Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

lauantai 6. helmikuuta 2010

Kierrätystä leikkihuoneessa

Meillä on kodissa paljon kierrätettyä, tuunattua, muilta saatua tai itse rakennettua tavaraa. Aivan kaikki vieraamme eivät jokaista "juttua" selvästikkään ymmärrä eivätkä näe romujen kauneutta kuten me - mutta mitäpäs siitä ;).

Tässä on yksi esimerkki meidän talosta: kierrätettyä tavaraa pullollaan oleva lasten leikkihuone. Myös edukkaista ratkaisuista pidämme, esim. tämän huoneen tapetit maksoivat poistokorista yhteensä vain 24 euroa. Lelut saa näppärästi piiloon penkin alle faarin tekemään isoon pyörälliseen laatikkoon. Penkki on pihapiirimme aittasta, pesty ja tuotu sisälle. Sieltä on tuotu samaten naulakko ja vanha peili. Vanhan pulpetin sain kummitädiltäni. Sen hilseilevä sini-punaväritys vaihdettiin kauniin harmaaksi ja liitoksia vähän paranneltiin. Bambi on 2 euron kirpparilöytö. Samaten keinuhevonen on kirpputorilta. Leikkihella on alunperin ollut yöpöytänä. Jo kesällä alkoi sen maalaus, ja tuossa ennen joulua se sai verhot ja levyt nappuloineen vielä yllensä. Tuo kangaskin siinä on isäni tädin muuttokuorman alta. Huoneen pieni valkoinen kaappi on polttopuukuormasta pelastettu. Maalattu vaan valkoiseksi. Niitä on itseasiassa huoneessa kaksi. Mutta yksi uusi ostettu kaluste huoneessa on ja se on Ikean vaatekaappi, joka näkyy himmeästi tuolta peilin kautta.

Huoneessa ei ole edelleenkään verhoja, mutta kangas on jo ostettuna. Josko saisin sen näillä lumilla ikkunaan saakka ;)







45 kommenttia:

Tuulella kirjoitti...

Mukava huone. Tuo hella on aivan ihanasti tehty! Kyllä kierrättäminen kannattaa.

anrinko kirjoitti...

Niin kaunista! Minusta aivan täydellistä. =)

Saara kirjoitti...

Aivan ihan leikkihuone, todella nätti.. :) Ja kirrätyshän kannattaa!

Viivu kirjoitti...

:) Hassua! Itse olen törmännyt samaan, että osa ihmisistä pitää meidänkin tavaroita romuna :) Vaikka itsestä ne on just niitä ihania löytöjä ja ratkaisuja...

Tykkään! Ihanan näköstä!

Emmiina kirjoitti...

Minuun osuu, uppoaa, kolahtaa ; ) ... Ihana huone!

Joana kirjoitti...

Kaunista ja viihtyisää! Huone vaikuttaa ihanan avaralta. Kyllä kelpaa lasten leikkiä...

Galleri MochB kirjoitti...

Såå charmigt och alldeles perfekt, och tänk så billigt i jämförelse om allt skall köpas i möblebutiken för dyra pengar... ;O)

Laura kirjoitti...

Tosi kaunis huone! Kierrätys on ihan ältsin järkevää ja kun sillä saa kaunista aikaan niin se on ihan superjärkevää! :)

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Lasten ehdoilla-->parhaimmillaan.
Kiva kokonaisuus. Pulpsa on mahtava.
Samoin pienet maalarit ovat saaneet ihmeitä aikaan. Suloinen keittiönurkka.
Sunnuntaihuhuiluja sinne keltaiseen taloon.
Kaisa

PikkuBertta kirjoitti...

Tykkään...etenkin siitä että tavaroita kierrätetään...itsekin teen sitä TOOOsi paljon.Huoneen tunnelmassa on jotain...aitoa...mitä kodissa pitääkin olla.Ja kotihan tehdään itselle,ei niille vieraille,jotka siellä vain piipahtaa ja jolla ei ole samanlainen maku...
Jatka vain samaan malliin.

Ihanaa viikonloppua:)

Parolan asema kirjoitti...

Aina parempi kun kierrättää ja yhdistelee vanhaa ja uutta, erittäin kaunis kokonaisuus! Tuota vieraiden ymmärtämättömyyttä minä en kertakaikkiaan taas ymmärrä, minun mielestä tämä on se ainoa oikea tapa sisustaa, aidosti vanha on aina parempaa. Ihanat pikkumaalarit, taitavia pieniä :)

Kirsikka kirjoitti...

Ihana lastenhuone, valoisa, avara ja kivoja kalusteita.. Ja ihana talo teillä ylipäätään! Nuo ikkunatkin tuovat niin mukavan tunnelman. Vanhat ja kierrätetyt kalusteet ja tavarat on niitä parhaita :) Tuo hellaidea on tosi kiva ja vielä lapset päässeet itse hommiinkin. Täytyypä katsastella itsekin vanhoja yöpöytiä sillä silmällä ;)

Anis kirjoitti...

