Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

maanantai 14. joulukuuta 2009

Kuistin joulua

Meidän olohuoneeseen ei tule joulukuusta, valitettavasti, sillä perheestämme löytyy allergiaa. Samaten hyasintteja emme voi tupaan tuoda. Mutta onneksi meillä on olemassa kylmä ulkoeteinen eli kuisti, jonka suojiin voi näitä ihanuuksia laittaa. Tänne olen tuonut jo pienen kuusen, jonka lapset saavat pian koristella jouluasuun. Nyt kuusta koristavat vain pikkuruiset kärpässienet ja lasten tekemät suomen liput. Kuvassa näkyvä pajukartio on itsetekemä puuhasteluni vuosien takaa.





Tein kuistille myös hyasinttiasetelman, jonka kukinta kestää tosi kauan, sillä eteisessä viileyttä piisaa. Kuisti on muuten mainio jääkaappi talvella, ainakin näin joulunaikaan. Saa kaikki isot kakut yms. tänne näppärästi eikä tarvitse sulloa jääkaappia täyteen. Kuistilla ei siis ole lämmitystä laisinkaan.




Olkikoristeita saa nykyään ihan pilkkahinnalla kaupoista. Ne raikastuvat kivasti valkoisella spraylla. Ostin tänään myös ison olkisen sydänkranssin ja meinaan tehdä sille samoin. Taidanpa vaihtaa siihen kivemmat nauhatkin.




Kuistin kalusteista sen verran, että meinasin jo heittää pois olemassa olevan vanhan ja ruman pöydän, mutta aloinkin sitten kuitenkin maalaamaan sitä ajatuksella, että mitään en menettäkkään vaikka ei onnistuisi. Mutta lopputulos onkin mielestäni ihan loistava! En haluaisi mitään uutta tämän tilalle. Maalasimme siis ovet, vaihdoin vetimet (kahteen kertaan), kannen levyn päälle naputeltiin laudat ja sen reuna viimeisteltiin listalla. Rumaan päätyyn laitettiin muutama pala helmipaneelia. Kätevä säilytyskaluste, joka sisältää mm. runsaat määrät kenkiä.



Tässä vielä ennen ja jälkeen kuvat. Seinien, lattian ja katon maalaus ym. tehtiin kesälomalla. Kaappia ollaan tehty syksyn mittaan.

33 kommenttia:

Tuulella kirjoitti...

Oikein onnistunut muutos! Ja kaappi on tosi kekseliäästi tehty, näyttää aivan uudelta. Ihana.

Mirja kirjoitti...

Kaunista, tunnelmallista, kodikasta. Sinulla on kaunis koti, jota on varmaan ihana pukea jouluun.

Wilhelmiina kirjoitti...

Niin on kodikasta ja tunnelmallista. Ihana onnistunut remontti , kaunista valkoista ripauksella hentoisia värejä.

Lisay kirjoitti...

Tallaisista ennen ja jalkeen kuvista pidan.
On niin hieno huomata,miten pikku jutuilla saa huoneen tosi ihanaksi.
Kaappikin muuttui todella edukseen.

Sari kirjoitti...

Kauniita tunnelmia ja kaunis blogi sinulla! Miten en olekaan tänne aiemmin löytänyt. Mukavaa joulun odotusta sinulle!

Pikkupiiku kirjoitti...

Yllättävän monella on tuon kuusen ja hyasinttien kanssa sama juttu, kuin meillä. Sinulla onneksi tuo viileä kuisti, jossa voit nauttia niistä. Minä tyydyn nauttimaan vain kaukaa. Kauniin muutoksen olet kuistissa saanut aikaiseksi. Nämä ennen ja jälkeen kuvat ovat todella hyviä saamaan itsensä huomaamaan, miten tila muuttuu pienilläkin jutuilla. Kiitos sinulla kauniista blogistasi.

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Voi juku! Voiko ihanampaa olla! Kaappi on upea. Se että olet uudistanut vanhaa ja säilyttänyt palan entistä... Hienoa!
Voisitko kertoa käyttämistänne maaleista.
Olen totaalisen värisokea (siis ihan oikeesti) ja täydellisen sävyn hankkiminen on mahdotonta. Sinä olet kuitenkin onnistunut.
Niin kaunista että... :D

Hanni kirjoitti...

