Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Talven tuloa

Ihanaa! Ilma kylmenee, lunta tupruttaa pikkuhiljaa maahan. Maisema pesee kasvonsa ja muuttuu valkoiseksi. Voi kumpa lumi pysyisi nyt maassa.


Remonttirintamalla uurastetaan kiihtyvällä tahdilla. Keskituvan katto on nyt maalattu valkoiseksi ja täytyy sanoa että ihana siitä tuli. Tilasta tuli kertaheitolla paljon valoisampi ja korkeampi. Kodinhoitohuoneen lattia on laatoitettu ja saumattu. Siihen tilaan tummanruskea väri on hyvä, mutta en kuitenkaan halunnut ihan niin tummaa sitten kuitenkaan itse kylpyhuoneeseen, joten valitsimme sinne loppujen lopuksi (ja kovan jahkaamisen jälkeen) vaaleamman ruskean/beigen laatan. Kylpyhuoneen seinät ovat jo melkein valmiit. Anoppi puolestaan maalailee parhaillaan meidän pattereita tuolla toisessa päässä taloa. Niin ja saatiin me haettua tänään helmipaneelit alakerran vessaankin. Otettiin sellaista vanhantyylistä paneelia, jota on käytetty tämän tyyppisissä taloissa 1900-luvun alussa. Paneelien pitää nyt antaa kuivua pari päivää sisällä ja sitten on tiedossa taas maalaushommia. Naapurin mies kävi "tarkastuskäynnillä" ja sanoi, että tee vähä päivässä mutta paljon viikossa. Että kyllä kai tämä tästä.

12 kommenttia:

pioni kirjoitti...

Voi kunpa tosiaankin lumi pysyisi jo ja lisääkin saisi tulla:)

Sarppa kirjoitti...

Siellähän on uurastettu..kyllä se siitä..

Kauniita talvikuvia..

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä teille tulee upea talo! Aivan kateeksi käy... :)
Missä päin Suomenniemeä olette? Mainitset tuossa blogin kuvauksessa että teillä on pohjalaistupa, mutta oletteko Etelä-, Keski- vai Pohjois-Pohjanmaalla? Ei tietenkään ole pakko vastata, enkä tahdo loukata utelullani. Meillä on täällä Pohjois-Pohjanmaalla tilan vanha (noin 150-vuotta) hirsitalo, joka pitäisi laittaa kuntoon. Ei kuitenkaan asuttavaksi, vaan peruskunnostus, jotta talo säilyisi vielä ainakin sen toiset 150 vuotta. :)

Mari kirjoitti...

Oi miten olette olleet ahkeria! Tosi hyvältä näyttää ja kuullostaa:) Me ei olla saatu tällä viikolla mitään aikaiseksi... Lapset taas sairaina! Remppaintoa jälleen sinne:))

Possuressu kirjoitti...

Olettepa te olleet siellä suunnalla ahkerina! Kyllä teille kaunis koti siellä valmistuu!

kati kirjoitti...

pioni: oi niinpä, tykkäisin kyllä että lunta tulisi paaaaljon.

Sarppa: Kiitos sanoistasi.

Anu W: Kiva kun jätit kommentin, pitääkin tulla pian vastavierailulle. Me asustellaan ja puuhaillaan remonttia täällä Etelä-Pohjanmaalla ;)

Mari: Joo kivalta tuntuu nyt kun ollaan saatu jotain aikaiseksi, välillä kun ei tapahdu sitten yhtään mitään. Kait se niin vain meneekin. Pikaista paranemista teidän sakille!

Seija: Moiks moiks ja kiitos! Lämmittää niin mieltä ;) Välillä musta kyllä tuntuu että kaikki valinnat menee pieleen ja en osaa sisustaa sitten yhtään. Mutta toivottavasti onnistuisin edes joten kuten.

Hanna kirjoitti...

Hei!
Löysin blogiisi ja piti eilen lukea koko juttu alusta loppuun, kun oli niin mielenkiintoisesti kerrottu. Itse olen täysin eri tilanteessa, tällä hetkellä muuttamassa vuokrakaksioon (itse asiassa E-Pohjanmaalle), mutta sisustus kiinnostaa ja haaveena jossain vaiheessa olisi ostaa oma kotitaloni... mutta vasta kaukaisia haaveita.
Remonttitsemppiä!

Maissi kirjoitti...

Näyttääpä tupa tosiaan ihanan valoisalta ja avaralta tuon katon värin vaalennuttua, ihana!
Ja kiva kuulla, että teillä siellä tapahtuu asioita nyt nopeammin, kun tulee niin sanottua näkyvää pintaa. Tuntuu varmasti tosiaankin siltä, että kyllä tämä voisi joskus valmistua. Tsemiä projektiinne ja jaksuja!

Eija kirjoitti...

Ihana valo tuossa ekassa kuvassa ja onneksi nyt on muutenkin valoisampaa ulkona. Pikkupakkasten toivon pysyvän tuon pimeyden jälkeen. Brojektit senkuin etenee, hienoa :)

Hanneloore kirjoitti...

Voi että kuulostaa niin tutulta nuo remonttijutut:))Onneksi meillä jo kaikki takanapäin ja nyt saa vain sisustella..
Kauniita tunnelmallisia talvikuvia.
Meillä täällä länsisuomessa tuli viime yönä varsinainen ensilumi ja kyllä kaikki on niin paljon valoisampaa ja kauniinpaa.

Hanneloore

tina kirjoitti...

Olettepa saanut paljon aikaan!Teillä taitaa toteutua jouluksi valmis:0)
Meillä myös... mutta ei ehkä tämän vuoden jouluksi
;0)

kati kirjoitti...

Hansku: Olipas kivaa kun löysit tiesi tänne piskuiseen blogiini ja kiitos kovasti kommentistasi!

Maissi: Tuo katto on ehkä parasta mitä ollaan tähän mennessä saatu talolla aikaan ;)

Eija: Kiva kun piipahdit. Minäkin kovasti tykkäisin että pikkupakkaset jatkuisivat. En kaipaa loskakelejä enkä toisaalta kovia paukkupakkasiakaan pitkäksi aikaa.

Hanneloora: Voi kumpa olisimme jo tuossa teidän vaiheessa ;)

tina: Olispa ihanaa jos tuo vanha klisee "jouluksi kotiin" jo tänä vuonna toteutuisi, katsotaan ja toivotaan.