Tervetuloa!

maalaiselämää * remontointia * puutarhaunelmia

tiistai 25. marraskuuta 2008

Pilkahdus jouluista tunnelmaa

Remonttikiireiden lomassa ei meinaa ehtiä tai edes jaksaa valmistaa joulua. Blogimaailmassa on näkynyt tosi ihania askarteluja ym., mutta ne saa odottaa meillä ihan rauhassa ensi vuotta.
Mutta on kai meillä edes jotain pientä joulun tunnelmaa näkyvissä...
*
Lumimyräkän jälkeen lunta on joka nurkka täynnä.
Lieneekö oven takana oikea tonttupaja?


Keittiön ikkunaan olen laittanut humalanvarsista sitomaani kranssipohjaan helmivalot.


Ulkoeteisen joulunurkkauskin on pikkuhiljaa saanut jouluista tunnelmaa yllensä.
Leppoista joulunodotusta kaikille!

keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Talven tuloa

Ihanaa! Ilma kylmenee, lunta tupruttaa pikkuhiljaa maahan. Maisema pesee kasvonsa ja muuttuu valkoiseksi. Voi kumpa lumi pysyisi nyt maassa.


Remonttirintamalla uurastetaan kiihtyvällä tahdilla. Keskituvan katto on nyt maalattu valkoiseksi ja täytyy sanoa että ihana siitä tuli. Tilasta tuli kertaheitolla paljon valoisampi ja korkeampi. Kodinhoitohuoneen lattia on laatoitettu ja saumattu. Siihen tilaan tummanruskea väri on hyvä, mutta en kuitenkaan halunnut ihan niin tummaa sitten kuitenkaan itse kylpyhuoneeseen, joten valitsimme sinne loppujen lopuksi (ja kovan jahkaamisen jälkeen) vaaleamman ruskean/beigen laatan. Kylpyhuoneen seinät ovat jo melkein valmiit. Anoppi puolestaan maalailee parhaillaan meidän pattereita tuolla toisessa päässä taloa. Niin ja saatiin me haettua tänään helmipaneelit alakerran vessaankin. Otettiin sellaista vanhantyylistä paneelia, jota on käytetty tämän tyyppisissä taloissa 1900-luvun alussa. Paneelien pitää nyt antaa kuivua pari päivää sisällä ja sitten on tiedossa taas maalaushommia. Naapurin mies kävi "tarkastuskäynnillä" ja sanoi, että tee vähä päivässä mutta paljon viikossa. Että kyllä kai tämä tästä.

lauantai 8. marraskuuta 2008

Kahvihetki


Välillä on kiva kattaa pöytä kauniisti, istahtaa hetkeksi ja nauttia omista leipomuksista.

Meillä on ollut hulinaviikko ja ollaan saatu onneksi nyt paljon aikaan. Keskituvan lattiasta vedettiin loppuosa auki, vaihdettiin sinne eristeet ja naputeltiin uudet laudat päälle. Työhuoneen kattoa viimeistellään juuri parhaillaan. Insinöörimieheni halusi sen verran uutta tekniikkaa taloon, että asensi viikolla myös osan keskuspölynimurista paikoilleen. Toivotaan että imurille tulee käyttöä. Vähän epäilyttää vaan tuo pitkä johto.

Kaaleloitsija (joka on muuten nuori näppärä nainen) tuli viime maanantaina hommiin ja aloitti tasoittamaan kylpyhuoneen seiniä. Nyt maanantaina kodinhoitohuone saa laatat ja sitten seuraa pian perästä kylppäri, sauna ja sellainen pieni työ/harrastusvaatekomero. Ihanaa kun joku ulkopuolinen tulee meille aina aamulla tekemään töitä ;)

Tämä laattojen valinta on ollut kyllä melkoista vuoristorataa. Maku on muuttunut syksyn kuluessa kummasti. Kävimme tänään (lopullisilla?) laattakaupoilla ja nyt meille on tulossa valkoista peruslaattaa kaikkialle kylppärin seiniin ja lattiaksi tuo alla oleva mudan värinen lattialaatta tuomaan lämpöä tilaan. Mosaiikki saa siis väistyä, sillä asia mietitytti minua niin paljon, että koin parhaammaksi unohtaa koko laatan.

