Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

tiistai 10. maaliskuuta 2009

Maalauspaja

Sain idean postata meidän maalauspajasta, kun vierailin Marin blogissa. Meillä on ollut viime kesästä saakka alakerran kaksi huonetta (työhuone ja leikkihuone) remontin alla. Oikeastaan koko remontti lähti käyntiin näistä huoneista kun uusimme sinne ensi töiksemme rossipohjan. Huoneet ovat siis edelleen kesken, mutta periaatteessa ei olisi enää kuin toisen huoneen lattianhionta, maalaus ja jalkalistojen laitto edessä. Eli siis tosi vähän kun ajattelee mitä kaikkea huoneille on tehty.

Nyt kuitenkin työhuone on saanut uuden tehtävän kun huomasimme, että siellähän on hyvä paikka maalailla huonekaluja. Siellä on sopiva lämpö, ei juuri pölyjä ja kätevästi lähellä parin oven takana. Ja kun kerran emme ole ehtineet maalata vielä lattiaa toisesta huoneesta, niin maalinkaan kanssa ei tarvitse olla niin tarkkana. Tosi oivallinen maalauspaja siis.Olemme maalailleet kasan vanhoja, rumia ja ilmaisia konttorikalusteita miehen työpistettä ajatellen. Mappihyllyksi pääsee puolestaan vanha Lundian hylly, jonka kulahtanut männyn väri peitetään valkoisella raikkaalla maalilla. Myös lastenhuoneeseen laitetaan vanhoja kalusteita. Maalia vain taas pintaan. Lastenhuoneen kaappia ajattelin seuraavaksi kokeilla kuluttaa reunoista. Ihan uutta juttua minulle, joten saas nähdä onnistunko.

Uusia huonekaluja emme siis ole toistaiseksi ostaneet ainuttakaan, vaan katsomme ensin miten saamme vanhoja kierrätettyä. Tällaiselta nuo konttorikalusteet ovat suurinpiirtein kaikki näyttäneet.

Maalauspajan toiminta saa siis jatkua vielä tovin...

14 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Onnistut varmasti, siis kuluttamisessa :)
Minusta on ihanaa kun saa vanhoja kalusteita uuteen käyttöön valkoisella maalaamisella. Voi miten paljon halvemmaksi tulee kuin uusien ostaminen. Tosin kivaa sekin on :) Mutta tulee hyvä mieli siitä kun saa vanhoista kauniita.

Mukavaa viikon jatkoa!

ps. Olisipa minullakin ylimääräinen huone missä maalailla...

Susanna kirjoitti...

Hyvä meininki. Jopa 70-luvun rumiluksista saa ihan nättejä ja kelvollisia kalusteita, kun ne maalaa iloisiksi.

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Maalia vaan pintaan niin vanhakin näyttää nuorelta.Pitäisi oppia katsomaan vanhoja kalusteita sillä silmällä.Kahvojen vaihtokin jo saa ihmeitä aikaan.
Kaunista tulee.

Hanni kirjoitti...

Hienoiksi on kalusteet muuttuneet! Minullakin olisi yhtä ja toista maalattavaa, aikaa vain puuttuu ;)
Onko teillä käytössä maaliruisku? Millä maalilla maalaatte? Olen harkinnut ruiskun hankkimista, mutta olisi kiva kuulla kokemuksia siitä.

Mukavaa viikkoa sinne kauniisiin maisemiin!

Merja K kirjoitti...

Onpa kiva, että on erillinen tila jossa maalata. Itse maalailen siellä sun täällä ja kuinka ollakaan maalinroiskeita löytyy ympäri taloa. Mieheni repii hiuksiaan ;)

Maalaamisella saa kyllä monen tavaran käyttökelpoiseksi, kierrättäminen kunniaan :)

kati kirjoitti...

Hanna: En ole tosiaan kuluttanut maalipintaa vielä koskaan, joten kerta se on ensimmäinenkin. Kun en vain sitten innostu liikaa ;)

Sussu: Joo nämä 70-luvun konttorikalusteet ovat ihan hirveitä vanhassa kuosissaan, mutta näin ne saadaan käyttöön. Kivempi olisi laittaa oikeasti vanhoja kalusteita, mutta mieheni tarvitsee 2 kpl:tta isoja työpöytiä, joten sopivat siihen saatiin hänen työpaikan remontin alta ilmaiseksi.

