Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

torstai 18. maaliskuuta 2010

Temppupaikkoja

Meillä on kaksi varsin energistä alle kouluikäistä lasta. Ennen ajattelin, että uusi sohva hankitaan heti ensimmäisenä uuteen kotiimme, mutta nyt reilu vuosi muutosta huomaan, etten sitä tällä hetkellä kaipaakaan. Askon opiskelusohvan päällä on nyt vaan valkoinen irtohuppu, jonka voi kätevästi sujauttaa tarvittaessa pesukoneeseen. Se sopii meidän mutkattomaan sisustustyylimme ihan kivasti. Muksutkin saavat harrastaa liikunnallisia tarpeitaan ihan rauhassa, sillä sohva on oiva temppuilupaikka.

Ja sitten portaikko. Poistimme siitä sellaiset sivupylväät ja alkupään portaikko on nyt aika avointa tilaa. Ja oiva vauhdinottopaikka!  Ja joo, kyllä meillä osataan kieltääkin lapsia jos menee meno vaaran puolelle, liika hyssyttely ja asioiden varominen on kuitenkin mielestäni turhaa. Mutta nyt menee jo aiheen sivusta... Takaisin portaikkoon. Ensin mietimme tilalle jotain uutta kaidetta, mutta jotenkin tuo avoimuus viehättää. Ns. käsipuomi (vai mikä se on, mulla on nyt termistö ihan hukassa) on tarkoitus laittaa paneeliseinän puolelle kiinni, mutta se odottaa maalia pintaansa. Pitäisi vaan saada päätettyä ensin millä värillä portaat maalaisimme. Ehdotuksia?

Matosta. Jossain vaiheessa mietin blogissanikin olkkariimme sopivaa mattoa ja hommattiin sitten kuitenkin tuollainen pehmeä ryijymatto. Lapset rakastavat sitä! Siinä sujuu lempeästi kuperkeikat ja päälläseisonnat.

Sohvapöydän virkaa muuten toimittaa vanha, ehkäpä jonkun kyläseuran astialaatikko.



26 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Teillä on sitten ihan sama sohvapolitiikka kuin meilläkin;) EI ihan lähiaikoina osteta, vaikka on suunniteltu jo monta vuotta... Ja kaiteet ei ole välttämättömät. Varsinkin jos laittaa sen puun siihen seinään. Mullakin on termit hukassa:)

Tosi ihania kuvia!

S kirjoitti...

Sohva...Se ostetaan sitten joskus kun ei tartte miettiä kuinka nopeasti se soptkeentuu...

Kivan näköistä teillä.

Katja kirjoitti...

Sama ajatus sohvan kanssa :D Meillä vaan ei ole edes sitä irtopäälistä vaan sininen plyyssi.

Kultsin kämppä kirjoitti...

Se on käsijohdin, josta puhutaan.

Ihanan avoimet portaat, loistava idea purkaa pois turhat esteet. Ja hauska myös tuo teidän sohvapöytä.

PikkuBertta kirjoitti...

Taitaa hyvällä lapsella olla monta nimeä.Meillä päin se on kaidepuu,mut samasta asiasta puhutaan.

Rento meininki on lasten kanssa ihan kiva.Ei tule itselle sellainen turha kieltämisfiilis..Mulla rentofiilinki nyt koiran kanssa.En jaksa aina olla siivoilemassa sen jälkiä.Leluja ympäri huushollia:)Tuo pöytä"Arkku"on aivan IHANA.

Anis kirjoitti...

Kyllähän koti on elämistä, myös lapsia varten... meillä saa kohtuudella juosta ja pomppa ja mennä verhon taakse piiloon yms. Kyllähän ne sellaiset leikit jossain vaiheessa vähentyvät. Kivannäköinen olkkari teillä:)

Teija kirjoitti...

Kaunista ja rentoa! Ja kivaa kun lapset saa temmeltää! Irrotettavat huput pelastaa tosi paljon. Meillä ollut valkoinen kulma-ektorp kohta parisen vuotta, ja ensin kyläilijät oli ihan kauhuissaan. Mutta nyt moni jo kysellyt, että onko varmasti helppo pestä, yms, koska hakusessa samanlainen.. :)Ja portaat näyttää kivalta ilman kaidettakin!

Portaat n

Galleri MochB kirjoitti...

Tycker ni har det jättefint! Jag gillar trappan utan räcke. Och tror bestämt vi har samma matta där våra barn också övar sina gymnastiska konster :O)
Skön helg!

sanna kirjoitti...

Portaisiin sopisi hyvin joku seinän tai maton sävyistä, siis noille askelmille.
Kivoja kuvia ja ihna sisutus teillä :)

Ira kirjoitti...

Ihania kuvia ja kaunis koti! Tykkään rennosta meiningistä! :)
Portaat ovat kivat noin...

PirjopauliinaL kirjoitti...

Ihana tunnelma teillä! Tuolla varmasti viihtyy ja sielu lepää. Elämänmeininki!

Hanni kirjoitti...

Portaikko on kivan avara noin. Käsijohde toisella puolella riittää varmaan hyvin...ainakin meillä on riittänyt.

Väristä en osaa ehdottaa kuin valkoista tai vaaleaa harmaata, eikös teillä olekin harmaata lattiaa jossain päin taloa?

Sohvan suhteen olen samoilla linjoilla, siis meilläkin on vesipestävät päälliset, ja helppous ja huolettomuus on lapsiperheessä ehdoton juttu!