Juuri näin sen pitäisi mielestäni ollakin! Erittäin kaunista ja "uniikkia". huonekalut, jotka ovat kestäneet vuosikymmeniä varmasti kestävät edelleen ja mikä on mahtavampaa kuin ottaa lapset mukaan tuunaamaan itselleen huonekaluja. Tulee varmasti mieluisia.

Merja K kirjoitti...

Onpa kaunis huone, ihanan valoisa ja iso. Mukavaa sunnuntaipäivää!

piiri pieni pyörii kirjoitti...

Ompa ihanan näköistä!
Meillä on koko koti kierrätystä...ja Ikeaa;)

Pellon pientareella kirjoitti...

Upeata ja lisäksi arvot kohdallaan. Tässä on elämää ja persoonallisuutta. Ei näytä joltain sisustuslehden sivuilta repäistyltä, kalliilta uusvanhalta tusinatavaralta. Voi miten suloista, että lapset saavat itse maalata!! Ja tuo leikkihella on nerokkaan yksinkertainen!

Anonyymi kirjoitti...

aivan ihana huone!! minusta kans vanha tavara on kaunista! ja jopa romukin voi olla kaunista, joko sellaisenaan tai hieman tuunattuna! todella hyvä keksintö tuo yöpöydästä tuunataan tuollainen lasten pikkuleikkikeittiö!!! :)

Anonyymi kirjoitti...

Onpa teillä sievää!

Vinkvink, meillä on minityylissä mahtava kisa lastenhuoneille :) http://www.minityyli.fi/?p=12829

Nonna kirjoitti...

Ihana huone. Kyllä noista vanhoista kalusteista ja tavaroista tulee ihana tunnelma. Niillä on tarina.

Minäkin haluaisin noita kalusteita, joilla on tarina, mutta aina se ei välttämättä onnistu, kun ei sopivaa löydy ja silloin joudutaan turvautumaan vaikkapa Ikeaan...

Mutta voihan noita vanhoja metsästellä pikkuhiljaa ja luopua sitten niistä ikeoista!

Mukavaa sunnuntaita!

Mari kirjoitti...

Ihanat kuvat! Voi vitsi miten sievä lastenhuonekkin:) Ja meillä on lähes tulkoon kaikki huoneet ilman verhoja... Kankaitakaan en ole ostanut;)

kati kirjoitti...

Hui miten paljon kommentteja pienessä ajassa. Ihanaa kun saa ymmärrystä osakseen, tuntuu kivalta! Kiitos ihan jokaiselle.

Nonna: hommaa tavara vaan kerrallaan, kyllä se siitä karttuu. Jos sulla on sukulaisia joilla on vinteillä ja pihavarastoissa hyljättyä tavaraa, niin sieltä niitä löytöjä tarinan kanssa varmasti löytyisi.

Mari: juuri nyt meillä ei ole verhot kuin miehen työhuoneessa ja lasten nukkumahuoneissa. En oikein taida olla verhotyyppiä.

pioni kirjoitti...

Leikkihuone näyttää oikein viihtyisältä paikalta kauniine yksityiskohtineen.

SariW kirjoitti...

Oih, miten ihana hella : ) Leikkihuone on aivan herkullisen näköinen.. ja upeat kuvat !

Katja kirjoitti...

Ihana huone! Meillä törmätään enemmän näihin "kai te nyt suoristatte nää seinät ja laitatte lasikuitutapetin kun on lapsiakin".

Kotivalo kirjoitti...

Nättiä! Silmään osui ensimmäisenä tuo kauris, ai-van i-ha-na!!!

Kultsin kämppä kirjoitti...

Ihanan raikas tunnelma! Tässä huoneessa on helppo kuvitella lapset inspiroitumaan leikkimisestä.

Hannis kirjoitti...

Heippa! Tosi ihania :-) Meidän Jooki tykkää just samanlaisesta tyylistä ja olen sille vähän yrittänyt sellaista sisustella. Uusi lippunauha odottelee juuri nyt kiinnittämistään!

Hannis kirjoitti...

P.S: Mulla olis ollut yksi juttu sulle, mut siis se on sellanen, etten tähän nyt kommenttiin viitsi sitä laittaa. En löytänyt sun meiliä täältä mistään, joten olis kiva, jos jossain vaiheessa viitsit, voisitko pistää minulle viestin osoite hannis(at)kaunis.net niin voin sit paluupostissa laittaa asiani :-)

Teija kirjoitti...

Tykkään, tykkään minäkin! Vanhoissa ja kierrätetyissä ja itsetehdyissä tavaroissa on sitä jotakin, mikä puuttuu uusista! Jotenkin kiva, että tavaroilla on tarina, ekologisuudesta puhumaattakaan. Ylisöpö hella, hienosti keksitty :)

Annika kirjoitti...

Kaunista ja harmonista... ja ihailtavan siistiä! Meillä on vähän sama homma: vieraat katsovat ympärilleen vähän "ahaa...". Mutta tärkeintä, että itse viihtyy!

Nicole kirjoitti...

