Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Harmaa vastaan ruskea

Aloitin nyt tekemään postausta valinnanvaikeudesta, josko saisin ajatukseni tässä samalla edes jotenkin selvenemään. Eli nyt pyydän kommenttianne koskien kylpyhuoneen lattaa. Vaihtoehtoina meillä on harmaa tai ruskea.

Meille on tulossa isohkoa valkoista (hitusen luonnonvalkoiseen taittuvaa) peruslaattaa suurimmalle osalle seinistä. Sitten koko suihkuseinälle tulee mosaiikkimaista pienempää laattaa, joka on yleisväriltään myös vaalea, mutta siinä on pientä värivahtelua (beigehtävää, valkoista ja harmahtavaa). Pieni pettymys oli alkuun, kun laatta ei näyttänytkään kotona samalta kuin kaupan valoissa ja oli selvästi beigempi kun kaupan laatat, jotka taittuivat puolestaan enemmän harmaaseen. Värivaihteluita kuulemma on polttoerissä, joten ei vain voi mitään.
Tässä kuva tuosta pienestä mosaiikkimaisesta laatastamme, jota ehkä tulee siis suihkuseinään koko matkalle:

Mutta se pieni ongelmanpoikanen, jonka olen tässä saanut itselleni kehiteltyä on se, että minkä väriset lattialaatat nyt sitten oikein valitsisimme. Alkuun olin sitä mieltä että ehdottomasti harmaat, sellaiset tummanharmaat. Mutta nyt eräs ruskea laatta alkoi näyttämään aika kivalta. Se on ikäänkuin ruskean ja harmaan yhdistelmä. Tässä kyseisestä laatasta kuvakin, josta tosin ei varmaan saa ihan oikeaa käsitystä:Tässä taas esimerkki tummanharmaasta:


Kalusteeksi ajattelimme Ikean Freden allaskaappia, mutta sitä saa valitettavasti enää tummanruskeana, joka on mielestäni ehkä jo liian tumma. Olisimme halunneet sen pähkinänvärisenä, sillä se olisi tuonut mielestämme kontrastia muuten vaaleaan kylppäriin. Kylppärissa tulee esiin moderni minäni, mutta allaskaapiksi haluaisin vähän country-tyylisen, joka kuitenkin olisi selkeälinjainen ja tuo ikean versio olisi ollut juuri siihen sopiva. Nyt asiasta toivuttuani olen alkanut ajattelemaan, että teen vain johonkin vanhaan pöytään altaalle paikan, mutta se voi mennä taas jo liian ristiriitaiseksi noiden modernien kaakeleiden kanssa?! Jahkaamista, jahkaamista... Ja sekin vielä ottaa päähän, että tällaisella pikkuasialla jaksan vaivata päätäni kun maailmassa on muitakin murheita. Mutta sitten kuitenkin tämä kylppäri on sellainen kohde, jota ei sitten niin vain uudistetakkaan. Eli kestäviä valintoja pitäisi yrittää tehdä...

Mutta laittakaapas kommentteja, kummastako lattiaväristä pidät enemmän ja miksi? Ja jos sattuu olla hyviä linkkejä tai vinkkejä meille sopivaan allaskaappeihin, niin innolla ottaisin ne vastaan.

19 kommenttia:

Hannukka kirjoitti...

Minusta ehdottomasti tuo ruskea.

Riikka T kirjoitti...

Sekoitan pakkaa vielä ja kysyn, olisiko vaaleanharmaa hyvä, minusta tuo tumma on liian tumma.
Toisaalta näistä tuo beessimpi on parempi.
Oletko harkinnut, että laittaisit kaikki seinät valkoisella eikä mitään mosaiikkeja, jotka 5 v kuluttua huutaa, että olen laitettu seinään vuonna 2008:-)
( Itse kylläkin valitsin keittiöön pari vuotta sitten tummanharmaata mosaiikkilaattaa.
Katso tosivalkoisia oikeita huoneita tästa: http://systerruffa.blogspot.com/

Minusta tuon kodin tyyli on ihana. Yksinkertainen, mutta kodikas

Hanna kirjoitti...

Tykkään tuosta ylemmästä laatasta. Toisaalta ystävälläni on tummanharmaa lattia, valkoiset seinät ja tammenvärinen pöytätaso ja sopivat tosi kauniisti.

Miksei sopisi vanha pöytää kuvailemaasi kylpyhuoneeseen, tai siis mielestäni sopisi :)

kati kirjoitti...

white linen: Kiitos ajatuksista! Tuo linkki oli ihana! Voi kumpa olisin tämän postauksen laittanut aikaisemmin, tosin mitään ei olla vielä lyötynä seinään ;) Mies on meillä vaan sitä mieltä että pelkkä valkoinen peruslaatta on tylsää, mutta tuo on kyllä kaikkea muuta.

Piiskumari kirjoitti...