Iik miten ihana tuo teidän kuisti! Todella onnistunut muutos. Tuollainen säilytyskaluste on oikea aarre lapsiperheessä. Puhumattakaan kaapin mahtavasta laskutasosta!

Mukavia päiviä sinulle :)

Teija kirjoitti...

Siis vitsit miten ihana muutos! :) Ihanin tunnelma pitkään aikaan missään.. Kuvat on ihanat! No onpas nyt kaikki niin ihanaa.. Mutta tuo teidän kuisti on! <3 :D

Anonyymi kirjoitti...

Ihana muodonmuutos kuistilla. Sininen väri on aivan napakymppi - puhumattakaan kaapistosta. Kun vain näkee uusin silmin ja jaksaa tehdä töitä, saa vanhastakin uutta. Se onkin sitten kauniinpaa kuin mikään kaupasta uutena ostettu.
Tykkäsin myös tuosta sprayatusta olkipukista <3

kati kirjoitti...

Ihania viestejä, kiitos ♥

Tuulella; yllätin kyllä itsenikin tämän kaapin tuunauksessa. Itse asiassa kaappi on isäni aikoinaan tekemä (n. 30 v sitten) ja hyllyt siinä oli käytetty jo silloin jossain aikaisemmin. Pistin muuten hyllyihin vain uudet pallokuviolliset hyllypaperit.

Mirja; tämä onkin ensimmäinen joulu kun ehtii edes vähän enemmän panostamaan jouluun. Viime vuonna kun muutimme jouluksi taloon, niin kaikki fiilistelyt jäivät vähiin.

Wilhelmiina; Kiitos sanoistasi. Jostain syystä minulla oli pitkään vahva tunne siitä, että juuri hentoisen sinistä tulee olemaan kuistin seinät.

Lisay; Minustakin ennen ja jälkeen kuvat ovat tosi mielenkiintoisia. Kun vain ehtisi/muistaisi itsekin aina ottaa sen ennen kuvan...

Sari; Kivaa että eksyit blogiini ja tervetuloa uudelleen. Tulen käymään teilläkin jahka ehdin ;)

Pikkupiiku; Allergioissa eniten minua rassaa se, ettei saada joulukuusta tupaan. Onko teillä keksitty jotain sen tilalle? Jotkut sanovat ettei mänty aiheuttaisi niin oireita?! Olen ajatellut hakea jonkun kränän eli kelottuneen isomman puun oksan sisälle ja laittaa siihen palloja. Muovikuusta ei olla vielä hankittu... ehkä lapsille yläkertaan pitäisi...

Uuden Kuun Emilia; Kuistin maaleina olemme käyttäneet tikkurilan vanhan ajan värikartassa olevia maaleja. Nyt vain en millään muista mistä kohtaa valitsimme tuon sinisen, ehkä enemmän vaaleammasta päästä kuin tummasta. Ei ole värikarttaa tässä hollilla... Aivan kuin olisin vastannut maalin koodi kyssäriin jossain vanhassa kuisti postauksessa?! Mut siis tuossa värikartassa olevat maalit on kaikki minusta aika hyviä, kannattaa kokeilla. Kysy uudestaan jos ei löydy ja sinistä haluat ;)

Hanni; Jep, oikea aarre on. Kaapppi imee sisällensä uskomattoman määrän esim. just kenkiä. Myös pihakynttilät ovat tässä ja joitain muuta pikkutarpeellista. Tasolla viihtyvät kesällä myös pelargoniat. Mukavia päiviä myös sinulle!

Teija; Ihan punastun kommenteistasi, kiitos. Lämmittivät kovasti sydäntäni ♥

kati kirjoitti...

Ja caritalle myös kiitos. Mietin kuistin väriksi myös harmaata tai valkoista, mutta koska talossa on jo nyt niin paljon valkoista paneelia, niin haluaisn jotain hentoista väriä eteiseen. Lemmikin sininen oli jäänyt päähäni jostain asuntomessulta ja siitä se ajatus sitten lähti...

Hanna kirjoitti...

Aivan mielettömän ihania kuvia! Niin kaunista, tunnelmallista ja kodikasta. Tuo seinien väri on tosiaan ihana.
Kyllä vaalealla maalilla saa paljon aikaan.

Ihanaa joulua teille!

SariW kirjoitti...

