Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

lauantai 13. huhtikuuta 2013

Haaveena pihasauna

Parin viime vuoden ajan silmäni ovat nähneet kaikkialla pihasaunoja. Mielestäni vanhaan pihapiiriin kuuluu ehdottomasti pihasauna, joten senkin takia innostuttiin ajatuksesta. Haaveena on tähän saada oma pieni pihaspa, mökinkorvike ja grillauspaikka. Valmistunee jonain juhannuksena - mutta ei ainakaan tulevana...

 Keväällä 2012 saatiin rakennuslupa ja aloitettiin myymällä vanha grillikota pois uusien suunnitelmien alta. Sitten mettätöihin ja mettästä tukit kotomarkiille


Sahuri paikalle. Saatiin sahattua seinävärkit ja tehtyä lautaa ym. Tapulissa kuivuivat kesän.
Sen jälkeen ne vietiin sahalle, jossa ne höylättiin ja lovettiin/salvostettiin.


Perustuksien tekoa ja ensimmäinen kurma hiekkaa.


Putkea piiloon.
Pitihän se arvata, että joku menee sorkkimaan valmista valua.

Koko viime syksy sitten odotettiin vaan sateiden loppumista. Loppuivat sitten viimein ja tulipas testattua, että sauna tulee ns. kuivalle maalle. Huh.

Ja nyt ollaan sitten vaan odotettu kevättä ja lumien sulamista. Meillä oli tarkoitus aloittaa 2 viikon päästä, mutta kevät on myöhässä ja saunatyömaa täysin vielä lumen alla.

10 kommenttia:

Hupulaiset/Sirkku kirjoitti...

Jään odottamaan projektin etenemistä innolla. Sut tuntien siitä tulee ihana!

Saila kirjoitti...

Sorkkimaan todellakin, kirjaimellisesti :-D
Huh, onneksi ei noussut tulvavesi perustuksiin! Mutta tuostahan pääsee suoraan saunaterassilta sitten uimaan syyssateiden aikaan ;-)

Nonna kirjoitti...

Mutta tiesitkö, että nyt kevät etenee ihan hujauksella ja parin viikon päästä voi olla jo vaikka kuinka kuiva... sanoo optimisti!

Kiva kuulla sinusta ja mielenkiinnolla seuraan minäkin projektin etenemistä!

Titte kirjoitti...

Ääneen nauroin kun näin jäljet sementissä.

kati kirjoitti...

Heippa kaikille poikenneille. Mä oon jääny niin blogijunasta, että en tiä miten saisin sellaisen kommenttiboxin jossa olisi kätevää vastata jokaille yksityisesti.

Jotenkin tää kevään odotus on ihan karseen hidasta. Mutta kuten Nonna tuumasi, niin kyllä se tästä nyt lähtee ja onhan kyllä vappuna aina noi lumet olleet veke. Ja siihen ei mene kuin reilu 2 viikkoa.

Saila, aina keväisin kyllä tässä kohtaa tulvii, mutta viime syksy oli kyllä jotain historiallista. Uomassaan mennessään joki on hieman kauempana, mutta pulikoiminen kyllä onnistunee, jos vain haluaa.. Mulla on kyllä palju-unelmakin olemassa...

Zirk, kiitos vaan sahavinkistä. Te ootte hieman syypäitä osaltanne tähän projektiin, kun tajuttiin että tää vois onnistua kun sahakin selvis niin läheltä ;D Mua kyllä oikeestaan hirvittää jotta tuleeko tästä susi.

Marsa - Sininen Kuisti kirjoitti...

Ah, saunominen on ihanaa ja pihasaunassa vielä ihanampaa!!! Isovanhemmillani on maailman paras pihasauna, mutta se on nyt osaltamme valitettavasti mennyttä. Onnea saunaprojektillenne!

Anonyymi kirjoitti...

Hei
Onko sinulla sähköpostia, josta saisi kiinni?

Jane kirjoitti...

Voi upea paikka saunalle! Meillä on kans ulkosaunahaaveet, tosin vettä ei meidän tontin lähistöltä löydy.
Kirjoittelin blogiini postausta leikkimökki-inspiksestä ja googlen kautta päädyin tänne sun blogiin. Sopiiko, että käytän yhtä leikkimökkikuvaasi postauksessani? Olen ajastanut postauksen huomisiltaan, joten voin poistaa sen, mikäli niin tahdot :)

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
kati kirjoitti...

Heissan vaan, postia voi lähettää: keltaisessatalossa@gmail.com

Jane, varmaan meni jo :), mutta kiitos kysymästä, toki voit käyttää leikkimökkikuvaani postauksessasi.

Olen kyllä totaalisen huonosti nyt hoitanut blogiani, sorryyyyyy!