Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Kurkistus eteiseen

Tänään oli kaunis auringonpaiste ja sen säteet osuivat eteiseemme niin sopivasti, että nappasin siitä muutaman kuvan. Meillähän on ensin sisääntullessa nk. kylmä eteinen ja sen jälkeen tullaan tähän pieneen sisäeteiseen. Molemmat eteiset ovat nyt remontin osalta valmiita lukuunottamatta välioven vaihtoa. Eteisen toiselle seinälle laitettiin suurikuvioinen tapetti ja toinen puoli maalattiin samalla beigen sävyllä kuin keskitupamme, joka on eteisestä suoraan eteenpäin. Eteisestä oikealle lähtee ovi keittiöön. Etsin aluksi jotain värikkäämpää tapettia tähän tilaan, mutta harmiksi tapettitalon haluamani turkoosi tapetti oli loppunut. Mutta ihan kiva tuli näinkin.


Toisella seinällä on lasten pikkunaulakko ja lähes vastapäätä tämä vanha vaatenaulakko, josta olen postaillut jo aiemminkin. Alkuun ajattelin, että mitenköhän käytännössä tämä ei liukuovi-systeemi pelaa, mutta ihan hyvin on sujunut, sillä meillä on toinen vaatesäilytyspaikka ihan tuossa peilin vieressä olevan oven takana. Siellä on pesuhuone ja erikseen oma komero, jossa säilytetään harrastusvaatteita, lasten kuravaatteita ym. likaisempaa roinaa, jotka halutaan pois silmistä oven taakse. Näin ollen tämä eteistila pysyy siistimpänä, kun tässä on vain juuri sillä hetkellä käytössä olevat päällysvaatteet.


Eteinen ei ole mikään suuren suuri, mutta pieni ikkunakin siihen mahtuu.

Ja tässä mummin tekemä ovimakkara eli vetostoppari, joka on eteisen ja kuistin välisen oven kynnyksellä estämässä vetoa. Tämä ovi on menossa vaihtoon jossain vaiheessa. Ohjeet makkaran tekoon löytyy Strömsöstä. Lapsetkin osaavat jo nostaa jalkaansa kynnyksellä ;)

29 kommenttia:

Tuulella kirjoitti...

Ihanan rohkea tapettivalinta! Kokonaisuus näyttää tosi hyvältä.

Tuo vetostoppari on myös hauska ja varmasti monessa huushollissa näillä keleillä tarpeeseen.

PirjopauliinaL kirjoitti...

Ihana tapetti ja kaunis koti sinulla! Meilläkin on ollut välillä mattorulla oven edessä vetoa poistamassa. Konstit on monet :)

Anis kirjoitti...

Eteinen näyttää sievältä ja tuo kaappi varsinkin tosi kaunis.

Galleri MochB kirjoitti...

Härlig tapet och vilket maffigt skåp för kläderna!

Possumamma kirjoitti...

Tosi hyvännäköinen tapetti!

Katja kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Jotain vetomakkaraa tarvittais meilläkin. Alkaa pukata jo eteistäkin jäähän.

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Hienon rohkea tuo tapetti! Vaatekaappi näyttää samikselta meidän kaapin kanssa. Meillä vain tuo nuppinaulakko on siirretty alemmas jälkeenpäin ja ylös on laitettu puinen "tanko" henkareita varten.

kati kirjoitti...

Emilia: Kiitos tanko ideasta! Se onkin ainut mitä joskus kaipailen. Toki saan nytkin laitettua henkarilla pari takkia tuohon nuppinaulakkoon, mutta jos tulee enempi vieraita niin se tanko olisi kiva.

marikan kirjoitti...

Kaunis eteinen, ihana kaappi ja mainio vinkki tuo ovimakkara, meillä on tuollaisille käyttöä, miksei itse keksi mitään noin yksinkertaista asiaa...(ovimakkaran virkaa on tähänasti hoitanut rullalle käärityt pyyhkeet)...kiitos vinkistä ;)

Kris kirjoitti...

Kaunis tapetti!
Täytyypä käydä katsomassa Strömsössä miten "makkara" tehdään :)
Voisi olla kiva ikkunoiden välissä myös...

kati kirjoitti...

Hei vielä kaikki ovimakkarasta kiinnostuneet!! Huomasin, että Strömsön sivuilla on oikealla palkissa myös linkki suomenkielisiin teko-ohjeisiin...

