Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Muuttaisitko maalle?

Sain työpostiini mainoksen ELMA-messuista, jotka ovat ensi viikonloppuna Helsingissä. Uskoisin että blogissani vierailee myös niitä, jotka haaveilevat maalaiselämästä ja maaseudun rauhallisesta elämäntavasta. Eli ne joita kiinnostaa, niin lukekaas tää...


Miksi kuluttaa aikaa ruuhkissa ja kärvistellä ahtaissa neliöissä, kun voit kokea aitoa elämänlaatua asumalla oikealla maaseudulla lähellä luontoa ja mutkattomia ihmisiä? Näihin ja kymmeniin muihin maallemuuttoa puoltaviin syihin voit tutustua ELMA-messuilla Etelä-Pohjanmaan LEADER-ryhmien osastolla, jossa esittelemme eteläpohjalaista maaseutua ja sen elämää täynnä olevia kyliä.

Mielestämme ei ole turhaa uhoamista väittää, että Suomen komein maaseutu sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla. Onhan maakunta kuulu sen vireistä kylistä, joissa yhdessä tekemisen perinne elää vahvana. Pohjanmaan lakeudet eivät kuitenkaan ole säilyneet elinvoimaisina sattumalta. Todellisuudessa se on seurausta muun muassa pitkäjänteisestä kehittämistyöstä. Etelä-Pohjanmaan LEADER-ryhmät, siis maaseudun kehittämisyhdistykset Aisapari ry, Kuudestaan ry, Liiveri ry ja Suupohjan Kehittämisyhdistys ry, ovat olleet tukemassa kylien omatoimisuutta ja yrittäjyyttä jo yli kymmenen vuoden ajan yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen kanssa.

Etelä-Pohjanmaalla on satoja kyliä, joissa on vahva yhteishenki, suunnitelmallista kylätoimintaa ja monipuolista hanketoimintaa. Osastolla esittelemme niistä vain muutamia. Kymmenet kunnostetut kylätalot, laavut, urheilukentät, ratsastusmaneesit, luontoreitit, osuuskunnat, tapahtumat sekä sadat muut yhteisponnistukset kuitenkin todistavat, että ainakin Etelä-Pohjanmaalla uskotaan vahvasti myös maaseudun tulevaisuuteen!

Jos siis ELMA-messut ovat ensi viikonlopun vierailulistallasi, tule piipahtamaan myös meillä!     

Etelä-Pohjanmaan LEADER-ryhmät
maaseudun kehittämisyhdistykset

7 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Niin, kyllähän täällä se komein pala Suomea on. :) Vaikka asunkin kaupungissa, ja vieläpä savossa!, olen erittäin tyytyväinen että lähdin. Muualla asuessa kotia oppii arvostamaan entistä enemmän ja ehdottomasti suuntaan takaisin lakeuksille opiskeluiden loputtua. :)

Nyt olen viikon lomailemassa E-P:llä, eikä tästä voisi kyllä tyytyväisemmäksi tulla. :)

Miia kirjoitti...

Kyllä todellakin oon samaa mieltä. Seinäjoella asun enkä pois muuttaisi :) Keskustaan ei oo pitkäkään matka ja silti tuntuu, että asuisi maalla. Ihan on mun lenkkimaisemien näköisiä noi kuvat :) Mikä sen ihanampi aloitus viikonlopullekaan kun reipas lenkki koirien kanssa laavulle, tuli palamaan ja aamupalaa tulen loimussa. Pitäiskin taas toteuttaa itsekin :)

Laura kirjoitti...

jos en jo asuisi (maalla) niin muuttaisin! :)

Etelä-Pohjanmaasta ei ole kokemusta, varmasti hienoa, mutta on täällä kaakonkulmallakin aika komiaa. :)

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Eläköön Maaseutu!
Haaveissa vain oot mun. Lapsuus on vietetty maaseudulla ja näin isona tekee mieli sinne. Mutta kun se koti on luotu tänne niin on vaikea lähteä.
Iloista Katinpäivää Sinulle ♥
Kaisalta

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Tää on niin ihana aihe! Monesti aika romantisoitukin visio, mutta itse en kaupunkiin koskaan osaisi muuttaa. Kyllä vain maalla moni asia on helpompi! Vaikka itse tosiaan en maatalossa asu, niin ihan on peltoja kyllä ympärillä. Mieluummin syvemmälle maaseutua kuin lähemmäksi kaupunkia :D

Saila kirjoitti...

Kävin viime kesänä ensimmäistä kertaa oikein kunnolla, paikkoihin tutustuen, Etelä-Pohjanmaalla. Jos en jo asuisi maailman kauneimmassa saaristossa Turun suunnalla niin saattaisin pakata kimpsut ja kampsut ja muuttaa teillepäin. Niin ihania ihmisiä, tarttuvan sympaattista puheenpartta ja hienoja maisemia, elävää maaseutua.

kati kirjoitti...

Heissan kaikki ja kiitos kommenteistanne! Kyllä täällä maalla on mukavaa, mutta totuus on se, että välillä on pakko päästä isoollekin kirkolle shoppailemaan yms. Kaikella kun on puolensa.