Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

torstai 9. heinäkuuta 2009

Oman maan herkkuja


Nyt se on alkanut. Nimittäin sananmukaisesti lähiruuasta nauttiminen! Ensimmäiset oman maan mullassa kasvaneet potut on herkuteltu ja esikoinen söi jopa 23 ja kuopus 11 kpl:tta ;) Eivät tainneet siis olla vielä kovinkaan kookasta kokoluokkaa meidän perunat... Pikkuruisen uuden sadon sipulinkin otin jo maasta, tillit voivat hyvin ja salaattia kasvaa ihan ylituotannolle saakka. Muutama mansikkakin on jo naposteltu. Hernemaan antimia odotellaan sekä kasvihuoneen tomaatteja. Pian ei haittaa vaikka tulisi ylläri ruokavieraitakin, kun kasvimaalta loihtii vaikka minkälaisen maalaismenyyn. Hauskaa, ekologista ja vieläpä todella maittavaa perusruokaa siis.

Keittiöfiiliksiin kun pääsin, niin nappasin köökistä vielä muutaman kuvan. Ikkunoihin olen laittanut kesäksi kevyet salusiinit, jotka ovat oikeasti tosi vanhat. Ainakin isäni mamman ellei vanhemmat. Pitsikin on siis luonnollisesti käsintehtyä. Pariin ikkunaan sitten ommeltiin alkuperäisiä salusiinejä mukaillen samanlaiset, jotta saatiin yhtenäinen ilme koko keittiöön. Pöydällä on aittasta löytynyt vanha hurmaava liina. Olen niihin nyt erityisen ihastunut.


21 kommenttia:

Vuokko kirjoitti...

Oman kasvimaan antimet: nams. Niissä maistuu kesä.
Vanhat käsityöt on kauniita. Ihailen suuresti niitä, käsintehtyjä taidonnäytteitä.
Mukavaa viikonloppua :)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kauniita kuvia, ihanan herkkiä! :) Oman maan antimet maistuu varmasti "makealle".

Mari kirjoitti...

Voi miten ihanat kuvat:) Kaunista ja herkullista! Mukavaa viikonloppua♥

Vekarus kirjoitti...

Aivan ihastuttavat salusiinit!

Mukavaa viikonloppua!

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Herkät lakananpitsiverhot olet laittanut kyökkiisi.
Ne on kyllä kauniita nuo käsintehdyt pitsit. Aatellaan kuinka paljon aikaa onkaan kulunut niiden virkkaamiseen.Ne on tehty oikein ajan kanssa.
Kauniit.

Pellon pientareella kirjoitti...

Todella kaunista ja kauniit kuvat. Hieno tuo pöytä ja sen pintakin! Minäkin haluaisin tänne tuollaiset verhot, vanhaa lakanakangasta on jo ostettuna.

-T kirjoitti...

Ai kun nautin täällä siun kuvias katsellessa... Oman maan sato on kyllä sitä parasta!! Ja tosiaan todellista lähiruokaa!
Pienellä kasvimaallani kasvaa myös muutamat potut, porkkanat, salaatit ja herneet jne... Ihanaa on odottaa satoa lisää kypsyväksi :)
Hyvää satokautta sinne edelleen!!!

arleena kirjoitti...

Makoisalta maistuvat vasta malta kerätyt perunat ja kasvikset.

Kauniit verhot

Kris kirjoitti...

Ihania kuvia sinulla, taitaa se teidän talokin olla ihana...
Katselin vähän kuvia miten teidän remontti on sujunut... minun pitää maalata kettiön puulattiaa se on lakattu ja pinta on kulunut. Mitä maalia olette käyttäneet? Entäs sävy työhuoneessa? Olisn tosikiitollinen jos voisit vähän opastaa...

vanamo kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
vanamo kirjoitti...

Hups, tuli kirjoitusvirheita sen verran, etta poistin koko tekstin... Kerroin vain, etta samoilla linjoilla ollaan... Kesalla on ihanaa syoda oman maan satoa mahdollisimman yksinkertaisessa muodossa. Jaakoon monimutkaisemmat reseptit sinne talveen.

