Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

perjantai 4. maaliskuuta 2011

Paprika

Terveisiä hiihtolomalaiselta! Vitsit että olen ollut hirmu saamaton blogini suhteen. Jotenkin on nyt arkea niin paljon päivät täynnänsä etten mukamas ehdi postailemaan. Mutta josko tämä talviunisuus tästä pian hellittäisi.

Mutta aiheeseen, päivän sana on siis paprika. Me ollaan syöty niin hyviä suippopaprikoita, että otettiin sen siemenet talteen ja laitoimme purkkiin kasvamaan. Olishan se kivaa saada omia paprikoita sitten joskus loppukesällä. Saas nähdä itävätkö nämä vai olisiko suosista parempi hommata jostain varmempia siemeniä?!

Muutenkin kesä ja puutarhajutut ovat nyt kovasti mielessä. Keskiviikkona alkaa kansalaisopiston puutarhasuunnittelukurssikin ja sitä odotan innolla. Kumpa keksisin kurssin aikana sen punaisen langan meidänkin pihamaalle.

11 kommenttia:

Mari - Somasti kirjoitti...

Ystäväni teki samoin ja sillä ainakin itää jo! Onnea teidänkin kasvatukselle :)

Merja K kirjoitti...

Minunkin pitäisi alkaa miettiä puutarhajuttuja, kevät tulee kohinalla :)

Iloista viikonloppua!

Lezzie kirjoitti...

Kyllä ne itää. Kosteanan vain pidät koko ajan niin kohta jo nousee...

Susanna kirjoitti...

Entinen miesystäväni kasvatti paprikoita juuri samoin ja ne kyllä kasvoivat tosi hyvin purkeissa keittiön ikkunalla. Oli kaiken maailman chilipaprikoitakin.

Pionimetsän Tiina kirjoitti...

Kansalaisopiston puutarhasuunnittelukurssi? Vau, sehän on tosi hienoa ja vähän erilaista kaikenmaailman piirustus- ja atk-kurssien keskellä. Olkaahan tarkkoja noitten turvepottien kanssa, etteivät pääse kuivumaan!

inkku kirjoitti...

Täällä kanssa on laitettu suippopaprikansimenet itämään. Nyt vaan ootellaan, että mitä tuee :)

SariW kirjoitti...

Kyllä nuo kevään siemenkylvöt ovat aina vaan yhtä jännittäviä ja kiehtovia : )
Inspiroivaa puutarhasuunnittelukurssia !

pioni kirjoitti...

Me olemme joskus tehneet samalla tavalla ja ihan hyvin itivät nuo suippopaprikoiden siemenet. Pitääpä muistaa seuraavalla kauppareissulla.

mansardikaton alla kirjoitti...

minäkin kävin kansalaisopiston pihasuunnittelukurssin viime vuonna. muistaakseni 2 vkonloppua. Oli ihan antoisa ja mukava, mutta jotenkin ihan liian lyhyt. Lopulta pyysimme pihasuunnitelman,mutta osasin vaatia ja tiesin jo tarkemmin mitä haluan. Nyt puuttuu enää pihasuunnitelman toteutus :)

kati kirjoitti...

Moi kaikki, kiva kuulla kokemuksistanne. Täytyy vain muistaa tosiaan pitää kylvös kosteana. Mun pihasuunnittelukurssi kokoontuu 5 kertaa ja katsotaan nyt sitten mihin saakka siellä päästään. Toivottavasti ei ole turhia liirum laarumeita vaan itse asiaa.

Anonyymi kirjoitti...

Mäkin laitoin juuri eilen illalla 'tuoreita' suippopaprikan ja chilin siemeniä multaan. Peukut pystyssä! =)