Vielä pitäisi valita suihkusetti, pesuaineteline tms., katon maali, allaskaappi + hana, peili, penkki, hyllykkö, saumavärit, lattiakaivon kannet jne. jne. Ja sitten saunanpuolelle kaikki paitsi seinäpaneelit ja katto, jotka ovat jo valmiina. Kodinhoitohuoneen lista on vielä niin pitkä etten viitsi sitä nyt edes ajatella. Mutta kaikki ajallaan ja voi mennä kyllä jonkin aikaa ennen kuin kaikki asiat on hommattuna, saati asennettuina paikoilleen. Suihku sentään tarvitaan toimintakuntoon ennen kuin muutto onnistuu, joten jos sen saisi valittua tässä lähiaikoina ;)

keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Harmaa vastaan ruskea

Aloitin nyt tekemään postausta valinnanvaikeudesta, josko saisin ajatukseni tässä samalla edes jotenkin selvenemään. Eli nyt pyydän kommenttianne koskien kylpyhuoneen lattaa. Vaihtoehtoina meillä on harmaa tai ruskea.

Meille on tulossa isohkoa valkoista (hitusen luonnonvalkoiseen taittuvaa) peruslaattaa suurimmalle osalle seinistä. Sitten koko suihkuseinälle tulee mosaiikkimaista pienempää laattaa, joka on yleisväriltään myös vaalea, mutta siinä on pientä värivahtelua (beigehtävää, valkoista ja harmahtavaa). Pieni pettymys oli alkuun, kun laatta ei näyttänytkään kotona samalta kuin kaupan valoissa ja oli selvästi beigempi kun kaupan laatat, jotka taittuivat puolestaan enemmän harmaaseen. Värivaihteluita kuulemma on polttoerissä, joten ei vain voi mitään.
Tässä kuva tuosta pienestä mosaiikkimaisesta laatastamme, jota ehkä tulee siis suihkuseinään koko matkalle:

Mutta se pieni ongelmanpoikanen, jonka olen tässä saanut itselleni kehiteltyä on se, että minkä väriset lattialaatat nyt sitten oikein valitsisimme. Alkuun olin sitä mieltä että ehdottomasti harmaat, sellaiset tummanharmaat. Mutta nyt eräs ruskea laatta alkoi näyttämään aika kivalta. Se on ikäänkuin ruskean ja harmaan yhdistelmä. Tässä kyseisestä laatasta kuvakin, josta tosin ei varmaan saa ihan oikeaa käsitystä:



Tässä taas esimerkki tummanharmaasta:


Kalusteeksi ajattelimme Ikean Freden allaskaappia, mutta sitä saa valitettavasti enää tummanruskeana, joka on mielestäni ehkä jo liian tumma. Olisimme halunneet sen pähkinänvärisenä, sillä se olisi tuonut mielestämme kontrastia muuten vaaleaan kylppäriin. Kylppärissa tulee esiin moderni minäni, mutta allaskaapiksi haluaisin vähän country-tyylisen, joka kuitenkin olisi selkeälinjainen ja tuo ikean versio olisi ollut juuri siihen sopiva. Nyt asiasta toivuttuani olen alkanut ajattelemaan, että teen vain johonkin vanhaan pöytään altaalle paikan, mutta se voi mennä taas jo liian ristiriitaiseksi noiden modernien kaakeleiden kanssa?! Jahkaamista, jahkaamista... Ja sekin vielä ottaa päähän, että tällaisella pikkuasialla jaksan vaivata päätäni kun maailmassa on muitakin murheita. Mutta sitten kuitenkin tämä kylppäri on sellainen kohde, jota ei sitten niin vain uudistetakkaan. Eli kestäviä valintoja pitäisi yrittää tehdä...

Mutta laittakaapas kommentteja, kummastako lattiaväristä pidät enemmän ja miksi? Ja jos sattuu olla hyviä linkkejä tai vinkkejä meille sopivaan allaskaappeihin, niin innolla ottaisin ne vastaan.