Ihania satokuvia ja aivan iiihania tekstiileja!

Kamomilla kirjoitti...

Hei!
kiitos jättämästäsi kommentista! Kiva että kurkkasit sivulleni. Tuo meidän vaaleansininen kuisti on kyllä minun unelmien täyttymys, enkä ole vieläkään puolentoista vuoden jälkeen katunut värivalintaani. Tuo sama vaaleansininen toistuu sisääntulokuistilla, vessassa ja keittiön alakaapeissa. Keittiöseinien ja eteisen helmipaneeli on myös vaaleansinistä mutta vain hitusen verran tummempaa.
Mieheni ei pidä kokovalkoisesta sisutuksesta enkä minäkään kannata sitä 100prosenttisesti vaikka täällä blogimaailmassaa niitä lumenvalkoisia ihania koteja näkeekin koko ajan. Ollaan tyytyväisiä tähän meidän omaan valintaan, vaaleata mutta kuitenkin vähän väriä. Ja vaaleansinistä seinää vastaan tummanruskeat huonekalut nättävät niin kauniilta!

Toivottavasti värivalintanne onnistuu, kurkkaan kyllä tänne myöhemmin katsomaan, toivottavasti laitat sitten kuvia! :)

Ihanaa inspiraatiotäytteistä viikonloppua toivottaa Kamomilla

kati kirjoitti...

Heissan vaan kaikki! Ihan tässä punastuu kommenteistanne. Kiitos vaan.

Kris: meillä on keskituvan lattiat maalattu muistaakseni sävyllä lumi ja siitä jäi sellainen kuultovalkea pinta. Työhuone ja leikkihuone on maalattu Tikkurilan vanhan ajan värikartan sävyllä 364x. Sävy on vaalein harmaa mitä siitä värikartasta löytyy.

Kamomilla: kiitos kun kurkkasit blogiini ja jaoit kokemuksen vaaleansinisestä. Purkki on jo ostettuna ja huomenna maalataan. Minäkään en osta ihan kokovalkoista sisustusta, joten pikkuriikkisen väriä siellä täällä mutta yleisilme kuitenkin vaalean harmoninen. Se on meidän juttu.

Kris kirjoitti...

Kiitos, vastaus tuli nopeasti! Täytyy vain ryhtyä toimeen. Olen mettnyt lattian sävyä pitkään ja kun näin teidän harmaat lattiat nin tiesin että siinä se on. Pikkusen askarruttaa miten maalattu lattia kestää koiren kynnet...

Marge kirjoitti...

Hei Kati!
Aivan ihastuttavat kuvat!! Nautin todella!! Varmasti maukasta lähiruokaa ja iiiihanat tunnearvokkaat salusiinit!!
Hyvää satokauden jatkoa!!:))

Maria Kiiveri kirjoitti...

Moikka!
Aivan tuli vesi kielelle kun katselin kuvia teidän oman maan herkuista:) Ei ihme, että on maistunut hyvin lapsillekin.
Mukavaa kesän jatkoa teidän poppoolle!

Missfrida kirjoitti...

Todella kauniit verhot! Puhdas valkoinen ja pitsi yhdessä ovat kaikkein kauneinta.

Unknown kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Vintage living kirjoitti...

Kasvimaanne tilanne kuulostaa samalta kuin meidänkin ja poikien suuhun uppoaa sama määrä uutta perunaa:D Salaattia tuli laitettua kanssa kerralla melkoinen määrä ja pariin kertaan kylvin vielä lisää, riittää koko kesän joka aterialle ja leivän päälle varmasti;)
Edellinen poistettu kommentti oli mun....sorry, sekoilin sanoissani.

kati kirjoitti...

Kiitos vielä kaikille kommentin jättäneille.

Vintage living: tuo onkin järkevää että kylvää muutamassa erässä salattia niin riittää tuoretta koko kesäksi. Pitää muistaa ensi vuonna ;)

Sarppa kirjoitti...

Ihanat verhot ja maanantimet herkullisia..nam