Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

lauantai 8. marraskuuta 2008

Kahvihetki


Välillä on kiva kattaa pöytä kauniisti, istahtaa hetkeksi ja nauttia omista leipomuksista.

Meillä on ollut hulinaviikko ja ollaan saatu onneksi nyt paljon aikaan. Keskituvan lattiasta vedettiin loppuosa auki, vaihdettiin sinne eristeet ja naputeltiin uudet laudat päälle. Työhuoneen kattoa viimeistellään juuri parhaillaan. Insinöörimieheni halusi sen verran uutta tekniikkaa taloon, että asensi viikolla myös osan keskuspölynimurista paikoilleen. Toivotaan että imurille tulee käyttöä. Vähän epäilyttää vaan tuo pitkä johto.

Kaaleloitsija (joka on muuten nuori näppärä nainen) tuli viime maanantaina hommiin ja aloitti tasoittamaan kylpyhuoneen seiniä. Nyt maanantaina kodinhoitohuone saa laatat ja sitten seuraa pian perästä kylppäri, sauna ja sellainen pieni työ/harrastusvaatekomero. Ihanaa kun joku ulkopuolinen tulee meille aina aamulla tekemään töitä ;)

Tämä laattojen valinta on ollut kyllä melkoista vuoristorataa. Maku on muuttunut syksyn kuluessa kummasti. Kävimme tänään (lopullisilla?) laattakaupoilla ja nyt meille on tulossa valkoista peruslaattaa kaikkialle kylppärin seiniin ja lattiaksi tuo alla oleva mudan värinen lattialaatta tuomaan lämpöä tilaan. Mosaiikki saa siis väistyä, sillä asia mietitytti minua niin paljon, että koin parhaammaksi unohtaa koko laatan.

Vielä pitäisi valita suihkusetti, pesuaineteline tms., katon maali, allaskaappi + hana, peili, penkki, hyllykkö, saumavärit, lattiakaivon kannet jne. jne. Ja sitten saunanpuolelle kaikki paitsi seinäpaneelit ja katto, jotka ovat jo valmiina. Kodinhoitohuoneen lista on vielä niin pitkä etten viitsi sitä nyt edes ajatella. Mutta kaikki ajallaan ja voi mennä kyllä jonkin aikaa ennen kuin kaikki asiat on hommattuna, saati asennettuina paikoilleen. Suihku sentään tarvitaan toimintakuntoon ennen kuin muutto onnistuu, joten jos sen saisi valittua tässä lähiaikoina ;)

8 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Herkullisia roosansävyisiä kuvia. Voisin tulla istahtamaan teidän kahvipöytään. :)

Maissi kirjoitti...

Ihania kuvia!! Voi tuota valinnan vaikeutta.. on siinä kyllä niin monia valittavia asioita ja niiden täytyisi vielä jotenkin sopia yhteenkin.. Rimpautellaan vaan. voitais toki istahtaa vaikka yhteisen kahvipöydän ääreenkin, jos sopivaa aikaa löytyisi :´)

kati kirjoitti...

ilona: voi tule vain meille ;)

maissi: minusta tuntuu, että olen jahkaajien mestari. Raastavaa. Olisi kyllä kiva nähdä ja parantaa tätä remonttimamman tuskaa ;)

Sirkka kirjoitti...

Kiitos sinulle vierailustasi,tule toki toistekkin.
Varmasti maistuu hyvältä, mutta mielestäni värisävyt ovat niin kauniita etten raaskisi haukata makupalaakaan:)
Mukavaa iltaa.

tina kirjoitti...

Ihanan kutsuva kaffepöytä!
Huomaan tosta alemmasta postauksesta että samoja asioita mietitään että niinpä harmaata vaiko ruskeeta?
Mutta kyllä se loksahtaa kohille sitten.Luottakaamme siihen
;0)!
Kaunista alkuviikkoa!

Hannukka kirjoitti...

Kodin Ykkösessä näyttää olevan alessa kyselemäsi kattokruunu.

Maria Kiiveri kirjoitti...

Moikka!

Kommentoin vielä tuohon aikaisempaan postaukseesi.. Vaaleat seinät ovat yes! Ne ovat ajattomat ja helppo yhdistää mitä vaan.
Molemmat laatat sopivat hyvin, itse ehkä olisin vaalean harmaan kannalla, mutta ruskea tai tummanharmaakin on hyvä:)
Ikeassa on sellainen allaskaappi kuin Flåren, siihen saa joko upotetun altaan tai sitten sellaisen "kulhoaltaan" tason päälle. Siihen samaan sarjaan kuuluu myös muita aika kivoja vaaleita "maalaisromanttisia" juttuja:)
Yritän laittaa meidän suihkusta kuvan tänä illalla omaan blogiin, ei sitten saatu niitä vanhoja hanoja, mutta siitäkin enemmän tänään tuolla minun puolella:) Hauskaa illanjatkoa ja tarmoa uurastukseen!

Unknown kirjoitti...

No jooh.. kommentoin laattojen valintaa vähän myöhässä edelliseen kirjoitukseesi :D, mutta tulipahan hölistyä kuitenkin... Hyvän valinnan teitte kyllä. Odotan innolla lopputuloksen näkemistä :).