Voi miten kauniiksi kuisti on tehty !
Tuollainen iso kuisti on mahtava, kun siinä on noin isot ikkunatkin.
Mukavaa joulun valmistelua !

Unknown kirjoitti...

Oi...ja wau.. ja..ja..ja. Tosi kaunista!

Parolan asema kirjoitti...

Upea muodonmuutos! ja niin hienosti "uudelleenrakennettu" kaappi että! Tuohon tilaan on varmasti ihana saapua kotiin tullessa, saa hymyn huulille :)

Katja kirjoitti...

Vau miten muuttui kaappi. Tuli kyllä muutenki kaunista.
Pysyykö teillä pakkasilla kuistin ikkunat auki? Meillä jäätyvät kuuraan heti kun tulee vähän enmmän pakkasia.

~Maria~ kirjoitti...

Ihana kuisti!

Oikein lämmintä joulun aikaa teille!

PikkuBertta kirjoitti...

Jälleen kerran totean että" tuunamalla vanhoja kalusteita saa aivan uutta".Kannatan kierrätystä yli kaiken.Kaapistasi tuli tosi kaunis.Onneksi et heittänyt sitä pois
Voi kun mullakin olisi tuollainen kuisti(huokaus)Ihanat ikkunatkin kuistissasi.

Tuunaillaan vain lisää:)

Valloittava valkoinen kirjoitti...

Kaunista ja muutos oikeen onnistunut!

hyvää tiistaita!
Anu

Tiina kirjoitti...

Wau! Kylläpä ilme muuttui!

Merja K kirjoitti...

Kaunis muutos. Purkilla valkoista maalia, saa ihmeitä aikaiseksi. Huomattu on myös Unelmassa :) Yhtä ainoaa asiaa Unelmaan kaipaan ja se on kuisti.

vanamo kirjoitti...

Todella kaunis tuo teidän kuisti. Raikas ja herkkä, minun makuuni;)

kati kirjoitti...

Katjalle pikana vastaus, että kyllä meillä pysyy ikkunat auki pakkasilla. Lasit ovat kaksinkertaiset ja tässä kohtaa taloa uudehkot.

Niina kirjoitti...

Oih, ihanaisia kuvia !
Mukavaa Joulun odotusta keltaiseen taloon.

Kirsikka kirjoitti...

Kaunis kuisti teillä, tuo v.sininen seinä varsinkin ihastuttaa :)

-T kirjoitti...

HEi!!
Ihan pakko tulla kurkkaamaan mitä ihania juttuja siellä keltaisessa talossa on tapahtunut :) Todella ihkuja kaikki kuvat ja muutos on todella hyvännäköinen :) Nautin niin sinun kauniissa blogissasi aina käydessäni... Kuvat natsaa mun makuuni, kyllä!!

Ps. blogisivusi uusi muokkaus on kiva! Joskus olen itsekin ajatellut että haluaisin kuvia laittaa rinnakkkain, mutten ole osannut... Täytynee perehtyä vissiin joskus paremmalla ajalla josko myös osaisin..

Ihanaa tulevaa joulua sinulle :)

Laura kirjoitti...

Oi vaude, miten hieno tuli lipastosta!! Muutenkin kuistin muutos on tosi onnistunut ja hieno!

Meiltä löytyy vähän samantyylinen lipasto kotoa ja olen sen muutosta jo aloittanut yhdellä kurssilla, mutten ole yhtään tyytyväinen...nyt sain uutta kipinää sen uudelleentuunausta varten! Jos jostain saisi vielä aikaakin... ;)

Marge kirjoitti...

Muutos on upea!!! Tykkään kovasti!!:) Ihana värimaailma:)
Oikein hyvää joulunaikaa koko perheelle!!:)

pioni kirjoitti...

Tosi kaunista!
Välillä minäkin haaveilen kuistista, minne voisi laittaa talveksi myös pelargoniat, mutta sellainen ei taida meidän taloon sopia.
Naapureilla muuten tapaa olla joulumänty allergian takia, ja on muuten kaunis sekin.

Mari kirjoitti...

Näyttääpäs houkuttelevalta:) Oikein ihanaa joulua sinne;)

kati kirjoitti...

Kiitos runsaista kommenteistanne ♥

Heli kirjoitti...

Hieno kaappi! Ja vielä isäsi tekemä!