Pajupirtti: Minä olen kovasti yrittänyt saada silmiäni tuunaustaajuudelle, kun remonttiin uppoaa muutenkin jo niin paljon rahaa ;)

Hanni: Meillä ei ole maaliruiskua. Se olisi varmasti kätevä! Onkohan ne kalliita? Ilmoittelehan jos saat lisää tietoa asiasta, minuakin alkoi kovasti kiinnostamaan. Maalina olen käyttänyt usein Helmi kalustemaalia, mutta jotenkin en ole aina päässyt sen kanssa hyvään lopputulokseen. Tai tuntuu, että saan vetää turhan monta kerrosta ennen kuin tulee tasaista. Myönnän olevani kyllä aloittelijakin näissä maalausasioissa, joten paljon menee senkin piikkiin. Nyt on ollut käytössä Empire maali ja se peittää paremmin ja siitä tulee ehkä kovempi pintakin. Sopii hyvin just tuohon työpöydän kanteen ainakin. Sävyksi laitettiin vähän Tikkurilan Kallaa. Seuraavaksi ajattelin kokeilla Uulan maaleja, niistä kun sain vinkin äskettäin.

Merja: Joo tämä oma maalauspaja on kyllä mainio ratkaisu tähän hetkeen. Noita maaliroiskeita kun tulee, vaikka miten yrittää olla siististi.

Mari kirjoitti...

Vai että oikein maalauspaja! Vau! Meillä maalataan kaiken muun keskellä... Siksi olen varmastikkin viime aikoina maalannut aika vähän. Kesällä on sitten helpompaa kun pääsee tuonne varastorakennukseen ahertamaan. TOisaalta, on varmasti liikaa hommaa ihan näissä remppajutuissa;)

Kivan näköisiä ovat muuten nuo vanhat konttorikalusteet valkoisina... Niin kuin aika monet muutkin kalusteet. Nyt lähden värittämään lasten kanssa uusia värityskirjoja, kivaa:)

Marge kirjoitti...

Heissan!
Vanhoista saa monta kertaa jopa kauniimpia kuin uudet, kun maalaa, uusii vetimiä, petsaa, laittaa listoja koristeeksi tms. Vanhoissa huonekaluissa on kuitenkin oma tunnelmansa.
Hyvällä mallillahan ne teidän pari huonetta sitten ovat! Kaikella on aikansa, eääkin pitää muutakin elämää kuitenkin samalla, eikö niin?
Teille tulee kaunis koti!

PikkuBertta kirjoitti...

Vanhassa vara parempi,niinhän se sana laskukin sanoo,joten ei kun maalia vain pintaa.Hienoa saat aikaan.Minusta kiva että sulla on paikka missä maalailla.Itse joudun maalailemaan milloin missäkin.

Maalaisintoa viikonlopulle.

Merja K kirjoitti...

Heissan, huovutimme sydämet styroxmunien päälle, jolloin ei tarvinnut huovuttaa kovin paksua kerrosta.

Askartelun iloa!

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

KAUNIS KIITOS ARVONTAPALKINNOSTA KATI. Paketti saapui eilen ja yllätti kovin.Kiitos!
Rentouttavaa viikonloppua Sinulle.

Nicole kirjoitti...

Oma maalauspaja, kuulostaa hyvältä ;). Täällä maalaataan keskellä olohuonetta talvisin...
Hyvissä mallissa ovat huoneet, vaikka lattioiden hionta ei ole mikään kiva projekti :(.
Ja ihanaa, että voitte käyttää vanhat kalusteet ja uusia ne maalilla.
Vastaus: Meillä ei ole tavallista sisustuskauppaa tällä hetkellä, vain joulupuoti jouluksi. Varastostamme voidaan aina sopimuksen mukaan noutaa tavaroita tai omakotitalostamme, Närpiön keskustassa!

ezzik kirjoitti...

Mukava blogi sulla :) Meilläkin lähtee ens kesänä vanhat lundian mäntyhyllyt maalaukseen. Valkoista maalia pintaan niin jo muuttuu hyllyt ihan toisenlaisiksi. Tsemppiä remppailuun!

-A- kirjoitti...

Tulin kurkkaamaan tänne, kun olit käynyt blogissani! Mahtava muodonmuutos noilla kaapeilla!