Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

tiistai 25. maaliskuuta 2008

Hiljaa hyvä tulee?


Meillä on ollut tarkoitus aloittaa remonttia tässä kevään korvalla, mutta vieläkään ei olla löydetty sopivaa timpuria, jolta saataisiin arvokkaita vinkkejä ja tietotaitoa vanhan korjaamiseen. Tarkoituksena on ensimmäisenä aloittaa lattian vaihdolla (kuva) talon "vanhasta päädystä" eli sieltä mistä voi tulla eniten yllätyksiä. Tähän tosiaan tarvitsemme hyvää ammattilaista sanomaan miten sen teemme oikein, sillä lattia avataan maahan saakka. Pitää jatkaa etsimistä!

Olen muuten päättänyt olla ottamatta remontista turhaa stressiä toteamalla vain, että hiljaa hyvä tulee ;) ! Toivotaan, että säilytän mielenrauhani edes jonkin aikaa, hih. Tarkkoja aikatauluja en suostu laatimaan ja olen päättänyt myös, että asumme ainakin suurimman remontin ajan vuokralla muualla, koska minä en halua lapsiani asumaan rakennuspölyn sekaan.

12 kommenttia:

jaana kirjoitti...

Tsemppiä remonttiin!!!

Heidi kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä tuo sinun asenteesi, kyllä. Hiljaa hyvä tulee, ja kannattaakin tehdä hyvin kun kerran rupeaa tekemään. Saatte sitten vuosikymmeniksi eteenpäin hyvän ja mieleisen kodin.

TSEMPPIÄ TOSI PALJON ja jaksuja =)

Heidi
<3

Merja K kirjoitti...

Meillä kävi Unelman kanssa hyvä tuuri, koska välittäjä tiesi suositella hyvää hirsitaloasiantuntijaa. Saatiin palkattua hänet hommiin ja remontti alkaa ensi viikolla :) Ensin otetaan keittiö auki ja katsotaan miltä ne hirrat pahvien alla näyttävät. Onnea etsintään, kyllä se asiantuntija tulee vielä vastaan. Talowanhus kannattaa tosiaankin remontoida rakkaudella ja ajan kanssa

Valloittava valkoinen kirjoitti...

Ihana asenne sinulla tuollainen tarviis olla minullakin...meillä kyllä nyt rempat vähäksi aikaa ohi...mutta jotain isompaa on tulevaisuudessa tuleva tai on pakko tulla kun tila loppuu!
Ja voimia sinulle!

kati kirjoitti...

Kiitos tsempeistä jaana ja heidi! Sitä kyllä tarvitaan.

merja k: tässä tosiaan tarvitaan vähän onneakin, että saadaan hyvä asiantuntija projektiin mukaan. Hyvä että teillä on jo sellainen ja remonttinne voi alkaa. Meille esim. rautakauppias suositteli erästä kirvesmiestä, mutta muilta hänestä kyseltyämme saatiin aika tylyjä kommentteja. Tässä pitää olla vähän varpaillaankin näiden suosittelijoiden kanssa.

kati kirjoitti...

anu: itseasiassa mä haluaisin etten ihan näin paljon tutkisi ja miettisi asioita etukäteen. Haluaisin joskus antaa vaan mennä ja katsoa sitten seurauksia jälkikäteen...

Maissi kirjoitti...

Moi Kati! Teillähän on silti edetty vauhdilla, kun viimeksi juteltiin, haave oli vielä kaukainen! Ihanaa, että asiat ovat liikahtaneet eteenpäin :´). Kyllä asiantuntijaa kannattaa etsiä huolella. Mulla voisi muuten olla jotain vinkkejä, täytyis olla yhteyksissä..

Maissi kirjoitti...

Hei taas! Kurkkaappa tänne; http://www.rakennuskulttuurikeskusherrala.fi/osaajat.html

kati kirjoitti...

maissi: hyvä kun muistutit, tuo herrala löytyikin linkkilistaltani (loputtomalta sellaiselta), mutta oli unohtunut sinne.

magi kirjoitti...

Stressiä kannattaa välttää viimeiseen asti ja hyvä työmies on kullanarvoinen tänä päivänä! Onnea metsästykselle!

ilona kirjoitti...

Hyvä timpuri on todellakin kultaakin arvokkaampi,jos sellaisen löytää!Viisas päätös,asua muualla rakennusaika.Itse muutimme alakertaan yläkerran ollessa kesken, ja kyllä oli pinna tiukilla monesti:)Onneksi se on takanapäin!

Unknown kirjoitti...

Kivan rauhallisesti tosiaan otat ISON projektin :). Onnittelut mielenrauhasta! :D

Voi että tuosta harmaasta lautalattiasta tulee niin mummola mieleen... huoh :). Tavallaan voisi omaankin kotiin joskus tuollaista laittaa, vaikka ihan sitten kaupunkikotiin. Jännä kun jossain päin taas on lattioita maalattu enemmän sellaisella ruskehtavan punaisella maalilla... Olisi hauska tietää, onko noissa tosiaan alue-eroja. Meidän mummola kun on Rautalammilla.