Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

torstai 8. tammikuuta 2009

Keskeneräinen pikkuvessa

Niin moni paikka on meillä kesken ja kun olemme taloon päässeet asettumaan, niin enää ei samalla vauhdilla tulostakaan tapahdu. Kun ei kerran ole ihan pakko.

Tässä on vähän kuvaa meidän alakerran keskeneräisestä vessasta. Tänään kävimme katselemassa paikalliset valikoimat vessan valaisimiksi ja melkein itku tuli. Ei ollut mitään mikä voisi kiinnostaa. Hoh hoijaa, mistähän sen oikean valaismenkin nyt sitten löytäisi, kun ei olisi oikein aikaa ajella suureen kaupunkiin tai surffailla netissä sitä etsimässä. Itse visiokin on ihan vielä haussa. Mutta on meillä veskissä sentään valoa jo nytkin, kuten näette komean tee se itse valaisimen ;). Joten mikäpäs kiire tässä. Ostetaan valaisin sitten kun se oikea tulee kohdalle. Ovea ei saa vielä lukkoon, kaapistosta puuttuvat vetimet, lattia on maalaamatta, listat laittamatta, pyyhenaulakko maalaamatta ja asentamatta, seinätkin pitää vissiin vielä maalata kolmanteen kertaan jne.

Puuhastelua siis riittää tässä talon pienimmässäkin huoneessa vielä paljon. Ai niin ja vielä se peilikin on hommaamatta, mutta taisin sen löytää täältä. Katsotaan mitä isännyys sanoo, vai tilaisinko vain kysymättä mitään?!

sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Eteinen

Tässä on kuvaa meidän sisäeteisestä, johon tullaan nk. kylmän ulkoeteisen kautta. Tämäkään tila ei ole vielä valmis, kuten ei mikään muukaan paikka meillä. Paljon pikkuasioita puuttuu, mutta pistän nyt kuvaa ja juttuja silti keskeneräisyyykisiä kaihtamatta tulemaan, sillä remonttia ja talon muttumista oman tyyliseksi tämän blogin tarkoitus onkin seurata ;)

En löytänyt oikein hyvää kuvaa ennen eteisen muutosta, sillä tässäkin on jo osa kaapistosta hajotettu ja remonttiakaaos vallitsee ympärillä.

Eteisessä oli vasemmalla seinustalla 30 vuotta sitten pystytetty kaappikamaluus. Piirrätin eteiseen uudesta liukuovisysteemistäkin kuvat, joka taatusti olisi ollut toimiva ja imenyt sisäänsä huomattavasti enemmän tavaraa kuin nyt toteuttu suunnitelmamme. Tuo liukuovisysteemi ei vain tuntunut omalta jutultamme, joten haimme vanhan kaapin tallinvintin ylisiltä alas, pesimme sen ja pistimme töihin vuosikymmenten tauon jälkeen. Tässä on vanha postaus kaapin siirrosta. Tähän kaappiin kuuluu ovetkin, mutta ne ovat vielä pienen korjauksen alla. Kaapin väristäkin pidän, joten kaappi pysynee ihan alkuperäisessä asussaan.

Meille on kylppärin yhteyteen valmistumassa (sinne lähtee ovi heti kynnykseltä vasemalle, ei vain näy kuvassa) vielä sellainen komero, johon saadaan esim. lasten haalarit ja harrastusvälineet piiloon sekä kuivumaan. Silloin vaatesäilytysongelma pienenee ja eteiseen voikin sitten laittaa vain osan päivittäisistä ulkovaatteista.
.
Tähän eteiseen on haussa vielä oikealle seinälle jokin vanhanaikainen tapetti, mutta sitä oikeaa ei vain meinaa löytyä. Haluaisin sen olevan vähän räväkämpi ja ehkä suurikuvioinen, sellainen johon on vaara kyllästyä. Mutta koska tila on pieni ja siihen menisi vain pari rullaa tapettia, niin tässä kohdassa haluaisin vähän irrotella ;) Tilan kun voi kätevästi tapetoida uudestaan vaikka parin vuoden välein. Ehdotuksia otetaan vastaan!

torstai 1. tammikuuta 2009

Muutoksen tuulia


Joulu vietettiin rauhallisesti oman perheen kesken ja nautimme suunnattomasti tästä lämmintä henkeä aistivasta kodistamme. Emme aio keskeneräisyyden haitata elämäämme nyt, kun vihdoin pystymme täällä asumaan. Puoli vuotta siis meni evakossa anoppilan "mamman päädyssä" ja vaikka sielläkään ei olossa valittamista ollut, niin kyllä sitä vain oma koti on todellakin kullan kallis.

Uutena vuotena lapset herkuttelivat poppareilla ja pakko oli takkamakkaratkin paistella. Ihanaa ja rauhallista yhdessäoloa siis. Kyllä näitä kiireettömiä hetkiä onkin odotettu silloin, kun remontti vaati ihan liikaa veroansa syksyllä.

Nyt on arki alkamassa ja meillä se tietää aika suuria muutoksen tuulia. Kotiäitivuodet ovat minulla näillä näkymin päättymässä ja se tietää kiireisiä aamuja ja lyhyitä iltoja. Onneksi minulla on ollut mahdollisuus olla näinkin kauan kotona ja seurata lasteni varttumista monessa tärkeässä ensihetkessä. Työni on mukavaa, sopivan haastellista ja luovaa, joten senkin puolesta ihan mielelläni töihin olen palaamassa. Hauskaa on myös se, että työpaikkani on vanhassa kotikaupungissani, josta olen ollut nyt poissa puoli vuotta. Eli kiva on taas tavata tutut ihmiset ja maisemat ;)

Kaikille muistorikasta ja onnellista vuotta 2009! Ja jatketaan harjoituksia... ;)