Kivan näköinen tuo olohuone ja lattia kiinnostaa, mitähän se on?
Isoja mattoja en ole osannut tässä kodissa lattiaan edes sovittaa vaan ollaan elelty ilman, ja sen kyllä näkeekin lattian kunnosta. Toisaalta, tämä meidän lattiahan oli pintaviallinen ja saimme siitä jälkikäteen asian ilmitultua korvauksen, mutta välillä harmittaa. Vaikka elämisen jälkiähän ne vaan on!

Mukavaa viikonloppua!

Niina kirjoitti...

Eläväisiä meniäisiä teilläkin, ihana nähdä... kun olin aivan varma, ettei varmaan muilla kuin meillä! Välillä sanon huh,huh. Kaunis koti ja kiva blogi sinulla.

Valloittava valkoinen kirjoitti...

Oi kun niin kaunista ja tosiaan avaraa ja lapset tykkää kun on tilaa missä mennä meillä helisee mun pää kun tässä 13 neliön olohuoneessa hypitään sohvalla mutta onneksi helpotusta luvassa tulevana vuonna!;)Kaide taitaa olla hyvä seinällä jos muuten ei pelota avarakohta tippumavaarana;)

Oikein hyvää viikonloppua sinulle!
Anu

pioni kirjoitti...

Sohvapöytänne on aivan ihana.

Elsa kirjoitti...

Kaunista ja avaraa, minä tykkään kovasti! Astialaatikossa on mukavaa särmää ja kuluneisuutta, siis se on h i e n o!

Leppoisaa viikonvaihdetta!

Rebecca / Sanctuary kirjoitti...

Teillä on niin kaunista, hirmuisesti olette saaneet aikaiseksi! Ja leikkihuone on ihan mahtava, mukavan näköinen tunnelma, kun on niin kivoja vanhoja kapineita :)

kati kirjoitti...

Hauskaa kun muiltakin löytyy samaa sohvapolitiikkaa ;) Itse en arastele enää valkoista sohvaa lainkaan, sillä senhän saa tarvittaessa vaikka valkaista jos tulee joku tosi sitkeä tahra.

Kiva kun tuli portaisiinkin maalausvinkkejä. Itse olen ajatellut lähinnä just harmaata, kun meillä on sitä muuallakin. Myös sellainen vanhan puun ruskea kiinnostaisi.. kun löytäisi hyvän sävyn..

Hanni: Meillä on puulattiat. Olkkarissa se hiottiin ja laitettiin lumi-niminen pastasävy, josta kuultaa pikkuriikkisen oksankohdat läpi. Sitten vielä laitettiin lakka päälle, kun sama lattia jatkuu eteiseen saakka ja on aika kovalla kulutuksella. Vahaus olisi ollut toisaalta varmaan kivempi, mutta kun sen jälkeen ei voi kun vahata. Meillä seuraavan remontin kohdatessa lattiat varmaankin maalataan niin tämä nykyinen pinta ei estä sitä.

Ihania kommentteja kaikilta, kiitos.

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Vauhtia piisaa teillä ainakin. Ei sitä uutta sofaa kannata ostaa ennenkö eläkkeellä.Sillon istutaan sievästi eikä kiehnätä jalat koukussa koko perheen voimalla.
Oma lempparisohvamme on päällystetty ja kunnostettu jo kerran mutta uutta ilmettä kaipailen jälleen.
Mahtavia loikkia viikonloppuunne toivottelee Kaisa

Marielisa kirjoitti...

Kaunis olohuone teillä ja kauniit kuvat!

Tuo portaikon avoimuus on kyllä ihana asia - tykkään, samoin kuin astialaatikostakin, sopivasti elämää nähnyt kaunotar ;)

Mukavan vauhdikasta viikonloppua teille!

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Upeannäköinen asetelma olkkarin sohvapöydällä. Ihana astia! Muistatko, mikä värisävy on olkkarinne seinissä? Vaikuttaa sellaiselta, jota voisin itsekin hyödyntää.

kati kirjoitti...

anonyymi: beige seinissä on tikkurilan vanhan ajan värikartasta. Meillä taidettiin käyttää toiseksi vaaleinta beigen sävyä siitä kartasta (tai kolmanneksi??) Näin ulkomuistista veikkaisin. Me ollaan otettu melkein kaikki värit ja sävyt siitä värikartasta

Tuula kirjoitti...

Teillä on kivan näköistä - siistiä, kaunista ja rentoa samaan aikaan :) Ja tuo portaikon avoimuus tosiaan miellyttää silmää.

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis koti ja mahtava meno olohuoneessa.
Raput eivät kaidetta kaipaa. korkeintaan muutaman sellaisen pystypuun niin kuin meillä, jos turvallisuuden vuoksi haluaa. Ihanat lattiat!

Kevättä!
Johanna

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Oli pakko kommentoida, että teidän olohuone näyttää niin kodikkaalta ja simppeliltä !Portaat on tosi kauniit, kuten myös sohvapöytä =0)
Meilläkin on sama ostos vielä edessä, mutta vanha sohva saa vielä nauttia lasten riemusta ;0)

Keväisin terkuin; Hv76

Jenni kirjoitti...

Eksyin blogiisi ja ihastuin kotiisi. Talo ja miljöö ovat täydellisiä! Sisustustyylikin tuntuu niin omalta, että varmasti tulen hakemaan täältä inspiraatiota vaikka oma koti tuskin tulee toteutumaan kymmeneen vuoteen. Kauhea pesänrakennusvietti on kuitenkin iskenyt päälle mutta onneksi voin ihastella muiden omaa ja suunnitella omaa haavekotiani kaikessa rauhassa :)