Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

lauantai 9. toukokuuta 2009

Pihamaalla

Touhua on riittänyt. Niin töissä kuin kotosalla. Remontti sisällä on ollut pysähdyksissä jo jonkin aikaa. Edes verhoja en ole saanut kahteen uuteen huoneeseen laitettua. Syy siihen lienee se, että pihamaalla kuluu kaikkien aika mukavasti (kunhan ei sada kuten tänään saavista kaatamalla).

Jo viikko sitten istutettiin rivi Timoa eli varhaisperunaa maahan. Lapset hoitivat homman luovaa tarkkuutta käyttäen ;) Jos sitten Jussina saisi omia pottuja kattilallisen keittää.Tyttö on ollut ahkerasti apuna perennojen purkituksessa, joita ollaan kaivettu ylös kaivurilta turvaan. Kukkapenkit alkavat näyttää aika surkeilta, sillä jäljellä on pian vain suuria ammottavia kuoppia. Puutarhan osalta ei liene järkevää odottaa valmista kovin nopeasti.

Ja lopuksi kurkistus kasvihuoneeseen. Siellä voimistuvat monta vuotta vanhat pelargoniat, samettikukan alut, mäkimeiramit, koristekaalit ja talvesta sinkkiämpärissä selvinnyt rakuuna. Salaattia pitäisi laatikkoon kylvää kun vain muistaisin ostaa siemeniä kaupasta.

15 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Ihania pikkuapulaisia sinulla! Ja nyt vasta muistin, että unohdin ostaa meidän lapsille kunnon siemeniä heidän saaressa olevia "puutarhojaan" varten. Täytyy yrittää muistaa ensi viikolla...

Katja kirjoitti...

Ihania apulaisia :) teillä ollaan pitkällä, täällä vasta idätetään perunaa ja mietitään, että pitäiskös pestä se kasvihuonekin.

Sokrutin kirjoitti...

Oi että mitä apulaisia! Kyllä nyt lapsetkin varmasti odottaa ensimmäisiä perunoita ihan eri tarmolla. Ihanaa kun lapset otetaan hommeleihin mukaan. Tää arvostaa! ;)

arleena kirjoitti...

Uudet perunat maistuvat niin hyviltä ja niitä sadaan täällä kotimaisina muutaman viikon päästä torilta.

Outi kirjoitti...

Kevät on sitten ihanaa aikaa!

Mä olen lievästi kateellinen kaikille, jotka omistavat kasvihuoneen. Itse en ole sellaista vielä saanut, mutta mutta... Kyllä se vielä joskus meidänkin pihalta löytyy!

Mari kirjoitti...

Suloiset pienet apulaiset:) Ihana kasvihuone teillä! Minäkin haluaisin joskus oikein kunnon kasvihuoneen... No on onneksi tuo pieni jolla harjoitella;)

Kiitos jälleen kerran ihanasta kommentista jonka jätit. Saat minut usein hymyilemään sanoillasi;) Ja sinun blogistasi tykkään kovasti. Ihanaa äitienpäivää Kati♥

Hanna kirjoitti...

Ihania puutarhahommia! Tuo perunanistutus näyttää tapahtuvan ihan kädenkäänteessä, kun on hyviä apulaisia =D

Mia kirjoitti...

Hei,

Tulin toivottelemaan ihanaa Äitienpäivää sinulle!!

Ihania pikkuapulaisia sinulla on puutarhahommissa. Noin ne asiat hoituukin käden käänteessä!! ;)

Voi kun olisikin oma piha joskus, edes pieni sellainen...

T: Mia

Hanna kirjoitti...

Moikka Kati,

Olisipa ihanaa jos olisi oman maan perunoita! Kyllä niitä kelpaisi syödä.

Aurinkoista ja ihanaa äitienpäivää!

H

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Toukotyöt näyttää olevan jo hyvällä mallilla.Apulaiset ainakin on superhyviä.
Mukavaa viikkoa toivottelee Pajupirtin Kaisa

~Maria~ kirjoitti...

Ihania kevätpuuhia teillä!

Ansku kirjoitti...

Ihanalta näyttää. Mutta voi, puutarhassa ei tule ikinä valmista, ei saa tulla ;) Minullakin on toukotyöt ohjelmassa ensi viikonloppuna, ja pelargonit näyttivät talvehtineen peruslämpöisessä tuvassa, enkelipelargoniaa lukuunottamatta.

-T kirjoitti...

Ai kun kauniita, elämänläheisiä kuvia sinulla!! :) Kasvimaapuuhastelut ovat myös täällä mielessä. Tulevana viikonloppuna viimeistään olisi pikkuisen tarkoitus laittaa perunoita myös maahan.
Olet saanut myös kukkia säilymään vuodesta toiseen... Sitä olen monesti ajatellut/haaveillut.

Marge kirjoitti...

Kauniita kuvia! Sellaista vanhan ajan ihanaa tunnelmaa!
Niinhän ne viisaat sanovat, että puutarha ei ole koskaan valmis. Niin kai se on...
Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua toivon sinulle!:))

kati kirjoitti...

Kiitos ;)