Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

maanantai 12. huhtikuuta 2010

Pariisin vinkkejä kaipailen

 

Pikapostaus vaan, jotta saan tuon pääsiäistervehdyksen alemmas ;) Poden kotosalla väsyttävää flusssaa, tosin illaksi on pakko mennä kuitenkin heittamään pieni työkeikka. Huokaus.

Postauksen aiheena on Pariisi, jonne olen mieheni kanssa lähdössä vappuviikolla. Olemme matkassa 5 päivää. Ekakertalaisena haluaisin kuulla teiltä pariisin kävijöiltä vinkkejä reissulle. Nyt on niin veto poissa, etten jaksais edes surffailla netissä ja etsiä tietoa kohteesta. Eli jos löytyy jotain kivaa ja ehkäpä jotain erikoista kerrottavaa kahviloista, kirppareista, nähtävyyksistä ym, jota ei löydy turistioppaista, niin kertokaahan ihmeessä. Jos sinun blogistasi löytyy Pariisi postauksia, niin annahan vinkkiä siitäkin.


 Olen saanut myös kauniin tunnustuksen seuraavilta ihastuttavilta blogeilta. Iso kiitos, olen otettu.

Käykäähän tutustumassa heidän ihaniin ja inspiroiviin blogeihinsa. Olen nyt niin myöhään liikkeellä tämän kanssa, että jätän tunnustuksen tällä kertaa edelleen jakamatta.

Jään taustailemaan ja parantelemaan itseni matkakuntoon. Mukavan kevästä viikkoa kaikille!

22 kommenttia:

Teija kirjoitti...

Pariisi on kyllä aivan ihana kaupunki!! Niissä "perus"nähtävyyksissä riittää kyllä ihasteltavaa moneksi päivää. Mulla ei muuta vinkkiä ole, kuin että ehdottomasti kannattaa metrolippu ostaa heti. Sillä pääsee niin kätsysti ja nopsasti ja helposti kaikkialle. (Tuttavapariskunta ei ollut ostanut, ja oli rakkojen ja väsymyksen lisäksi tullut perheriitakin.. ;)

Oikein ihanaa reissua!

eija kirjoitti...

Itse olin Pariisissa kaksi viikkoa sitten. Metro on ehdoton juttu, ostimme Pariisi kortin, jolla pääsi lisäksi Rer-junalla. Nähtävyyksiä riittää ja kummasti aikaa kuluu. Koko päivä kului aina kävellessä ja ostoksia tehdessä. Joten hyvät kengät ovaT ehdottamat. Jos ostoksia haluaa tehdä, niin ehkä kannattaa suunnata Outlet alueelle Pariisin ulkopuolelle, siinä vieressä on vieressä todella iso ostari myös. Jää pois pysäkki ennen Disney worldia junasta.
Sunnuntai-aamuna Sacre Coeurissa oli laulumessu, alkoi silloin 10.30 se oli vaikuttava. Samoin Eiffel-torni jne.. Ihanaa matkaa!

Hanni kirjoitti...

Mulla ei ole Pariisin vinkkejä tarjolla, kun en ole siellä kuunaan käynyt (vaikka voisin mieluusti lähteäkin sinne)! Tulin muuten vaan moikkaamaan ja hyvää matkaa toivottamaan. Nauttikaa ja viettäkää ihana Pariisinmatka :)

Ja muuten: ihanat pääsiäiskuvat tuolla alempana!

Minna kirjoitti...

Mukavaa Pariisin matkaa,se on ihana kaupunki! Vinkkinä tulikin jo, että hyvät kengät kannattaa ottaa. Siellä tulee kuitenkin käveltyä paljon.

bean emäntä - bea's kirjoitti...

Siellä on pari hyvää kirpparia, jotka on kyllä mielestäni mainittu oppaissa. Muistaakseni se pohjoisempi on parempi, mutta en kuollakseni muista nimeä. Kukonlaulun aikaan kannattaa olla liikkeellä.

Oliko tästä nyt sitten apua, njaa. Joka tapauksessa pikaista paranemista!

Tiina kirjoitti...

Kurkkimassa kauniita kuvia kauniissa blogissa. :)

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Eipä ole antaa vinkkejä, kun en ole koskaan moiseen paikkaan pässyt.

Onnea sinulle reissunne johdosta!

Tuulella kirjoitti...

Valitettavasti olen kulkenut vain ohi :) Muutamalta kaupunkimatkalta olen oppinut, että kannattaa hankkia kotimaasta hyvä kohteen opas (vaikka kirjastosta) ja listailla sieltä vinkkejä etukäteen.

Toivotan oikein ihanaa lomaa!

Ansku kirjoitti...

Oijoi, Pariisiin! Ja vielä kahdestaan miehen kanssa. Olispas ihanaa.