Aivan hurmaava leikkihuone! Kierrätystä on kivaa, vaikka se vaatii aika paljon töitä, niin lopputulos on onnistunut!
Tyttäremme huoneessa on samanvärinen vanha naulakko kun teidän leikkihuoneessa. Se on myös löytö aittasta, meilläkin on sellainen pihapiirissä ;).

Nicole

Marge kirjoitti...

Minä rakastan vanhoja tavaroita, joten näen vain kauneutta en romua:)
Penkki ja hylly ja peili ihanat!
Meidänkin tytöllä oli monta vuotta vanha pulpetti käytössä, mutta kouluun kun meni, niin ostettiin kirjoituspoytä ja vietiin mökille pulpetti.
Kaunis, kodikas ja vanhahtava huone siis aivan ihana!:)

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Ihana huone!
Ei mitään ylimääräisiä tinkelintankeleita, vaan aitoa ja kestävää tavaraa.
Pyysin miestäkin katsomaan, kun meillä on edessä vanhojen kalusteiden maalausta ja valkoinen alkaa jo tökkiä. Ajateltiin lastenkalusteisiin juuri jotain tuollaisia vanhoja sävyjä.

Possuressu kirjoitti...

Minun mummolassa on samainen peili hieman eri sävyisenä. Se on ihana! Ja koko huone on upea!

Maija kirjoitti...

Ensimmäistä kertaa eksyin tänne ja mikä ihastuttava blogi täältä löytyikään. Ja niin kaunis koti!! Melkoisen työn olette tehneet talon parissa! Olisin laittanut ihan henk.koht. viestiä vaan en löytänyt osoitetta johon sitä lähettää.

kati kirjoitti...

Heippa ihanaiset!
Pikaisesti ehdin huikata täältä, että perustin email osoitteen blogilleni, eli tuolta profiilista se löytyy ;)

Katja: just tuo "laittakaa lasikuitutapettia" on meillekin tuttua ;)

Minttu kirjoitti...

Ekologista ja kaunista.

Ihana leikkihuone, kunpa itselläkin olisi pienenä ollut tuollainen :)

Pikku-Pihlajan Merja kirjoitti...

Teillä on kyllä jumalaisen kaunis lastenhuone! Voi että!
Löysin taas tieni tänne teille pitkästä aikaa. Oon ihan onneton kun miun blogilista katosi enkä enää löydä tuttuihin blogeihin niin helposti. PItäisi varmaan väsätä uusi... Palaan vielä lueskelemaan juttujasi, jäi vielä kesken :)

Ihania keväisiä kuiskauksia teidän keltaiseen taloon!

Tiina Konttila kirjoitti...

Kaunis lastenhuone minunkin mielestäni!

Meillä on sama tilanne, suurin osa kalusteista on kirpputoreilta tai sitten navetalta sisään kannettuja. Vanhempi polvi ei oikein aina ymmärrä mutta osaavat jo kohteliaasti pitää mielipiteensä itsellään - ainakin yleensä ;)

Niina kirjoitti...

Aivan ihana huone! Sama homma huonekalujen suhteen. Ja mä kans meinasin mennä ihan ilman verhoja siellä minne mulla ei oo valmiina vanhoja ... katsotaan kauan mulla menee ;) :)

vanamo kirjoitti...

Suloista! Ja ihanasti tilaa lasten leikeille. Niin ja mitäs siitä, vaikkeivat kaikki aina vanhan tavaran päälle ymmärrä. Ei me välitetä, eihän;)

Hanni kirjoitti...

Ihana huone!
Kyllä kierrättäminen kannattaa, vaikkei kaikki sitä ymmärräkään ;) Ja varsinkin noin kauniilla kalusteilla vielä!

Mukavaa viikkoa :)

Sanna Tallgren kirjoitti...

Pitää tehdä sellaista, mistä itse pitää. Olen kyllä nähnyt epäuskoisia ja hämmästyneitä ilmeitä myös meillä vierailleilla :) Ostin taas tuttavalta kasan kaikenlaisia vanhoja romuja. Huonekaluja ne kyllä ovat. Ihanat vanhat tuolit (kamalassa maalissa ja istuilevyt halki), ovaali kahvipöytä (pari palaa hukassa, naarmuinen ja klenkkana) ja valtavan hieno , mutta huonokuntoinen sivustavedettävä...

Pidän myös kovasti modernista designista, mutten viihtyisi pelkästään sellaisen keskellä. Vanhat, tuunatut esineet ovat kiehtovia ja kauniita. Niissä on henkeä.

Hanna kirjoitti...

Aivan ihana lastenhuone. Kyllä kierrättäminen kannattaa ehdottomasti.
Ihania yksityiskohtia ja niin sievää kaikki yhdessä :)

Butterfly kirjoitti...

Kertakaikkisen ihastuttava huone! Mukavaa kun jaksat nähdä vaivaa, suunnitella ja miettiä vanhojen tavaroiden uusiokäyttöä. Tuttavapiirissäni ei ole muita vanhan tavaran ystäviä, on ollut mukava löytää samanhenkisiä ihmisiä näistä blogeista.