Nyt uutena blogisi seuraajana uskaltaudun kommentoimaan ja kertomaan mielipiteeni. :) Sivustosi ovat aivan ihanat ja tuo talo juuri tuommoinen maalaismaisemainen ja siksi mielestäni sinne sopisi paremmin tuo ruskea. Naturellimpi ja rauhallisempi. Harmaa on tietyllä tapaa enemmän citymäisempi ja jopa steriilimpi. Tuo ruskea on lämmin ja yksinkertaisen kaunis. Ja siihenkin on helppo yhdistää erilaisia tekstiilejä, pyyheitä jne. Kiitos puheenvuorosta! :D

kati kirjoitti...

hannukka: ruskea saa siis pisteen. ;)

hanna: niin, se vanha pöytä toisi sitä jotain...

kati kirjoitti...

kultapiisku: kiva kun kommentoit, aina on kiva saada uusia tuttavuuksia. Hyviä perusteluja tuli ruskealle ;)

huopanen kirjoitti...

Täältä myös pisteet tuolle ruskealle. Sävy on kaunis ja valkoiseen yhdistettynä pehmeä, mutta raikkaan näköinen.

Piiskumari kirjoitti...

Hih, taistelen juurikin samojen asioiden kanssa. Tätä on kuule mietitty! Meillä vaan kerrostalo kaupungissa, mutta enpä sinnekään steeriiliä toivo ;)

Mari kirjoitti...

Vanha pöytä... Ja jotain ajatonta vaaleaa laattaa. Meillä on vessassa tumman harmaa lattia. Sen kanssa on helppo yhdistellä kaikenlaista.

Ja mosaiikistä sen verran, että meillä on sitä laitettu neljä vuotta sitten keittiöön, ja nyt menossa vaihtoon.

arleena kirjoitti...

Minä ajattelin heti, että ruskea lattialaatta, sehän taittuu ruskeanharmaana. Tuo harmaa laatta näyttää kuvassa kylmähkön harmaalta hieman vihertävältä.

Jos olet ajatellut country-henkiseksi kylpyhuonettasi, niin tummahko lattia ja kalusteet valkoiset ja niiden tyyli country-henkiset. Ellei sitten jotain vanhaa "komuutia" löydy.

Possuressu kirjoitti...

Tuo ruskeampi laatta saa minultakin pisteet! :)

Ipu kirjoitti...

Ruskea tuo lämpöä tilaan ja kun seinät ovat aika vaaleat, niin tekee tilasta kotoisammaan:-)

kati kirjoitti...

KIITOS kovasti kommenteistanne! Olen täällä jotenkin niin yksin ajatuksieni kanssa, että on tosi kiva saada kommentteja teiltä samanhenkisiltä.

Minua epäilyttää tuo mosaiikki ehkä eniten vielä, sillä kun avasin pakkauksen niin sanoin heti että tämä kyllä palautetaan. Mutta eipä nuo taida takaisin sitä enää ottaa? Pitänee käydä kysymässä kuitenkin ja onneksi sitä ei ole kovin paljoa, niin ei harmita kuitenkaan jos päädyn toiseen vaihtikseen. Toisaalta ajattelen, että pelkkää tuota isompaa peruslaattaa jos laittaisi kaikille seinille, niin olisi ajattomampi ainakin... Mieskin on jo myöntymässä "yksitoikkoisille" seinille ;)

pioni kirjoitti...

Piste ruskealle, on lämpimämpi jotenkin kuin tuo harmaa.

Peikonlehti kirjoitti...

Ajattelin ensin että harmaa lattia. Kuitenkin jos mosaiikki taittaa beigeen eniten, harmaa voisi olla hiukan kummallinen yhdistelmä siihen. Joten tässä tapauksessa mielikuvien perusteella valitsisin ruskean =)

Ansku kirjoitti...

Innostuin tästä postauksestasi laittamaan kylppäriteeman leikekirjasta blogiin. Olipa vaikea löytää kylppärikuvia! Olisi kauhean hauskaa kuulla yksityiskohtia kylppäriremontistannekin, millainen tilanne siellä oli ennen remonttia jne., mulla on nähtävästi aivan pohjaton tämä hinku kuulla kaikesta ;)

kati kirjoitti...

Moi vaan kaikille! Ihanaa että olette olemassa ;)

Tuosta mudan värisestä eli ruskeasta itsekkin pidän enemmän. Huomenna menemme valitsemaan lopullisia lattialaattoja ja katsomme vielä myös jotain vaaleampia sävyjä. Sitten pitää vain tehdä päätöksiä...

Anskulle vielä, että tuo kylppäriprojekti on ollut kaikkinensa kyllä TOSI kova urakka. Pitäisi tehdä siitä ehdottomasti postaus että jäisi muistoksi sen vaiheet itsellekin. Miestä vain tarvitaan taas siinäkin ja kun ei tuota ukkoa tahdo nähdä kun sydänyöllä. Mutta laitetaan listalle ;)

Unknown kirjoitti...

Oletko päässyt testaamaan noita laattoja oikeassa valaistuksessa siellä huoneessa, johon ne ovat tulossa? Valo nimittäin voi saada vaikkapa ruskean näyttämään vihreältä ja sitten jos vielä seinässä on rinnalla jotain punertavaan taittuvaan beigeä vaikka hyvin vaaleanakin, niin ei se lattia ehkä sitten niin ruskealta näytäkään... Tulee mieleen jostain aikoja sitten olleesta Unelmakämppä-ohjelmasta, miten siellä sama laatta näytti seinässä ja lattiassa ihan eri laatoilta, vaikka oli laitettu juuri samaa laattaa molempiin. Valon suunnasta vaan johtui ero.. ja tietysti myös saumauksen värillä väliä.