Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

tiistai 23. maaliskuuta 2010

Aquilegia hybrida

Kävin meidän pihapiirin aittassa ja tein hauskan löydön. Löysin Akileijan siemeniä, jotka ovat vanhoja, ainakin muutaman vuosikymmenen takaa olevia. Pakkohan se on koittaa keväämmällä, josko ne vaikka tekisivät ihmeen ja itäisivät.

Muutenkin nyt olisi aika tehdä siementilausta. Jotain hauskaa ja helppoa. Tai ainakin kaunista! Kertokaahan, aiotteko te laittaa jotain siemeniä esikasvatukseen?
 
 

24 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Noitten kyllä toivoisi itävän, ovat sen verran eksoottisen näköisiä tuossa pussin kyljessä. Tiedän kyllä miltä akileijat näyttää mutta noissa on kyllä hienot värit :) Kannattaa kokeilla jos vaikka ihmeitä tapahtuisi!

Kirsikka

Sari kirjoitti...

Ihana akileija-sekoitus, upeita värejä. Ja hei, minulla olisi sinulle jotain blogissani!

Vuokko kirjoitti...

Aina kannattaa yrittää, vaikka pikkuisen epäilyttääkin.
Minulla kasvaa jo mm. orvokkeja,tomaattia,kurkkua, amppeliahkeraliisaa. Lisääkin laitan,kunhan kevät etenee. :)

Anne O. kirjoitti...

Minulla kasvaa jo tomaattia, kurpitsaa, zinniaa, ahkeraliisaa... siementilaukset tein joku aika sitten ja sieltä tilasin pääasiallisesti perennan siemeniä, esim pamparuohoa, joka on semmonen jättiheinä. Edelliseltä kaudelta olen kerännyt itse mm. samettiruusua, akileijaa, orvokkeja, kehäkukkaa, unikkoja yms, niitä heittelen sitten vähän lähempänä kesää esikasvatukseen.

Onnea akileijojen kanssa, ne ovat keijujen kukkia :)

Hanni kirjoitti...

Ihana pussi. Toivottavasti ne itävät! Akileija on yksi lempikukistani! Minullakin on akileijan (valko-pinkkien) siemeniä, sain ne anopiltani, joka taas sai omansa äidiltään...Haluaisin kyllä kovasti kasvattaa ne ja muutakin, mutta en osaa. Tai no, osaan kylvää, mutten sitten muista hoitaa :(.

Mutta pidän peukkuja noille siemenille :)

Teija kirjoitti...

Onpa jännää, toivottavasti itäisivät :)

Nonna kirjoitti...

Ihana siemenpussi! Minäkin tykkään akileijoista tosi paljon.

Kukkaistutuksia en ole vielä oikein tajunnut miettiä täällä lumen keskellä. Olisi kyllä aika mietinnälle. Ehkäpä...

Sini kirjoitti...

Voih, miten ihana siemenpussi! Toivottavasti edes yksi itäisi... Itse olen menossa viikonloppuna siemenostoksille. Varmaan lähinnä hyötykasvinsiemeniä tarttuu mukaan. Yrttejä ja sen sellaista. Saas nähdä! Mukavaa kevään odotusta!

pioni kirjoitti...

Voi miten ihana akilleijan siemenpussi.
Vielä en ole kylvöjä tehnyt, mutta ensi kuussa todennäköisesti aloitan muutamilla...

Butterfly kirjoitti...

Mikä aarre - kerropa myöhemmin, saitko vielä itämään! Keräisin viime vuonna naapuritontilta vanhojen akileijojen siemeniä talteen ja siirsin melkoisen määrän taimia juurineen. Siemenistä en vielä tiedä, mutta taimet ainakin juurtuivat :-)

Tiina kirjoitti...

Oih, miten kaunis pussi... Raaskiiko sitä repiä. Toisaalta, houkutus noiden itämiskokeiluun on myös varmasti suuri :) Kerrot sitten kuinka kävi!

Riitu kirjoitti...

Kaunis kuva tosiaan pussissa, hieno löytö.

Itsellä pensastomaatin, amppelimansikan, paprikan, salaatin, basilikan ja aitoelämänkukan siemeniä esikasvatuksessa ikkunalaudalla. Parvekkeelle siirtyvät kunhan alkukesä koittaa!

Laura kirjoitti...

Oi miten kaunis pussi! Toivotaan että itävät. :)

Mä olen ostanut tomaatin, paprikan, kesäkurpitsan, laventelin ja köynnös- ja pensaskrassin siemenet jo. Muita kukkien siemeniä ei vielä ole ostettuna.. Tomaatit pitäis jo kiireesti kylvää!

Galleri MochB kirjoitti...

Spännande att se vad som händer med fröna :O) Själv har jag också köpt en hel del fröpåsar, så nu bara väntar vi att snön skall smälta.
Kram Mia

Minna kirjoitti...

Toivotaan hyvää satoa!
Käy kurkkaamassa blogiani jätin sinulle sinne jotain kaunista :)

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

aivan ihana löytö! Voi juku. Itse en kai raaskisi avata, vaikka toisaalta sormet syhyäisivät kokeilemaan!

PirjopauliinaL kirjoitti...

Voi miten hieno löytö!
Minäkin aina jotain laitan kasvamaan, vaikkei oikein ole paikkaa ja tahtovat vaan kasvaa hurjan pitkiksi ja laihoiksi ronteloiksi. Hauskaa se kuitenkin on. Tällähetkellä kasvaa kuitenkin vain herneenversoja salaattia koristamaan :)

Pau kirjoitti...

Pitääköhän noi siemenpussin värit paikkansa?! Tänä vuonna taidan jättää tomaattiviljelmäni väliin. Kerrostalon ikkunalla jatkoviljely on kinkkistä, paahdetta. Jospa kokeilisin taas kiivin kasvatusta:) Se on helppo näihin olosuhteisiin. Maalle ostan taimet (Hakaniemen) torilta.

SariW kirjoitti...

Mahtava löytö jaloakileijaa !!!!! Kerrothan sitten miten kylvössä kävi...
Minä olen jo kylvänyt kerrottua petuniaa. Ja kohta kylvän mm. kultatesmaa, keijunmekkoa, siperianunikkoa.

Hanna kirjoitti...

Pelargonioita olisi tarkoitus laittaa! Viime vuonna laitoin ne vasta touko/kesäkuussa, joten kesti varsin kauan kun sain ne kukkimaan. Mutta upeita olivat, joten ehdottomasti koitettava uudestaan.

Kamomilla kirjoitti...

Olipa kauniissa pussissakin :)

Minttu kirjoitti...

Ostin juuri viikonlopuksi kotiin vaaleanpunaisia liljoja ja samalla tuli mieleen ajatus, että näitähän olisi kiva kasvattaa itsekin. Upeita kukkia, ja melko hintavia noin kukkakaupasta ostettuna (8,50 € / oksa).

Hanni kirjoitti...

Moikka, tulin huikkaamaan, että löydät muistamisen blogistani! Nappaa mukaan ja jaa eteenpäin, jos tahdot :)

Riikka kirjoitti...

Oi, ihanat kuvat! Niin upean näköinen tuo pussukka, voi mitä aarteita teiltä löytyykään! :)

Mukavaa pääsiäisviikkoa!