Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

maanantai 18. elokuuta 2008

Vanhoja ikkunoita ja vanhoja lankkuja


Voi että olen onnellinen kun saimme vanhat lattialankut ehjänä irti lattiasta ja pystymme ottamaan ne uudelleen käyttöön. Vain pari lankkua meni irroituksessa rikki ja niihinkin löytyi sopivia "varaosia" liiverin hyllyltä. Lankkuja kunnostettiin kesän alussa ja nyt niitä on paukuteltu takaisin lattiaan kiinni. Lattian tasoa samalla vähän nostettiin, joten putkimiehen pitää tulla säätämään vielä pattereita jne. ja sitten sen jälkeen saadaan muutamat viimeisetkin lankut laitettua kiinni.

Myös ikkunoita olemme tässä kesän kuluessa kunnostaneet. Hidastahan tuo on, mutta suurinpiirtein alkaa olemaan valmista kolmen huoneen ulkoikkunoiden osalta. Tiedossa kuitenkin on vielä paljon maalin ravausta, kittausta ja maalausta. Osa ikkunoiden lasiruuduista ovat muuten ns. puhalluslasia, eli ovat tosi vanhoja. En tiedä onko lämpöarvo kovinkaan hyvä niissä, mutta olkoot nyt muutama vanhakin lasi seassa.

20 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hommaa näyttää riittävän. Muista pyytää apuun jos sellaista hommaa on!! tullaan vaikka koko perheen voimin jos aikatauluihin sopii!!

Mari kirjoitti...

Voi miten mielenkiintoisia kuvia:) Meillä joudutaan vaihtamaan uutta lankkua enemmän kuin kuviteltiin... Harmi:/ Mutta hyvä kun teillä noin kivasti hommat sujuneet:)

Mari

~Maria~ kirjoitti...

Ihania kyllä nuo ikkunapokat ja hienoa, että ihan alkuperäistä lasiakin on säästynyt!

Maissi kirjoitti...

Ihan lattia tulossa. ja ikkunoidenkin kanssa olette tehneet ison työn.. Puhtia toivotan kovasti!!

Maissi kirjoitti...

Siis ihana lattia, piti sanomani..

Marja Kristiina kirjoitti...

Todellakin, mielenkiintoisia kuvia ja mielenkiintoista luettavaa. Upeaa saada näin blogimaailman välityksellä seurata isoa mutta taatusti äärettömän ihanaa ja antoisaa projektianne!

Jaksua ja työn iloa sekä loppukesän aurinkoa toivotellen
MK

hillevi kirjoitti...

Olipa mielenkiintoista kun löysin blogisi.. Meillä myös vanha taloprojekti menossa.. Aloinkin heti udella mitä teitte vanhoille lankuille kun kunnostitte niitä..? Pesittekö, poistitteko maalin..?? Meillä tarkoitus myös laittaa takaisin vanhat lattialankut..

Possuressu kirjoitti...

Ihanat ikkunan pokat! :)

jaana kirjoitti...

Komeita on lattialankut!
Sitä minä vain olen tässä pohtinut, että asutteko te tuon kaiken remonttihulinan keskellä???

Hanna kirjoitti...

Mikä määrä ikkunoita, ompahan hommaa tosiaan. Mutta talosta tulee varmasti upea!!!!

Tiia kirjoitti...

Tuosta lattiasta tulee kyllä nätti =) Puuhaa teillä riittää, mutta on varmasti ihanaa kun tietää että tekee kaiken itselleen ja perheelle!

leena kirjoitti...

Kolmen huoneen ulkoikkunat kuulostaa minusta ihan reippalta tahdilta. Itse olen kunnostanut tänä kesänä yhtä ikkunanpokaa, eikä sekään ole vielä valmis : )
mutta on ollut kaikenlaista muutakin puuhaa, joten jospa sitten ensi kesänä...

Mimmimamma kirjoitti...

