Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

maanantai 17. elokuuta 2009

Sillä sipuli

Lasten kanssa nostettiin sipulit maasta pois viikonloppuna. Vanha hetekka vietiin portin alle ja siihen sitten leviteltiin sipulit kuivumaan. En hoksannut ottaa siitä kuvaa, mutta kätevä ja ilmava paikka se on. Nyt ollaan sitten omavaraisia sipulien suhteen, sillä sato oli runsas ;)

Kasvihuoneessakin on alkanut tapahtua ja tomaatteja kypsyy nyt tiuhaan tahtiin. En ole latvonut tomaatteja, sillä minusta ne ovat hauskoja kun kiipeilevät pitkin kattoa. Meillä on kokeilussa montaa eri lajiketta, joista hauskin on ehkä "musta ryssä" ja makoisin kuvassa oleva keltainen kirsikkatomaatti, jonka nimilappu on hukkunut matkalla. Namskis.

18 kommenttia:

Outi kirjoitti...

Sipulisatosi on ollut tosi runsas! Olisi mielenkiintoista nähdä kuva siitä Kuivatushetekasta!

Pikkupiiku kirjoitti...

Komean sadon olet saanut sipuleista. Tomaatit maistuvat varmasti paljon paremmilta suoraan omasta huoneesta. Voin sieluni silmin kuvitella hetekan kuivaamona. Hieno idea.

Vuokko kirjoitti...

Jo on sipuli poikineen. Niistä riittää pitkälle talveen.

Satu kirjoitti...

Haluaisin kasvattaa tomaattia, kylläkin sitten ikkunalaudalla tai parvekkeella pitäisi... Pitää ottaa projektikseen, ehkäpä pitäisi hieman perehtyä aiheeseen ensin! Kivat kuvat, tuo viimeinen on varsin herkullinen väreineen :)

Marja kirjoitti...

Ooh, sulla on kasvihuone ja vielä noin hieno! Oikea lasinen ilmeisesti? Onnentyttö!

arleena kirjoitti...

Kaunista ja makoisaa satoa.
Tomaattilajikkeita on sinulla monta ja mukavasti eri makuisina. Kaupoissa on aina ne samat.

-T kirjoitti...

Kauniita satokuvia kaikki!!! Ihanaa kun voi olla noin paljon omavarainen :)
Meillä kans keltaisia minitomaatteja kypsymässä ja yhden jo maistoin, niin ihanan makoisaa...Maistunee siinä varmaan myös kasvattamisen ilo!?!

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Oikea sipulipeukalohan sinä olet.Maistuu varpilla hyvälle omat sipulit.
Tomaatit tulee mullakin ulos kasvihuoneen ikkunasta vaikka olen latvonutkin ne. Ilmeisesti en tarpeeksi kun kasvaa vielä latvomisen jälkeenkin reippaasti.

Katja kirjoitti...

Komeat sipulit sinullakin! Minuakin kiinnostaisi kuva sipulihetekasta, omien kanssa pähkäilen joka vuosi sitä kuivatusta.

kati kirjoitti...

Outi ja Katja: kuivatuspaikkana on sellainen ihan tavis rautainen hetekka, vain siis se kehikko, jonka päälle sipulit on levitelty kuivumaan. On tarpeeksi iso että kaikki sipulit mahtuvat ja ilmava, varsinkin kun se on kannettu ulkorakennukseen, jossa on katto päällä mutta kulku molemmista päistä pois vaikka traktorilla. Meillä sitä sanotaan portinaluseksi.

Ilona: kasvihuoneeni alkaa olla parhaat päivänsä nähnyt, mutta lasinen se on, tosin muoviakin on johonkin kohtaan viritelty kun on lasit rikkoutuneet.

SariW kirjoitti...

Niin kauniita kuvia jälleen : ) Keltainen kirsikkatomaatti näyttää niin herkulliselta...

Hanni kirjoitti...

Ihania kuvia. Kasvihuone on upea, haluaisin sellaisen myös, mutta araknofobian vuoksi pidättäydyn (ne isoimmat viihtyy kasvihuoneessa)...Mutta mitä namin näköisiä tomaatteja. Nauttikaa sadosta :)

maiju kirjoitti...

Olipas täällä vielä mahtavan kesäisiä kuvia! Onnittelut suuresta sipuli- ja tomaattisadosta, kyllä teidän nyt kelpaa ;)

Galleri MochB kirjoitti...

Så vackert det är med lök! Och så roligt med en massa olika tomatsorter... I min pappas växthus inns bara en sort i mängd och massor :O)
Ha en skön helg!

Miia kirjoitti...

Auttaisitkohan vielä minua tuossa lattiamaalin sävyn valinnassa... Voisitko tarkistaa sen teidän vaalean harmaan lattiamaalin sävykoodin jostain, kun en yksinkertaisesti ota tuosta värikartasta selvää. Siinä on Permo-lattiamaaleille ihan omat värinsä, mutta siinä nuo harmaat ovat tosi tummia minun silmääni. Sitten tuossa muiden sävyjen joukossa on kahtakin erilaista harmaata, lienee tuo siniharmaa mitä sinä ja Wanhattaren Marikin kai olette käyttäneet? Toiseksi alimmasta Mari puhui omassa blogissaan, mutta kuvissa lattia näyttää paljon vaaleammalta. Noista pienistä mallipaloista tihrustaminen on ärsyttävää... Yksi ystävä oli onneksi juuri maalannut leikkimökin lattian oikein vaaleanharmaalla, häneltä saan siis myös vertailtavaksi yhden värisävyn. Kiitos, jos ehdit kaivella noita maalipurkkeja ja koodeja!

Minttu kirjoitti...

Oikein tulee vesi kielelle, kun näitä syksyisiä kuvia katselee! Mikäs sen parempaa, kuin nauttia oman maan sadosta - taatusti on kotimaista ja luomua!

Myös edellisen postauksen kuvat ovat kerrassaan mahtavia! Upean tunnelman olet saanut vangittua tuohon kuvaan, missä viljapellolle on katettu pöytä ja tuolit!

kati kirjoitti...

Miia; vastailen kyllä sulle maalikoodin jahka löydän purkin ;)

Naisen elämää kirjoitti...

Ihana Blogi Sinulla, upeita maisemia ja oivalluksia kuviin.
Värikästä syksyä!