Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

lauantai 12. syyskuuta 2009

Saunaremppaa


Mies on puuhastellut appiukon kanssa saunaremonttia ja pikkuhiljaa se alkaa näyttämään saunalta. Nyt pitäisi selvitellä mikä olisi paras tapa suojata lauteet, vai pitääkö ne ylipäätään suojata?? Meillä laudepuuna on tervaleppä, joten jos jolllain on antaa vinkkiä tai kokemuksia, niin mielelläni ne lukisin. Saunamme on aika pieni, mutta teimme siihen pienen kulmaratkaisun kuitenkin. Siitä tulee kyllä tosi kiva. Pihasaunan haluan myös, sitten joskus, pihapiiriimme joen rannalle.

Pesuhuoneessamme vallitsee nyt kyllä aika komea kaaos. Sain rajattua siistin nurkkauksen, johon olen mallaillut eri pöytiä käsienpesualtaan alustaksi. Tässä tämän hetkinen tuumaus. Ehkä pesukomuutti on kuitenkin liian pieni, sillä haluaisin vähän isomman altaan. Kaikki koukut ym. on myös vielä laittamatta. Joten keskeneräisyyden keskellä asutaan tässäkin kohtaa.

16 kommenttia:

Kesäkukka kirjoitti...

Upea tuo komuutti, kelpais kyllä tännekin. Toki se isompi allas on käytännöllisempi tai riippuu tietty käytöstäkin; aikuiset kaiketi osaa pestä "nätisti" pienemmässäkin altaassa kätensä ;) lapset taas ei... Olen alkanut haaveilemaan sellaisesta Ikean isosta, neliskanttisesta...Nyt meillä on sellainen ovaalinmuotoinen allas, upotettuna puulevyyn, ei ehkä ole se käytännöllisin vaihtoehto.
Saunaa meille ei sisälle ole tulossa, mutta navetan päässä on ulkosauna, joka pitäisi jossain vaiheessa remontoida. Ei kiirettä, kun sauna ei ole meille välttämättömyys.

Kaunista viikonloppua ja tsemppiä remppaan!

Lisay kirjoitti...

Mita aiot laittaa tuohon rautalankakoriin.Minulla on sama,mutta se ajelehtii paikasta toiseen eika loyda omaa paikkaansa.
Hieno komuutti!!!

Hanna kirjoitti...

Ihana tuo komuutti on joka tapauksessa :)

Mukavaa viikonloppua!

Mari kirjoitti...

Komuutti on kaunis! Tykkäisin;)

Saunakin näyttää houkuttelevalta. Meillä onkin tuolla juuri pihasauna lämpiämässä...

Maria G kirjoitti...

Heippa! Saunanlauteet kannatta suojata saunasuojalla. Se on väritöntä, eikä näy mihinkään..
Ihana tuo komuutti, siitä tulee ihana allastaso :) Mukavaa viikonlopun jatkoa!

RunoTalon Sari kirjoitti...

Suunnitelmasi näyttävät hyviltä. En tiedä tarvitseeko altaan välttämättä ollakaan niin iso. Meillä on mielestäni pieni ja on ollut ihan riittävä. Ihanaa, kun olet päässyt jo tuohon mukavaan vaiheeseen, jolloin pääsee oikeasti toteuttamaan!

kati kirjoitti...

Kehäkukka ja Runotalon Sari: Joo minä tässä puntaroin mikä koko olisi meille käytännöllisin. Paikasta tulee lasten ja omien multasormien pesupaikka, sillä pesuhuone sijaitsee heti sisääntullessa. Ajattelin myös että siinä voisi vaikka pestä pikkupyykkiä, mutta niin harvassa ovat ne kerrat kun käsin mitään pesen, että ei liene järkevää sille kovin paljon painoarvoa laittaa...