Ihana vanha valokuva tuossa äskeisessä. Ja mikä onni,että kaadin on säilynyt tähän päivään asti tallessa!
Jaksuja sinne rempan keskelle,teille tulee kyllä niin mahottoman ihana koti!:)

kati kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne! Nopsasti jotain kirjoittelen kun mummilassa koneen ääreen pääsin.

satu: Kiitos tarjouksesta, laitetaan korvan taakse. Kyllähän täällä aina jotain löytyy ;)

mari: Me luultiin alussa, että näitä lankkuja ei voida käyttää uudestaan laisinkaan, onneksi kuitenkin toisin kävi. Toivottavasti teilläkin saadaan säästettyä mahdollisimman paljon, mutta aina se vain ei onnistu. Tsemppiä teillekin remonttiin.

maria: kiva kun poikkesit ja mukavaa viikkoa. Pitääkin tulla sun blogia ihastelemaan, nyt kun sain osoitteesi tähän saataville helposti ;)

maissi: moikka sullekin ja kiva kun pian nähdään livenä ;)

marja kristiina: kiitos toivotuksista sekä sinullekin aurinkoisia elokuun päiviä!

kati kirjoitti...

aurelia jne. vastailen teille vielä myöhemmin. Nyt pitää jo taas mennä. On niin pikavisiittejä nämä piipahdukseni nykyään...

Merja K kirjoitti...

Hyvin etenee teidän projekti ja hyvä juttu, että lattialankut pystyttiin säästämään. Meillä meni Unelmassa vaihtoon, eikä uusi lattia ole tosiaankaan vanhan veroinen.

Iloista torstaipäivää!!

Jatta kirjoitti...

Voi että, onpa mukava lukea näitä remonttijuttuja! Ja mukava nähdä, että joillakin työ käy ja valmista syntyy...! (meillähän tässä eletään samalla kun vähän laitellaan paikkoja. Pikkuhiljaa pikkuhiljaa, välillä se ehkä hermostuttaa, mutta kun tässä on kumminkin hyvä asua niin ei ole kiirettä. Kaikenlaista muutakin puuhaa tässä meidän tilalla kyllä löytyy ;) )

Tuo ikkunanpokien kunnostusvauhti kuulostaa hyvältä. Minulla on vessan sisäikkunat (ja kanalan ikkunat) olleet käsittelyn alla jo luvattoman kauan...

Kovasti voimia ja jaksamista lähettelen edelleen!

Peikonlehti kirjoitti...

On pitänyt jo pitkään sanoa että tuo "blogiotsikkokuvasi" on kyllä todella kaunis! =)

kati kirjoitti...

aurelia: lankkuja emme pesseet, mutta ravasimme pontit hyvin vanhasta kitistä, maalista ym. Lisäksi höyläsimme alaponttia hieman, jotta pontista tuli niin tiivis kuin mahdollista. Sitten hioimme lankut päältä päin kevyesti, jotta uusi maalipinta tarttuisi siihen hyvin kiinni. Tsemppiä teidän taloprojektiinne!

seija: moiks, moiks! Ja kiva kun poikkesit ;)

jaana: emme asu talossa tällä hetkellä, vaan olemme evakossa mieheni lapsuuden kodissa. Ajattelinkin tehdä siitä oman postauksen kunhan ehdin. Päivisin olemme kyllä aika tiiviisti talon hommissa mukana, mutta sitten viimeistään illaksi ja yöksi menemme anoppilaan.

hanna: tuo ikkunaprojekti jatkunee varmaan ainakin pari vuotta, ellei jopa kauemmin. Pientä puurtamista siis niissä riittää.

tiia: kiitos, kiitos. Se tässä innostaakin tekemään kun tietää, että tässä olemme ja elämme sitten lähes loppuelämämme ajan.

leena: tsemppiä omaan ikkunaprojektiisi. On se kyllä vaan hidasta hommaa.

mimmimamma: minustakin on hienoa, että vanhoja esineitä on säilynyt tähän päivään. Ja kun vielä löytää kuvan jostain vanhasta esineestä missä sitä on käytetty, niin tulee jotenkin nostalginen olo.

merja k: Ei meilläkään kaikkiin huoneisiin saada vanhaa lattiaa takaisin ja kova mietintä on mitä sitten niihin laitamme tilalle.

jatta: meillä on tässä pieni pakko saada valmista, että päästään muuttamaan edes alakertaan. Anoppilassa siis kun elellään evakossa, niin on vähän kiirus jo omaan kotiin, you know...

peikonlehti: voi kiitos kuvakehusta, olen otettu kun en mikään kokenut kuvaaja ole.

maano kirjoitti...

kylläpä olette urakoineet mut lopussa kiitos seisoo :)