Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

tiistai 2. joulukuuta 2008

Vapaita munia

Pitäisi varmaan alkaa leipomaan pakkaseen joululeipomuksia. Toivon, että edes jotain pientä saisin aikaan kun munatkin on jo haettuna. Me haetaan yleensä kananmunat suoraan tilalta. Kanoja voi kurkkia siellä ikkunasta ja varmistaa että onnellisen kanan munia tulee syötyä ;)

Ja remonttia riittää. Pojalle piti tehdä oma ruuvipenkki, jotta lopetti ei sallittujen ruuvien krassaamisen. Kuvassa vanha mäntypaneeliseinä on maalattu yhteen kertaan ja taustalla samaa seinää riittää lisää. Meillä kuluu nyt kyllä huimia määriä Tikkurilan paneelikatto valkoista, joka onkin kyllä osoittautunut hyväksi maaliksi näihin vanhoihin mäntyseiniin.

Työlista on loputon ja kohteita on monia yhtä aikaa. Mutta tällä viikolla valmistuu kylpyhuoneen laatoitustyöt. Hurraa! Putkimies vain on kadonnut mystisesti puhelimen kuulumattomiin, joten saas nähdä koska saadaan vielä hanat paikoilleen ja vedet kulkemaan. Sitten kyllä pidetään juhlat kun kylppäri on käyttökunnossa. Se kun on ollut yllättävän raskas ja pitkä urakka kaikkine käänteineen.

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Samat hommelit teillä,kuin meillä.Siis paneelien maalausta samalla maalilla.
Meidän katto on tällähetkellä vuorossa.

Eikö olekin huima muutos valkaista nuo tummuneet seinät!

Kuinkas moneen kertaan joudut vetaista maalin?
Itse ajattelin kokeilla selvitä kahdella kerroksella.

kati kirjoitti...

Me ollaan maalattu keskituvan katto nyt kahteen kertaan ja se tuntuu riittävän. Toivottavasti noihin seiniinkin riittäisi kaksi käsittelykertaa. Mutta siis ihanasti kyllä valaistuu huone heti kun valkoista maalia on sipaistu. Meillä on nyt huimasti korkeampi olkkari ;)

Marja kirjoitti...

Jotain pientä, tuo määrä munia - jokin ei nyt täsmää! ;) Mmm, mitähän herkkuja aiot leipoa...

kati kirjoitti...

Ilona: Oikeassa olet, hih ;) Noista osan annoin appiukon matkaan eilen kun lähti meiltä remonttihommista ;)

Maija kirjoitti...

Hei, "ihanaa" kuulla, että muillakin piiitkä lista remonttien suhteen. Se on aina ihana tunne, kun saa jonkun paikan remontoitua mieleisekseen. Tällä hetkellä tuntuu, etten tiedä mihin tuunaukseen tai remontin poikaseen pistäisin käteni. Maalia kyllä löytyy kaapista, jos jonkin näköistä =0).

Sen vielä sanon, että ihania kuvia sinulla täällä ompi!

Rebecca / Sanctuary kirjoitti...

Tuo kananmunakuvapari on ihana, hieno penkki! Hyvältä näyttää ja edistystä näemmä, putkimiehet on kyllä asia ihan erikseen, eli kaikkea hyvää kylppäriurakan loppuunsaattamiseen! Meillä se ilo on vielä edessä...

Ansku kirjoitti...

Hienolta näyttää. Mukava kuulla kuulumisia, pidän peukkuja putkimiesasian suhteen.

Maria Kiiveri kirjoitti...

