Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

torstai 28. toukokuuta 2009

Toukokuun lopulla

Pionit ovat kukassa ja odottavat siirtämistä kaivuutöiden alta. Tämä puska pitää kyllä kaivurin kauhalla siirtää, sillä se on päässyt kasvamaan niin isoksi ettei siirto lapiopelillä enää onnistu.


Ensimmäiset kevätkylvömme ovat tehtynä. Ohraa laitettiin ja nyt odotellaan kasvun ihmettä saapuvaksi. Meillä on pieni maatilkku, 5 hehtaaria viljeltävää talomme ympärillä, joten harrastuspohjalla mennään.

Marjamaalla on kaunis kukkaloisto. Siellä marjatuomipihlaja eli saskatoon kukkii suloisesti valkoisin kukin. Runsasta marjasatoa odotellaan saapuvaksi syksymmällä.

Muutama tulppaani säilyi myyrätalvesta...

Ongellakin on tullut lasten kanssa käytyä jo muutamaan otteeseen.
Ja vielä sinäkin ehdit seuraamaan Tanskalaisen maajussin elämää. Itse olen löytänyt sarjan vasta viime aikoina. Se tulee FST:ltä lauantaisin klo 20.15. Pystyyköhän noita vanhoja jaksoja muuten missään enää katsomaan?!


Aurinkoista viikonloppua kaikille!

perjantai 22. toukokuuta 2009

Leikkihuone

Lapsille on alakertaan valmistunut leikkihuone jo jokin aikaa sitten ja tässä vihdoinkin vähän kuvia. Verhoja ei ole, mutta en taida niitä kaivatakkaan ennen talvea. Näin on niin ihanan valoisaa. Vähän on vielä liian tyttömäinen fiilis huoneessa, mutta hankinnassa olevat matto ja verhot menevät sitten neutraalimpaan suuntaan. Pakko oli jo saada ihanista kankaista lippuviirikin huoneeseen, mutta tarkoituksena on tehdä unisex-malli, jahka pääsen kangaskauppaan täydentämään varastojani.

Tämän valkoisen matalan kaapin olen pelastanut sateesta keskellä yötä. Viime syksynä ollessamme remonttia paossa anoppilassa, oli mieheni sisko tuonut sinne vanhoja huonekaluja poltettavaksi. Osa huonekaluista oli jäänyt pihalle sateeseen ja minä olin jo mennyt nukkumaan, kunnes tajusin että ne kaapit on pelastettava. Niin sitten keskellä yötä herätin mieheni ja kävimme raahaamassa kaapit suojaan. Kaappien alkuperäinen väri oli sellainen likaisenruskea vuodelta 70 jotain. Nyt ne raikastuivat valkoisella maalilla ja ovat oikein hyvät lelujen säilytykseen. Kaappeja on siis huoneessa kaksi, molemmille lapsille omat ;) Etualalla oleva keinuhevonen on kirpparilöytö ja odottelee tuunausta.


Tässä huoneessa siis vain leikitään ja säilytetään lastenvaatteita. Yläkerrassa nukutaan ja tehdään tulevaisuudessa omat huoneet molemmille. Ajattelin siirtää yläkerran lastenhuoneiden remonttia siihen saakka kunnes ovat kouluiässä. Tämä saa riittää siihen saakka. Tuo kuvassa oleva vanha naulakko on löytö pihapiirissä olevasta aittastamme. Minusta siinä on ihana väri ja hurmaavasti rapistunut maalipinta.

keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Leikkimökin alkua

Lapsi kyselee leikkimökkiä. Miksi en vain soita ja tilaa? Olisi niin paljon helpompaa ja nopeampaa. Mutta kun mielestäni en saa mieheni lapsuudenkodista peräisin olevia ikkunanpokia, joiden ympärille joku ahkera voisi nikkaroida lapsille ihanan pikkuruisen mökin. Ovellekin olisi vaatimuksia. Ehdottomasti haluaisin aikuisten oikean, mutta vanhan sellaisen. Huokaus.

lauantai 9. toukokuuta 2009

Pihamaalla

Touhua on riittänyt. Niin töissä kuin kotosalla. Remontti sisällä on ollut pysähdyksissä jo jonkin aikaa. Edes verhoja en ole saanut kahteen uuteen huoneeseen laitettua. Syy siihen lienee se, että pihamaalla kuluu kaikkien aika mukavasti (kunhan ei sada kuten tänään saavista kaatamalla).

Jo viikko sitten istutettiin rivi Timoa eli varhaisperunaa maahan. Lapset hoitivat homman luovaa tarkkuutta käyttäen ;) Jos sitten Jussina saisi omia pottuja kattilallisen keittää.



Tyttö on ollut ahkerasti apuna perennojen purkituksessa, joita ollaan kaivettu ylös kaivurilta turvaan. Kukkapenkit alkavat näyttää aika surkeilta, sillä jäljellä on pian vain suuria ammottavia kuoppia. Puutarhan osalta ei liene järkevää odottaa valmista kovin nopeasti.

Ja lopuksi kurkistus kasvihuoneeseen. Siellä voimistuvat monta vuotta vanhat pelargoniat, samettikukan alut, mäkimeiramit, koristekaalit ja talvesta sinkkiämpärissä selvinnyt rakuuna. Salaattia pitäisi laatikkoon kylvää kun vain muistaisin ostaa siemeniä kaupasta.

torstai 7. toukokuuta 2009

Varhaiset valloittajat

Kaikki vapaa-aika (jota ei ole paljon) vietetään nyt pihamaalla. Ihanaa kun on jo joitain kukkia mitä ihastella. Tulppaanien kukintaa odotellessa, kaunista viikkoa kaikille!

perjantai 1. toukokuuta 2009

Kevään ensimmäiset

...kesäkukat istutettu!


Ja kuistilla talvesta selvinneet heiveröiset pelargoniat odottavat voimistumistaan.

Ihanaa kun kesä on ihan nurkan takana!