä kaivurin kauhalla siirtää, sillä se on päässyt kasvamaan niin isoksi ettei siirto lapiopelillä enää onnistu.


Ensimmäiset kevätkylvömme ovat tehtynä. Ohraa laitettiin ja nyt odotellaan kasvun ihmettä saapuvaksi. Meillä on pieni maatilkku, 5 hehtaaria viljeltävää talomme ympärillä, joten harrastuspohjalla mennään.

Marjamaalla on kaunis kukkaloisto. Siellä marjatuomipihlaja eli saskatoon kukkii suloisesti valkoisin kukin. Runsasta marjasatoa odotellaan saapuvaksi syksymmällä.

Muutama tulppaani säilyi myyrätalvesta...

Ongellakin on tullut lasten kanssa käytyä jo muutamaan otteeseen.
Ja vielä sinäkin ehdit seuraamaan Tanskalaisen maajussin elämää. Itse olen löytänyt sarjan vasta viime aikoina. Se tulee FST:ltä lauantaisin klo 20.15. Pystyyköhän noita vanhoja jaksoja muuten missään enää katsomaan?!


Aurinkoista viikonloppua kaikille!

19 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Upea Pioni! Onko tillipioni?

Ansku kirjoitti...

Täältä tulee pioniveikkaukseksi kartanopioni. Miten on? Upea joka tapauksessa.

Marge kirjoitti...

Jokos teillä nyt pionit kukkii?!!
UPEAT!! Ja muutenkin niin ihanan raikkaita kuvia!!

Aurinkoista viikonjatkoa!!

arleena kirjoitti...

Kauniit pionit.
Kevään utuiset ihanat kuvat.

Parolan asema kirjoitti...

Tuo onkin mielenkiintoista, ohraa oikein 5 hehtaaria, oma lainehtiva viljapelto, siinä vasta onkin kaunis näky :) Tuo maajussi ohjelma on itsellekin uusi tuttavuus, erittäin hyvä ohjelma, täytyykin ottaa selville jos vanhoja jaksoja löytyisi. Kaunista kesätunnelmaa teillä!

kati kirjoitti...

Katja veikkasi ihan oikein, tillipionihan se ;) Järkytyin taimiostoksilla ollessani kun huomasin piskuisen tillipionin alun maksavan 25 euroa, huh huh mitä hintoja repivät. Nyt täytyy vain toivoa että pionimme säilyy siirrosta elinvoimaisena.

kati kirjoitti...

Parolan asema; hauskaa että olet bongannut myös maajussi ohjelman. Minua harmittaa ihan vietävästi kun en ole sitä päässyt alusta asti seuraamaan. Ja tuosta viljapellosta tykkään kyllä valtavasti. Sitä katsellesa sielu lepää, joten kasvua kovasti odotellaan.

Menina kirjoitti...

Voi miten kaunista! Kyllä maalla on ihanaa (ja mukavaa) :)

Voisit koittaa hakea vaikka ohjelman nimellä(tai yksittäishakusanalla) areenasta: http://areena.yle.fi//

Jaana kirjoitti...

Pionit ovat kyllä kauniita!
Meillä on uusi piha ja ehdottomasti olisi istuttettava pioneja. Harmikseni vanhan asunnomme pionit oli jätettävä uusille asukkaille!

Tuo lastenhuoneen naulakko aiemmassa postauksessasi on kyllä super hieno! Muutenkin kaunis kuva!

Mukavaa, aurinkoista viikonloppua!

lämpimin terveisin

Jonna

Tilu kirjoitti...

Ai,teillä jo kukkii pionit, meillä vasta tiukassa nupussa. Pihani vaaleanpunaiset pionit kukkivat yleensä vasta juhannuksen aikoihin.
Pioneissa on kyllä ihana tuoksu.

kati kirjoitti...

Menia, kiitos vinkistä. Harmikseni en areenasta kuitenkaan löytänyt vielä maajussin jaksoja :(

Jonna, minullakin on suunnitelmissa hommata ainakin vaaleanpunaisia ja valkoisia pioneja. Mutta nyt ensin revitään pihaa auki ja vasta ehkä ensi kesänä aletaan istuttelemaan uusia kasveja.

Tilu, taitaa tuo tillipioni olla aikainen kukkija ja nyt jo ensimmäiset terälehdetkin alkavat tippua pois.

pioni kirjoitti...

Meillä lapset kävivät viime viikonloppuna onkimassa mummolanreissulla ja kissat saivat kalat tuliaisiksi;)

Peikonlehti kirjoitti...

Hih, sana "pieni" on niin suhteellista... 5 hehtaaria näin kaupunkilaisena kuulostaa pieneltä kylältä. Ja hei, Tanskalaisen maajussin pariin olen itsekin päätynyt viimeaikoina, mielenkiintoinen ohjelma =)

Marja kirjoitti...

Saatat tämän tietääkin, mutta sanon silti. Älä sitten pelästy, jos pionisi ei siirron jälkeen osoita elonmerkkejä ehkäpä jopa moneen vuoteen. Ne ovat herkkiä tapauksia ja ottavat nokkiinsa moisesta siirtelystä, ja uuteen alkuun pääseminen vie aikaa.

:)

kati kirjoitti...

pioni: meilläkin tuosta joesta tulee usein vain kissanruokaa ;)

peikonlehti: pienimuotoistahan tämä hommamme on maanviljelyksi nykymittapuun mukaan, mutta ymmärrän että silti voi kuulostaa isolta näin yhtäkkiä. Itse pidän siitä että omilta portailta ei näe naapurin portaille ja kun sitä sopivaa talonpaikkaa ei löytynyt päädyimme tekemään kompromisseja ja palasimme juurilleni tänne omaan lapsuudenkotiini.

Ilona: Kiitos tiedosta! Jokin aavistus mulla oli siitä että pionit ovat vaikeita siirrettäviä, mutta että vuosien jälkeenkin voivat ovat vielä kiukussa. Pitää yrittää kohdella heitä nyt sitten erityisen hellästi ;)

vanamo kirjoitti...

Upea pioni sinulla. Olisivatpa omanikin joskus noin suuria... Kauniilta naytti myos tuo teidan lastenhuone aikaisemmassa postauksessa. Siella on ainakin tilaa leikkia.

Anne O. kirjoitti...

Kylläpä oli ihania kuvia. Meilläpäin pionit eivät ole edes vielä nupullaan. Toivottavasti siirto onnistuu hyvin!

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Myyrät on tosiaan tehneet tuhoaan talvella varmaan joka pihassa.
Meiltä söivät ritarinkannukset sekä hopeahärkin.Mokomat mönkijäiset.
Upeat pionit.

kati kirjoitti...

Kaunis kiitos kaikille kommenteista.