Moikka!
Kyselit suihkuista.. Ihan hyvät ovat olleet käytössä. Ensin itse olin hieman skeptinen, että puhdistuuko niissä nyt kunnolla:) Vesi tulee tosi pehmeästi ja sitten kun on "perusteellisempi" pesu, niin käsisuihku on kiva. Olisin halunnut ne vanhanaikaiset suohkusekoittajat ja suihkun, mutta se tarina päättyi murheellisesti enkä niitä saanut. Tämä oli siis hätäratkaisu, mutta hyväksi hätäratkaisuksi on osoittautunut. Saatin vieä todella edullisesti ne Passelista, olisko ollut vajaa 200€ per suihku + sekoittaja siihen päälle. Eli joku 400€ kokonaisuudessaan per suihku. Silloin kun katselin aiemmin noita hintoja, niin tuntu että lähes kaikki maksaa noin 700€ ja siitä ylöspäin, joten kun löydettiin noin edukkaat, niin nassautettiin kauppa kiinni:)
Toivottavasti tästä oli apua.
Hauskaa joulukuun jatkoa teille!
T:Maikki

Hanna-Maria kirjoitti...

Valkoinen maali tekee ihmeitä. Huomaan, että meilläkin yläkerran aula, joka ennen aiheutti mäntypaneeleineen vilunvärityksiä, alkaa pikkuhiljaa muotoutua lempipaikaksi.. Kaunista tulee!

Iloista joulun odotusta!

tina kirjoitti...

Olette saanut aikaan vaikka mitä!:0)Laita jo skumppa jääkaappiin teillä on varmaan pian juhlat!
Valkoinen maali saa ihmeitä aikaan.Hienoa tulee.

Mari kirjoitti...

Tosi kaunista saa valkaisulla aikaan! Ihmeitä suorastaan. Olisi kotonakin niiiin monta paikkaa mihin sitä pitäisi pyyhkäistä;)

Ihanat kuvat.

Possuressu kirjoitti...

Heh, minäkin viime yönä unessani hain kanalasta munia! :D Teillä siellä urakkaa riittää näin joulunkin alla. Voimia kovasti!

Sara kirjoitti...

Ihana talo teillä ja ihastuttavia ne vanhat valokuvat "talon aikaisemmasta elämästä!!
Olen puolitosissani haaveillut omista kanoista, maidon haenkin suoraan tilalta ja alun ennakkoluuloista huolimatta se on hyvää..

maiju kirjoitti...

Hatun nosto teille - remppaaminen ei todellakaan ole mitään unelmahommaa ja varsinkin kärsimättömän painajaisia ovat kaikki nuo remonttimiehet, joihin ei saa yhteyttä! Meillä puolen vuoden vintinrakennusurakka nyt ohi ja TÄNÄÄN saan sinne kalusteet! Yhtä juhlaa!!

Paneelista tulee tosiaan huippukaunis valkoisena - kätevä ja helppo tapa uudistaa!

Maija kirjoitti...

Hei, nyt heti korjaan tämän tietämättömän käytökseni. Olen linkittänyt blogisi omaan suosikkilistaani kysymättä lupaasi. Joten kysymys kuuluupi, että saanko pitää tuon linkin sivuillesi suosikkilistassani =0)?

kati kirjoitti...

Moi vaan kaikki!

Maija: On se vaan kivaa tietää että on muitakin samassa tässä liemessä ;) Remonttitsemppiä vaan sinnekin! Ja ilmanmuuta saat linkittää blogini suosikkeihisi, olen siitä otettu.

Sanctuary: Niinpä, miksiköhän putkimiehillä on joku oikeus olla saapumatta paikalle sovitusti?!

Ansku: Kiitos peukutuksista!

Maikki: Suuri kiitos tuosta Passeli vinkistä. Olemmekin sen nyt tsekanneet ja vaikuttaa meille hyvältä vaihtikseltä. Mies ei käsitä niitä vanhantyylisiä suihkujuttuja, joten tuo kattosuihku olisi sitten minua seuraavaksi houkuttavin ajatus.

Hanna-Maria: On tuo valkonen maali kyllä oikeaa ihmeainetta, hyvästi kellastuneet mäntypaneelit!

tina: Skumppa on jo hommattuna ;)

Kiitos myös kaikille muille kannustavista kommenteistanne! Nyt täytyy taas rientää ;)

titta kirjoitti...

ONNEA valtavasti kauniiseen kotiinne :)