Lisay: hih, sama juttu. Tuo kori on ajelehtinut meillä ilman paikkaa. Mutta ehkä sen lavuaarin ylle/sivulle laitan ja siihen sitten jotain perus pikkusälää mitä tarvii esim. harjaa ja käsirasvaa..

Hanna: minäkin tykkää tästä komuutista. Sain sen eräältä suvun vanhalta talolta kun se ei ollut kelvannut perinnönjaossa kenellekkään muulle ;) Meillä on toinenkin samalainen komuutti, mutta se on myrkynvihreä ja on sijoitettuna meidän grillauskotaan astiakaapiksi. Toimii siinäkin tehtävässään vallan hyvin.

Mari: voi onnellista kun sulla on pihasuana. Kyllä puukiuas on vaan paras! Tuoksukin mikä lähtee kun saunan virittää on niin ihana. Sitä odotellessa....

Marsuliini: Kiitos vinkistä. Googletin kans nyt vähän noita suojausjuttuja ja saunasuojaa monet ovat laittaneet. Myös jotain parafiiniöljyä on tarjolla...

Små steg till ett enklare liv kirjoitti...

Ihanaa olla oma sauna!Ja noin ovelasti-nurkkaus tehty!Me käymme aina kun halutaan vanhempieni luona saunassa.Kesällä saunotaan mökillä melkein joka ilta!!!Järveen on mukava pollahtaa kuuman jälkeen!!!
Ps.Mulla on siirtolapuutarhassa 'Buddleja-pensas',tätä kutsutaan ruotsiksi Perhospensaaksi.Käy blogillani kuikkaamassa jos haluat?! /*piah*

Sirkka kirjoitti...

Jos minulla olisi tuo komuutti, niin parhaimmalle paikalle sen laittasin ja sitä silittäisin, juu on se niin kaunis!

Aurinkoisin terveisin!

-T kirjoitti...

Kuulostaa ihanalle toiveelle tuo pihasauna joen rannalle. Ihania kuvia taasen!!!
Ihania kuvia myös alla, huomaan että paljon on jäänyt minulta kauniita kuviasi näkemättä. Iltaisin en ole juuri tietsikalla ehtinyt käymään...
Uuteen viikkoosi käuniitä syksyn päiviä ja lämpöä toivottelen!!!

maiju kirjoitti...

Anna kokonaisuuden hahmottua rauhassa, niin hyvää tulee! Vanha komuutti on loistoratkaisu kylppäriin - sehän sen tarkoitus on joskus ollutkin tosin ilman virtaavia vesiä!

JohannaS kirjoitti...

Lauteet eivät omasta mielestäni kaipaa mitään suojaa. Saunasuojat sun muut ovat lähinnä vedellä laimennettua erikeepperiä, ja ilmankin olemme pärjänneet. Siistit on lauteet (haapaa) vaikkemme ole into-siivoajia, lauteilla ikää 6 vuotta.

Kaunista tulee teillä!

marjamatilda kirjoitti...

Komuutti on kaunis! Kiitos vierailusta sivuillasi, oli nautinto käväistä!

Merja K kirjoitti...

Hello :) Komuutin päälle oli tosi hankala löytää pientä pesuallasta, sellaisen taisimme löytää Bauhausista.

Minulla on ongelmia kuvankäsittelyn kanssa, saan uuden ohjelman parin päivän sisällä. Sitten saan taas kuvia näytille. Unelma on 30.9 ilmestyvässä Koti ja Keittiö -lehdessä, siinä pitäisi olla myös kuva komuutista.

Mia kirjoitti...

Heissan,

Ihana komuutti, sopii NIIN hyvin allaskaapiksi... Jos vain siis löydätte sopivan altaan!! Tulee kaunis kylpyhuone teille, samoin sauna...

Aurinkoista sunnuntaita!! :)

T kirjoitti...

onpa kaunista. Tämä vessa ja koko talonne. Läysin tänne juuri ja kohta en löydä pois :)