Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

perjantai 7. lokakuuta 2011

Kaivurihommia ja pientä pintaremppaa

Jonkun verran ollaan kesäkauden kuluessa saatu taas asioita eteenpäin talon rempan suhteen. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa, mutta aina jotain tapahtuu jossain nurkassa. 

Miehet kaivoivat talolle uusia sadevesiviemäreitä, muokkasivat kaatoja ym. En oikein edes tiedä mitä kaikkea. Nurmikkoa meni uusiksi ja vanhat talon seunustoilla olleet kukkapenkit saivat väistyä. Mutta nyt on hyvä antaa syyssateiden tulla.  
Ja kun kaivuri kerran oli paikalla, niin tehtiin muutamia puutarhahommia samaan syssyyn. Tässä lähtee mm. toiseen paikkaan kärrykuormallinen kurjenmiekkoja. Itse sain heinäkuun helteillä ihme päähänpiston. Tyhjäsin yhden räystäskomeroista ja tein sille pienen kaunistusrempan. Tässä kuvassa komero on ennen pintoihin sattumista.


Vanhasta komerosta muotoitui pikkuhiljaa raikas vaatehuone. Kokeilin itse ensimmäistä kertaa lattian maalausta ja se onnistui omasta mielestäni yllättävän hyvin. Luulin sitä vaikeammaksi, mutta maali levittäytyi helposti. Seinät ja katon maalasin maalarinvalkoisella ja parille seinälle löysin pilkkahinnalla kaunista tapettia. Joku oli tilannut nuo tapetit, mutta ei ollut koskaan niitä hakenut kaupasta. Sopi mulle! Tapetit tuli itseasiassa paljon halvemmaksi kuin maali.
Nyt olen sitten vaatehuonetta täyttänyt parilla vaaterekillä, hyllyillä, laatikoilla, koukuilla jne. Käyttötavaraa on laitettu hyllyille järjestykseen, mutta nyt olen päättänyt, että yhtään turhaa tavaraa tai vaatetta en tänne enää säilö. Kaikkien pitää olla käytössä olevaa.

Vaatehuone sijaitsee tulevan makkarin kyljessä (kulku on makkarista vaatehuoneeseen). Makkari onkin sitten ihan oma juttunsa joka odottaa vielä inspiraatiota. Sitä inspistä pitääkin kerätä, sillä samassa rötäkässä kannattaisi uusia loputkin yläkerrasta, koska siinä rempassa kajotaan mm. kattoon ja väliseiniin. Olenkin alkanut tässä elämän kiireessä haaveilemaan vuorotteluvapaavuodesta kun kuopus menee kouluun. Sinä vuonna voisin sitten rempata huusholliakin rauhassa ja paremmin keskittyneenä. Onko kenelläkään kokemuksia tällaisesta ns.omasta vapaavuodesta?!

14 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Kaunis vaatehuone! Ihana tuo vaaleanharmaa lattian väri ja tapetit. Ja huraa, salaojat ja kaadot on tärkeitä talon terveyden kannalta!
Minulla ei ole kokemusta vapaavuosista, kun olen yrittäjä, mutta ystäväni on parhaillaan puolen vuoden vuorotteluvapaalla. Siinä saa kai 70 % palkasta. Hallitus taisi tehdä jonkun päätöksen vuorotteluvapaiden vähentämisestä, vai oliko se vasta esitys...

PirjopauliinaL kirjoitti...

Kylläpä tuli raikas ja kaunis vaatehuone! Tuo tapetti on kaunis ja valoisa. Kyllä pitäis minunkin alkaa kaappeja tyhjentämään, raakasti nakkoa kietroon tai kaatopaikalle kaikki joutavanpäiväinen törky nurkista.

Heli kirjoitti...

Aivan tosi suloinen tuli vaatehuoneesta!! Just mun lempivärejä!

Ai että mä rakastan kaiken raakkaamista, just tollanen "turhat pois ja vain tarpeelliset talteen" on niin mun juttu!