Sisustus Sievä kirjoitti...

Ensi vierailu olipa kaunista ja makkara pitää tehdä.

Hanni kirjoitti...

Ihanan valoisa eteinen. Tuo vanha kaappi on ihan unelmanaulakko! Ovistopparijutun muistan Strömsöstä, kaunis tuo teidän yksilö :)

Mukavaa viikkoa!

Mari kirjoitti...

TOsi kiva tapetti! Ihanat valoisat kuvat. Mukavaa maanantaita!

Teija kirjoitti...

Kaunis eteinen, viihtyisä! Ja tuo ovimakkara on niin kiva idea, että pitää lähtee tuonne sivuille katseleen. Meillä on "vaan" 10 vuotta vanha talo, mutta silti olis makkaroille käyttöä.. :)

Pellon pientareella kirjoitti...

Kaunista, tuo eteisen kaappi on jotain niin kaunista! Vetostoppari, hei! Tuota mä tarviin!!! Ja sehän toimii samalla hiiristopparina, ehkä (jos on reikä oven alakulmassa), mä tarviin sitäkin!

Valloittava valkoinen kirjoitti...

Hieno kokonaisuus!ja todella ihana tuo makkara!!!
hyvää viikon alkua!
Anu

Laura kirjoitti...

Ihana eteinen, ja valtavan kaunis kaakeliuuni pilkottaa ekassa kuvassa... (vai näenkö omiani?)

Tuo kaappikin on ihana. :)

Merja K kirjoitti...

Vau mikä tapetti, sopii todella hienosti tuohon tilaan :)

Susanna kirjoitti...

Tapetti on upea ja ovimakkara hieno keksintö. Kohta niitä taitaa löytyä meiltäkin.

Sari kirjoitti...

Ihana tapetti! Ja tuo kaappi, oi joi! Mahtava! Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

Tiina kirjoitti...

Upea vaateKAAPPI :) En olekaan tainnut ennen sitä nähdä.

pioni kirjoitti...

Onpa veikeä tuttavuus tuo ovimakkara;)

Heidi kirjoitti...

Upea tapetti!

Laura / K niin kuin koti kirjoitti...

Hei Kati, huomasin, että olit kysellyt Parolan asemalta seinälaudoituksesta.

Me teimme pari vuotta sitten uuden raakalautaseinän ja saimme siihen ihan kivat raot.

Ostimme ulkosäilytyksessä ollutta lautaa, jonka maalasimme kertaalleen irtonaisena. Naulasimme sen jälkeen laudat seinään ja maalasimme vielä toiseen kertaan paikallaan.

Koska laudat eivät ulkosäilytyksen vuoksi olleet täysin kuivia, ne kutistuivat seinässä jonkin verran, mikä suurensi niiden väliin jääneitä rakoja. Toki raakalauta on usein muutenkin vähän vimpuraa ja rakoja jää väkisinkin.

Teimme uuden seinän samalla tekniikalla viime kesänä, mutta tällä kertaa maalasin laudat kahteen kertaan ennen seinään naulaamista. Tulos on mielestäni parempi, kun lautojen väleihin ei tule valumia.

Annika kirjoitti...

Miten toisten eteiset näyttävät aina niin siisteiltä...? Omamme on aina kuin hävityksen kauhu. Ja eteinen antaa kuulemma ensivaikutelman, hmm.
Kaunista!

Mimmimamma kirjoitti...

Voi kun mukava törmätä taas sinuunkin! Olin ihan unohtanut ihanan blogisi,joten nytpä täytyy mennä selailemaan kuulumisianne. :)

Mukavaa talven jatkoa sinne kauniiseen kotiinne!

Nicole kirjoitti...

Tapetti on todella kaunis ja vanha vaatenaulakko on upea!! Meillä on hyvin hyvin pieni eteinen, olisi mahtavaa jos se olisi niin tilava kuin teidän!!

Nicole

kati kirjoitti...

Hellou kaikille! Iso kiitos taas kommenteistanne. Valitattavasti en vaan ehdi kaikille kommentoimaan takaisin, mutta käyn piipahtamassa blogeissanne jahka tämä elo tästä taas tasaantuu.

Laura yllätti, iso kiitos kommentistasi!! Kiitos, kiitos, kiitos.