Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Meidän pihalla

Pihalta tänään "Pihabongauksessa" tunnin aikana havaittu:
talitiainen 2
sinitiainen 1 
naakka 1
viherpeippo 11
käpytikka 1
harakka 3
pikkuvarpunen 14
varpunen 1
keltasirkku 14
varis 1

Lunta riittää...

...onneksi kuitenkin auraamiseen on apuvälineitä

Pihassa oleva lumikasa jatkaa kasvuaan

ja kasan päältä näkyy jo kauas tyrnipelloille


On tää vaan ihana kunnon talvi!

17 kommenttia:

Tuulella kirjoitti...

Mahtava lintumäärä tunnissa! Hävettää ihan tunnustaa, että en ole edes oppinut tunnistamaan noita kaikkia lintuja. Pitäisiköhän syyttää peruskoulua vai kaupungissa asumista :)

Myös talvikuvat pihalta ovat hienoja. Olen samaa mieltä, että tällainen talvi on ihan huippua!

inkku kirjoitti...

Pihapongaus on kyllä huippu kivaa! Meidän pihasta on vaan linnut kadonneet... naapurissa taitaa olla paremmat eväät tai syy on Lilli-kissan.
Talviset kuvat on hienoja!!

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Ihanasti olet sen talven kerman saanut kuviin! Nautiskellaan nyt, kun on kunnolliset hanget, ja toivotaan, ettei mustia talvia nähdä enää koskaan!

Nonna kirjoitti...

Kiva lukea sinusta pitkästä aikaa!

Hieno määrä lintuja kyllä teiltä löytynyt! Meilläkin taitavat lähistön kissat veroittaa lintumäärää.

Teillä on niin ihanan iso piha, että lunta on helppo kasoittaa. Meillä täällä puut ja pensaat kärsivät, ja olipa autokatoksen seinäkin rutussa, kun olivat naapuriyhtiöstä juntanneet lunta urakalla takaa...

Mukavaa, lumista viikkoa! Sitä on tulossa lisää...

Laura kirjoitti...

Vaude mikä määrä lintuja! :)

Ja ihana asenne tuota lumimäärää kohtaan. Mua meinaa välillä ahistaa, vaikka samanmoisilla vehkeillä lunta täällä työnnelläänkin. Ei muuten - talvella todellakin kuuluu olla lunta - mutta kun hölmönä oon jo vähän ruvennut odottamaan kevättä niin aina kun lunta tulee lisää tuntuu siltä että kevät lipuu vähän kauemmas... Mutta oikeesti pitäis vaan nauttia tästä hetkestä ja olla onnellinen että on OIKEA talvi! :)

Teija kirjoitti...

No on ollut ihana talvi!! Meilläkin mies eilen bongaili ikkunasta, tosin ei tainnut "virallisesti" osallistua. Näin mäkin monta punatulkkua ja yhden hiiren, joka siellä joukossa ruokaili :)

Galleri MochB kirjoitti...

Javisst är det härligt med en ordentlig vinter, som på den gamla goda tiden :O) Härliga vinterbilder!

kati kirjoitti...

Tuulella; meillä mies on lintuharrastajia, joten oppinut olen kai minäkin jotain siinä sivussa ;)

inkku; meilläkin viime vuonna hävisivät linnut yhtäkkiä. Nyt ne ovat paremmin pysyneet paikoillaan. Kissaakaan ei ole, omaa ainakaan.

Uuden kuun emilia; mustat talvet ovat kyllä ihan kaameita. Olen tänä talvena useaan otteeseen sanonut lapsille, että laittakaa tämä lumifiilis nyt mieleenne, jotta on mitä muistella jos seuraavaan kunnon talveen menee aikaa.

Nonna; joo, postausvälistä tulikin aika pitkä. Mun ei tarvi ottaa onneksi ressiä tästä piskuisesta blogistani ;) Lumikasoja on meidänkin pihassa siellä täällä, mutta vanhan maalaistalon pihapiirissä hyvä puoli on se, että lumet voi kipata vaikka pellon puolelle jos haluaa.

Laura; Mua ei talvi kyllä ahdista, ei sitten yhtään. Vaikka tietty suunnittelen kesäisiä puutahajuttujakin jo, sekin kuuluu asiaan. On se vaan mukavaa kun tulee puhdas uusi lumikerros kevyttä lunta.

Teija; Meillä ei noita punatulkkuja vieraile juuri koskaan, kun metsikköön on matkaan. Ne olis ihania bongattavia kyllä.

Galleri MochB; Kyllä, tämä talvi tuo mieleen vanhat kunnon talvet. Näitä vaan lisää.

Pia kirjoitti...

Meillä pihabongaus jäi väliin tänä vuonna. Ihme kyllä on ollut tosi vähän lintuja tänä talvena pihalla vaikka viime vuonna oli niin paljon. Ovat löytäneet paremman paikan... Tämä talvi on tosiaankin ollut ihana. Kevät tulee sitten aikanaan, ja pitenevät päivät antavat jo esimakua ja vähän kevätfiilistä.

Mari kirjoitti...

Ihanat talvikuvat:) Meilläkään ei nyt näy kaikki remonttisonta, kun osa on lumen alla piilossa;) Keväällähän se totuus taas paljastuu...

Monna kirjoitti...

Ihanan tunnelmallisia kuvia! Kiitos inspiroivasta blogista :)

Unknown kirjoitti...

Suloisen näköinen pihapiiri, kunnollinen talvi ja lapsilla on hauskaa.

Oikein mukavaa helmikuun jatkoa sinulle.

lumikissa kirjoitti...

Ihana maaseudun blogi. Mie jään heti lukijaksi, maalla kun itsekin asustelen..
Mukavaa viikkoa sinulle.

-T kirjoitti...

Olittepas löytäneet pihablongauspäivänä paljon lintuja!!! Hienoa kun lapsetkin samalla opettelee lintujen tunnistusta :) Ihanat kuvat!!

On kyllä kunnon talvi.
Ehkäpä nyt jo vähän liian kylmää... Mutta yksi ihana hyöty on josta nautin tavattomasti; vuodevaatteita on mukavaa tuulettaa ja saada raikkautta :)

HElmikuun loppuun iloa ja valoa!!!

Lundagård kirjoitti...

Kiitos kommenteistasi blogissani! Ihana blogi/talo/koti sinulla on, ja miten kauniit talvikuvat, vaikka se on erittäin kaunis kyllä lunta ja pakkasta riittää :-)
Hyvää viikonloppua!

mansardikaton alla kirjoitti...

Samaa mieltä! Kiva kun on lunta ja onneksi meillä on traktori, mutten ei oltaisi tänä talvena paljon pois pihasta päästykään :).
Meillä näkyy vaan kahta laatua lintuja pihalla. Talitintit ja punatulkut. muut ei ole vissiin löytänyt meidän tuoretta lintulautaa.

kati kirjoitti...

Kiitos myös Pia, MAri, Monna, Tuija, Lumikissa, T, Lundagård ja mansardikaton alla. Mä poden nyt niin kaamean huonoa omaatuntoa tästä omasta komentoimattomuudestani, mutta tulen tässä kyllä pian vastavierailuille ♥