Meillä ei ole talossa salaojia. Talo on rakennettu vissiin 30-luvulla ja alue ihan sellasta savipeltoa jonka alla kymmeniä metrejä suota.. jos kaivettais tuolleesti kuin tuossa kuvassa, mulahdettais varmaan mökkeinemme sinne suohon, hui! Keskipihaa laitettiin vuosi sitten, kavettiin 40cm pinnasta pois, laitettiin viirat ja sitten soraa yms, ja kyllä huomaa eron muuhun pihaan niin selvästi, sillä siihen ei kerry lätäkön lätäkköä, vaikka miten satais. Oli vaan niin kallista lystiä, että muualle ei olekaan sitten varaa tehdä samanlaista entrausta.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana vaatehuone tuli. Tapetti tosi kiva. Nyt tuli itsellekin intoa raivata omaa vaatehuonetta, joka tän viikonlopun työlistalla :-) T. Sariliini

annu kirjoitti...

Ihanaa!

Marsa - Sininen Kuisti kirjoitti...

Hieno vaatehuone! Lattia on tosi kaunis - mitä maalia käytit? Betoluxia, Betolux Akvaa tai jotain muuta? Ja montako kerrosta laitit? Itellä on just lattian maalauksia menossa ja tulossa, joten pohdiskelen näitä asioita.

Marianne kirjoitti...

Hyvältä näyttää :)

Itse olen juuri palannut takaisin työelämään vuoden vuorotteluvapaan jälkeen. Suosittelen todella lämpimästi . Vuosi on ollut elämäni parasta aikaa :)
Vuorottelukorvaus on 70% työttömyyskorvauksesta, tällä hetkellä jos työvuosia on alle 25. Tosin korvaus summaa tullaan pienentämään vuoden alusta. Jos kuulut johonkin liittoon löydät korvauslaskurin heidän sivuiltaan ja työvoimatoimisto auttaa varmasti ja kertoo kaikista yksityiskohdista mitä siihen liittyy.

Mukavaa launtai iltaa !!!

Kirsikka kirjoitti...

Hienoa että hommat edistyvät ainakin vähän kerrallaan. Vaatehuoneesta tuli niin nätti, että kävisi ihan olleskeluunkin. Ihastelin myös teidän leikkimökkiä, tosi kiva!

Nonna kirjoitti...

Ihastuttava vaatehuone. Niin nätti, että siellä voisi pikku prinsessa vaikka asustellakin!

Go for it, sanon minä vuorotteluvapaalle!

Heidi kirjoitti...

Hei, meillä on ihan samanlaisia "sivukkaita" omassa talossa kaksi kappaletta. Olisiko sinulla mitään hyvää kuvaa, miten olet nyt remintin jälkeen laittanut sinne esim. hyllyjä, vaatetankoja yms. ?? Olisi ihana nähdä miten teillä toteutettu, koska meillä vielä tuo vaihe edessä :)
ps. remontoimasi vaatehuoneen väritys oli NIIIN minun näköinen!! IHANA!!
Heidi

Simm kirjoitti...

Vaatehuone näyttää täydelliseltä!

Tuollaiselle vaatehuoneelle ei varmaan pääse käymään niin, että kaikki epämääräinen tavara, jolle ei ole omaa selvää paikkaansa, työnnetään vain ovesta sisään ja ovi laitetaan perässä kiinni... ;)

kati kirjoitti...

Nopsasti vastaan...

Marsa, betoluxilla vedin lattian, ja yhdestä kerrasta tuli komeroon sen verran peittävä sävy että riitti tällaiseen huoneeseen. Mut oikeaan ns. käyttöhuoneeseen kantsii laittaa kyl pari kerrosta.

Heidi, laitatko vaikka spostia os. keltaisessatalossa@gmail.com, voisin sen kautta sujauttaa sulle muutaman lisäkuvan.

Ja kiitti kommenteista kaikki muutkin ;)

Marsa - Sininen Kuisti kirjoitti...

Kiitos maalitiedosta!

Piia kirjoitti...

Ihana tää sun blogi ja tosi kaunis talo teillä!