Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Kesälomalle

Joskus sitä tuntee, että on minulla sitten mukava työ. Viimeisinä työpäivinä olin nimittäin mukana järjestämässä lapsille seikkailuradan luonnon helmaan. Suosikkikukkani Vanamo oli metsässä ihanassa kukassa ja muutenkin päivä tuli vietettyä leppoisasti polkuja tallaten. Tuulikin vielä sopivasti, niin metsän ötökät eivät kiusanneet oloa. Nyt onkin sitten neljän viikon loma alkanut!

x x x

Minun on jo monta kertaa pitänyt laittaa tänne maailman parhaan raparperipiirakan ohje. Tein sitä pojankin synttäreille ja muutamalle lupasin reseptin lähettää. Joten tässä tämä:


Ritvan raparperipaistos

Pohjalle:
1 l raparperipaloja
1,5 dl sokeria
2 tl perunajauhoja

Päälle:
2 munaa
1 dl sokeria
1dl voisulaa
1 tl vanilliinisokeria
1tl leivinjauhetta
1 dl kookoshitaleita
1,5 dl vehnäjauhoja

Pinnalle: raesokeria

Levitä raparperipalat voideltuun vuokaan. Sekoita keskenään sokeri ja perunajauhot, ripottele ne raparperipalojen päälle. Peitä vuoka foliolla tai kannella ja anna raparperien hautua uunissa 175 asteen lämmössä 15-20 min.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon voisula ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina vuokaan raparperien päälle. Ripottele pinnalle raesokeria. Paista leivonnaista 175 asteen lämmössä 25-30 min. Tarjoa paistos vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Ja on takuu hyvää!

15 kommenttia:

vanamo kirjoitti...

Hyvalta kuulostaa tuo leivontaohje. Taidan kokeilla ohjetta heti, kun siihen tulee tilaisuus.

Ihania kuvia vanamosta. Olin toivonut saavani kuvia siita tana kesana, mutta pelkaanpa etten enaa ennata... (Ensi kesana sitten...) :)

Anonyymi kirjoitti...

Maistuvan oloinen piirakkaresepti, täytyykin kokeilla. Kiitos siitä kun jaoit sen. Minä kun saan raparperipiirakasta aina jotenkin puisevaa.

Ja tuo vanamo on kyllä metsän pieni kaunotar. Ihana kuva.

Annika - Vaahteramäen lapset kirjoitti...

Täytyypä kokeilla tätäkin! Yhtä uutta raparperireseptiä olen jo kokeillut, ettei aina jumitu yhteen ja samaan kaavaan.
Aurinkoista lomailua!

Elsa kirjoitti...

Ihanaista lomaa Sinulle!

Kaunis metsäkuva, tulee olo että metsään olisi päästävä täältä kaupungista!

Edellisen postauksen kasvi - liekö lankaköynnös - on viehättävä, ja sopii kuluneeseen ruukkuun tosi hyvin.

Ilona kirjoitti...

Hyvää lomaa!

TeeKoo kirjoitti...

Samantyyppistä piirasta olen myös tehnyt :) Ainakin pinnalle siinä ripotellaan myös raesokeria. Tykkään kun ne jäävät valkoseksi ja muuten kakku saa väriä :)

Kauniita on kuvasi!!! Vanamon kukkanen, se on herkän kaunis!

Antoisaa ja leppoisaa lomaa!!!

Satu kirjoitti...

Heippa! Mukavaa ja rentouttavaa lomaa! Toivotaan kesäkelejä ;D

Parolan asema kirjoitti...

Kiitos reseptistä! Tätä täytyy kokeilla, täytyykin ostaa raparperia hetimiten, kun pihasta ei harmi tällä hetkellä löydy. Hauskaa lomailua ja rentoa oloa :)

pioni kirjoitti...

Ihanaa kesälomaa!
Tuota raparperipiirakan ohjetta täytyy kyllä kokeilla.

maano kirjoitti...

upea tuo eka kuva :) , piirakka varmasti herkkua :)

Miia kirjoitti...

Piirakka maistuisi. Voi, kun saisi oman raparperipenkin, mutta ei tuohon meidän pihaan taida mahtua sellaistakaan. Keskitupa näyttää muuten aivan ihastuttavalta. Varmasti mukava paikka istuskella. Tuo pöydän väri on mielettömän kiva piristysruiske ja miten kivasti tuon väriset kukat käyvätkin juuri tuolle pöydälle maljakkoon... ihana. Kaunista heinäkuun jatkoa!

Marge kirjoitti...

Kiitos raparperipiirakan ohjeesta, täytyypä kokeilla! Ja ihanaa lomaa sinulle!!
Ps. Voi, kuinka lutusia kissanpoikasia!! Ja keskitupa on kodikas ja kaunis!

kati kirjoitti...

Moi vaan kaikille ja kiitän taas vain yhteisesti kommenteistanne! Hauskaa että raparperiohje herätti kiinnostusta. Se tosiaan onnistuu helposti ja on maistatettu nyt sen verran monella että kehtaa kehua ;) Kiitos vain Ritvalle jolta ohje on saatu.

Piah kirjoitti...

Meillä syödään tuota raparperikakkua aina kerman kanssa...siis mitä ei ole vispattu.Kuulostaa ehkä oudolta mutta maistuu...tosi hyvälle!!!/Pia Heikura

Anonyymi kirjoitti...

Oli muuten todella ihanaa raparperipaistosta, suosittelen!

Terkuin
Vierahat Vantaalta ;)