Olen ollut Pariisissa viimeksi 9 vuotta sitten... Mutta vinkkaan kahvilat (jos tykkää kaakaosta, niin joissain kahviloissa kaakaota varten tuodaan kannullinen kuumaa maitoa ja kannullinen sulaa suklaata, namsk), jos paleltaa niin myös glögityyppinen Vin Chaud on hyvää.

Puistot on kivoja, ja kannattaa mennä syömään myöhään, ravintolat aukeaakin yleensä vasta klo 19 aikaisintaan. Olen syönyt hyvin 5. kaupunginosan ravintoloissa ja Montmartrellakin taisi olla yksi kiva paikka.

Tuolla eka viestissä oli mainittu Sacre Coeur. Jos sinne menee, niin kannattaa mennä sivuovesta, josta pääsee kiipeämään ihan tornin ylös asti ja näkee huikeat Pariisin kattomaisemat.

Matkakuumeen herättelyyn ja flunssan paranteluun kannattaa köllöttää viltin alla, juoda kuumaa teetä ja katsoa Amelie dvd:ltä.

Sari kirjoitti...

Meiltä löytyy, lähinnä tietysti lastenvaateshoppailua:
http://www.minityyli.fi/loma/?p=796

Ihanaa matkaa!

Tuire kirjoitti...

Se kuuluisa kirppisalue porte de clignancourt
on aivan mieletön!

Raahasin Finnairilta sieltä puutarhatuolin. :)

Nina kirjoitti...

Kiitos pupu vinkistä. Ongelmaksi muodostui tällä hetkellä liian pitkä välimatka ja meidän juuri nyt tapahtuva muutto ja samanaikaisesti kahden yrityksen pyöritys...mistähän näitä tunteja saisi lisää?

Ei hiisi toi tulivuorenpurkaus...kauankohan kestää saada kenttä auki?

Maurelita kirjoitti...

Melkein kaikki Pariisin postaukseni ovat tuolla :

http://www.maurelita.com/paris/

Ja linkkejä ja vinkkejä lisää julkisella feissari-sivullani :

http://www.facebook.com/maurelita2.0

Ja ravintolasuosikkini :

http://www.fra.cityvox.fr/cityreporter_paris/miss-pligaa_706240/CarnetLieuxCityReporter?vilVoulue=PAR

Tervetuloa !

Marge kirjoitti...

Oi oi ja ai ai:))) Ihanaa pääsette Pariisiin!!!:) Sinne joskus minäkin aion ehdottomasti suunnata perheeni kanssa!!:))
Teillä on varmasti upea matka! Nauttikaa!!!! Eli oikein ihanaa reissua!!:))

Kuukki kirjoitti...

Kurkkaapa Rajamäen Rykmentti -blogia, jota pitää 20 vuotta Pariisissa asunut Sari: http://rajamaenrykmentti.blogspot.com/

Siellä on pieni Pariisin-opas.

Oikein hauskaa matkaa, toivottavasti tuhkapilvi ei estä sitä!

Pia kirjoitti...

Kiva! Taas löytyi ihana "vanha-talo-blogi". Meilläkin on projekti Pohjanmaalla, ja onneksi muita projekteja löytyy täältä, saan lisää energiaa tähän remontointiarkeen kun näen että muutkin ovat puurtaneet. En ole valitettavasti käynyt Pariisissa, mutta hyvää matkaa!

kati kirjoitti...

Hyviä kommentteja ja linkkivinkkejä, ISO KIITOS niistä kaikista! Tuhkapilvikin näyttää sopivasti väistyvän tieltämme, joten matkaan luultavasti pääsemme. Tässä koneella notkun ja aloin tekemään suuntaa antavaa ohjelmaa viidelle päivälle. Huomenna tsekkaan pakattavat tavarat ja sit jo pian mennään ;) Sää Pariisissa lupaa hyvää, jee!

-T kirjoitti...

Oikein hyvää matkaa ja vapun seutua teille :)

Hanni kirjoitti...

Huhuu, tulin kurkkimaan missä olet? Tauolla? Vielä matkahumussa ;) ?

Mukavaa viikkoa :)

kati kirjoitti...

Jeps, takaisin kotosalla ollaan ja nyt vasta avasin blogini! Ihanaa Hanni kun jo kaipailitk, eilen yöllä tultiin. Reissu oli mahtava, teen postauksen jahka saan aikaiseksi ;)

Ainosofia kirjoitti...

Hei,
voi - te pääsitte reissuun.
Meillä oli juuri pahmipaan aikaan reissu eikä päästy matkalle ollenkaan :(
Olen kerran aiemmin käynyt ja jospa tässä vielä päästään uudelleen.
Kerrohan kuulumisia ;)

Saara kirjoitti...

Hei, blogissani on jotain siulle!! Haluan antaa Sulle Aurinkoisen tunnustuksen!! :)