Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

perjantai 16. marraskuuta 2012

Takka-kamiina pihasaunaan

Vaikka pihasaunaprojektimme uinuu tulevan talven verran, niin hankintoja voisi tässä tutkailla ja vaikka jo ostaakin jotain varastoon. Sillä sitten kun alkaa tapahtumaan, niin ehkä on muutakin tekemistä kuin surffailla netissä estimässä idiksiä.

Meillä siis tulee pihasaunaan pieni takkatupa. Sellainen jonne mahtuu ruokapöytä, pieni sohva ja takka-kamiina lämmönlähteeksi.

http://www.savenmaa.fi/tuotekuvat/suuri_1690.jpg

Kuvan kamina on Gent, edullinen mutta ilmeisesti ilman arinaa. Onko kenelläkään kokemuksia tästä mallista?

Entä löytyykö lukijakokemuksia muista kaminamalleista?  Mitä kannattaisi ottaa huomioon? Ehtona ainakin on, että se lämmittäisi mahdollisimman nopeasti saunatuvan. Olen nyt alkuun tykästynyt näihin moderneihin malleihin ja mitä enemmän tutkin ja tykästyn eri malleihin, niin budjetti vaan kasvaa :)

Nämäkin on ihania:
Ja vautsi, uusi Porin Matti! Aika ihana.

9 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Voi että, sydän hypähti noiden Porinmattien edessä! Kun mulla on sellainen olohuoneessani, vanha malli mutta tuossa uudessa on niin paljon samaa. Itse siis valkkaisin sen, kun se on jotenkin niin klassinen suomalainen - naapurinkin saunatuvassa on porinmatti.
Mutta tämä oli aika subjektiivinen mielipide!

kati kirjoitti...

Saila, joo minullakin pisteet meni porin matin suuntaan kun siihen törmäsin. Siinä olisi jotenkin ajatustakin enemmän. Täytyy kyllä selvitellä mittoja ym. tarkemmin.

Unknown kirjoitti...

jos jonkun pitää nukkua saunakamarissa ja se halutaan pitää lämpimänä niinon hyvää tietää että hetkessä tila kylmenee jos niihin pieniin päädyt.

kati kirjoitti...

Titte: hyvä pointti kyllä. Ajattelisin, ettei saunatuvalla nukuttaisi kuin korkeintaan kesäkeleillä. Meillä kun on tuvassa yövieraille hyvin tilaa. Mutta täytyy tämä tuumata...

testitunnus123 kirjoitti...

Mie olen havitellut tulevaan saunaan tuota Genttiä, mutta meillä on sauna vielä rakentamatta. Pohjapiirustus pitäisi saada valmiiksi, jotta sauna saataisiin salvottua talven aikana ja olisinkin kiitollinen jos voisit laittaa pohjakuvan omasta saunastasi, niin saisin ehkä ideoita :-)

Carovarium kirjoitti...

porin matti lämmittää meidän metsästysmökin tosi nopeesti ja se kuumenee kunnolla! siks ei välttämättä tartte yöllä nousta laittaa klapeja vaan kämppä pysyy tarpeeks lämpimänä. ja tää meidän mökki on vanha nakkikioski että siitä vähän osviittaa miten tehokas se on :D

tosin... ei mulla noista muista kamiinoista oo kokemuksia niin en osaa verrata :)

Saara kirjoitti...

Hei! Eksyin jostain tänne kivaan blogiisi! Meillä laitettiin mökin vanhaa rantasaunaa viime kesänä uusiksi ja takkatupaan tuli tuo nimenomainen ylinnä oleva Gent. Vasta syksyn tullen alettiin sillä lämmittää ja plussakeleillä tila lämpenee ja kuivuu todella nopeasti, ja nyt talvipakkasillakin ollaan jo tunnissa plussan puolella saunakamarissa ja nopeasti ihan kunnon lämmössä. Ollaan tykätty. Aluksi oli vähän opiskelemista ilmakiertosysteemin kanssa, mutta nyt kun sen hallitsee niin hyvin toimii. Arina ja tuhkaluukku siinä on! Tehkää sitten hintavertailua - me ostettiin vahingossa turhan kalliilla. Onnea matkaan!

kati kirjoitti...

Voi kiitos Saara kokemuksen jaosta. Hyvä tietää tuo tuhkaluukkukin. Olemme rautakappaan asiasta soitelleet, mutta heillä ei ole ollut mallikappaletta esillä niin eivät ole vaivautuneet ottamaan selvää.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on tuo uusi porin matti. Ollaan tykätty.